Posts

Showing posts from July 17, 2016

Sambil pergi bagi ceramah, sempat lagi

Image
Hai semua.. Kalau sesiapa follow personal akaun Facebook, Twitter & IG mesti nampak bersepah-sepah pasal Yerba Mate. Benda best tak baik kalau tak bercerita.  Cerita kali ni kisah bapak saya yang aktif bagi ceramah sana-sini. Terutama dah nak dekat musim SPM. Bapak memang dari dulu lagi aktif. Siapa yang pernah dengar Sir Anuar Tahar, mungkin korang pun pernah attend ceramah dia. Subjek English SPM of course.
So, nak dijadikan cerita dalam giat bapak aktif dengan bagi ceramah..sempat lagi sambil-sambil cerita pasal Yerba Mate. Iyelah macam mana tak bercerita, sebab bapak memang minum Yerba Mate tu selalu dan dia sendiri testimoni berjaya.  Kalau duduk dengan dia, orang akan mula tanya "Macam mana boleh nampak slim ni.." Jangan risau saya share gambar bapak saya ea..

Ada beza tak? Haah bapak minum Yerba Mate aje. Lain kan.. Mana la bapak tak boleh nak bercerita. Dia pun suka minum Yerba Mate ni. Asalnya nak try je, sebab bapak memang suka try produk yang bagus ni. and...…

Our Journey : Kisah Kek Lapis Sarawak

Image
Hai semua. Salam sejahtera. Kali ni nak sangat ceritakan bagaimana kisah kami sekeluarga dan kek lapis sarawak. Jika kisah ini bermanfaat kepada anda dan orang lain, saya benarkan post ini di'share'kan.

Pada mulanya saya dengan owner kek lapis Sarawak (panggil Auntie Dee) berkenalan kerana Yerba Mate (Argentina green tea - saya jualnya) kerana auntie nak kurus katanya. Selepas jumpa dengan bapak saya di sebuah majlis perkahwinan, bapak teus rekomenkan Yerba Mate. Mulalah sesi suai kenal, bertukar pendapat dan auntie share bisnes kek lapis sarawaknya. Tapi waktu itu, tiada apa-apa kaitan lagi dengan kek lapis sarawak. Untuk pengetahuan semua, kek lapis sarawak ini homemade dibuat oleh orang Semenanjung.

Selepas perjumpaan itu, kami hanya contact gunakan whatsapp. Biasalah sebagai seorang peniaga menjaga hubungan dengan semua yang ada. Itu dipanggil networking. Dan ketika itulah, auntie ada bagi mesej "Nanti kalau ada kawan nak beli kek lapis sarawak..boleh order dengan au…