Posts

Showing posts from May 15, 2016

Perlu tak post gambar baby baru lahir?

Hi assalamualaikum. My previous post ada citer pasal my new life kan. Well.... I was wondering,,"Perlu tak post gambar baby baru lahir...??"Ada macam-macam pendapat tapi saya pilih tak post kan lagi.. not yet. Sebab I wasn't ready to show my baby to the world. Tak kisah pun apa orang fikir, cuma nak tunggu anak fully stablize.Bila orang tanya mana gambar anak...then my answer will be "krik krik..."
Kedekut sikit gambar anak hehehe.. maaf la ea, nanti boleh tengok anak macam mana..

Hidupku tak sama seperti dulu lagi

Hai semua. Assalamualaikum. Hari ni dah 33  hari berpantang dan lahirnya puteri kesayanganku, Maira Arissa. Dan lagi beberapa hari cukup anniversary perkahwinan kami. Rezeki memang tak boleh jangka sejak berkahwin sampai sekarang.
Of course life changes, lebih-lebih lagi sekarang seorang ibu.
Bangun tengah malam, sudah menjadi kebiasaan sekarang ni. Anak nak kena tukar lampin, lapar nak kan susu. Betul orang cakap bila sendiri rasa baru tahu penat ibu bapa kita dulu.Perbelanjaan dulu masa bujang dan berkeluarga lagi banyak bezanya. Alhamdulillah semua dah plan sejak mula bekerja di Kuala Lumpur. Bagi yang rasa selesa sangat dengan diri sekarang, saya nasihatkan buat sesuatu atau back up plan untuk hari mendatang. Kalau diri sendiri dah selesa, tengok sekeliling..keluarga kita.. Buat demi mereka. Buat terbaik untuk diri sendiri & keluarga.Saya memang tak boleh duduk diam. Ada sahaja nak dibuat. Charity, pergi hadirkan diri ke kelas untuk upgrade kan diri, jumpa orang & buat apa…