Posts

Showing posts from September 18, 2016

Soalan femes : free postage ke?

Soalan femus : free postage ke?

Percayalah bila peniaga online ada kenakan postage itu, ibarat mereka sedang buka kedai mereka. Dan mereka tak mengambil keuntungan dengan postage itu.

Tapi ada peniaga yang pemurah beri free postage sama ada part of the offer atau marketing ataupun zakat bisnes mereka. Apa pun niat mereka, Doakan bisnes mereka makin maju.

Sekadar pendapat... Bukan copy paste.

#nisatalk
#nisaatwork
#rahsiakekalremaja
#arisaaliciouscake

Preloved item : Koleksi Ana Muslim

Image
Salam semua. Kali ni Nisa nak buat preloved item Koleksi Ana Muslim. 
Nisa ceritakan ciri-cirinya dan beberapa detail yang lain ea.

1. Kondisi : 4 daripada 5
2. Sebab nak let go : Adik terbeli 2 kali.
3. Dibalut kemas.
4. Sesuai untuk kanak-kanak berusia 7 tahun keatas. Boleh digunakan oleh pelajar sekolah untuk buat Buku Nilam.
5. Sebuah buku dijual dengan harga RM7 termasuk postage dan untuk kedua-dua buah buku RM12 termasuk postage. Harga asal setiap buku RM9.90.
6. Hanya terdapat 2 buku ini sahaja. Jika sudah ada pembeli akan dimaklumkan di ruangan komen.

Boleh whatsapp terus kepada Nisa 013-6436218 kepada yang berminat.
Nisa juga available di Carousell untuk barangan preloved yang lain. Add akaun @anisaanuar di Carousell.


Produk Baby Tropika | Review

Image
Salam semua. Sebelum hari raya, Nisa nak cerita best bila pakaikan Maira produk Tropika Baby. Berkenalan dengan produk ni masa pergi Baby Expo bulan November tahun lepas dengan family. Sebelum pergi dah buat listing apa nak beli. First booth yang kami jumpa, booth produk Tropika Baby. Terus kami grab set yang ada Baby Hair & Baby Oil, Herbal Baby Cream & Baby Lotion.
Sangat friendly used, sesuai untuk baby kita dan paling penting buatan dari Malaysia.

Suka gunakan Baby Hair & Baby Oil ni pada Maira. Lepas Maira cukur rambut 2 bulan, terus pakaikan minyak ni..bau lavender macam Maira pakai perfume. Rasa best bila nak cium baby kita.. Masa nak pakaikan tu, tak lupa untuk selawat bahagian umbun-umbun.

Untuk Baby Herbal Cream pulak, letakkan pada Maira bila dia sakit perut nak membuang, ataupun kembung perut. Letak di bahagian kaki, urut-urut lepas tu berlaku natural call untuk Maira. Ada jugak letakkan Herbal Cream ni bila belakang kepala Maira ada kesan-kesan gatal merah-ke…