Posts

Showing posts from August 7, 2016

TERPAKSA BELI UMIMILK

Image
TERPAKSA BELI LG!!

Mcm mana kenal umimilk ni?
Waktu tengah berpantang lahirkan Maira, macam biasa online...lepas tu Yaya tag kat post Faderra (adik kepada Kak Fellina) pasal umimilk ni. Waktu tu memang cari ikhtiar nak bagi susu banyak.


Last hari tu beli umimilk sebelum bulan puasa dan alhamdulillah umimilk byk bantu masa bulan Ramadhan haritu.. Syukur sgt dpt rezeki puasa penuh dan breastfeed dgn jayanya.
Lain cerita pulak bila dah masuk Syawal. Makan dan makan.. pantang makan masih jaga tp ada jgk minum air sejuk tak boleh tahan wooooo don't worry tak byk pun (wajib tanpa ais) lama2 jdnya tak sama masa consume umimilk. Maira mcm tak kenyang je minum susu. Kenapa? Sebabkan kepekatan susu yang cair.

Apa lg lepas ngadu kat encik husben..
"nnt beli umimilk tu..jgn lupa taw..saya bg duitnya"

Perubahan ketara lepas consume umimilk, susu bukan je banyak plus dekat pekat daripada  tanpa consume umimilk.
Penangan umimilk ni melengkapkan selain amalkan pemakanan sunnah yg lain. T…

Borak bersama Kak Felinna

Image
Syukur ke hadrat ilahi bila berpeluang dapat borak dengan Kak Fellina, salah seorang usahawan berjaya yang nisa follow rapat. Admire dia sebab kisah jatuh bangun bisnes dia, seorang ibu dan juga isteri. Nak kata kisah nisa dengan Kak Fel ni sama...hmmm tak la jugak. Banyak benda belajar dari pengalaman dia.

Lepas selesaikan hal rumah, tiba-tiba tergerak hati nak bukak Facebook dan waktu tu nampak post Kak Fel "anda tanya, Kak Fel jawab.." takde rasa nak tanya pun waktu tu. Kemudian  yang buat nisa nak tanya, bila 2 sahabat baik komen post tu. Terus rasa "tak salah kalau nak bertanya.

Alhamdulillah soalan terjawab pasal macam mana nak konsisten solat awal waktu. InsyaAllah akan jaga ni selagi yang mampu.

Yang best post FB kali ni, boleh tengok soalan orang lain tanya. Mostly soalan ada yang sama dengan je apa tengah lalui. Rasa nak screenshot je semua..

Jadi screenshot yang mana mampu je. Terima kasih ya Allah dah gerakkan hati untuk baca post ni. Membantu sedikit sebanyak j…