Posts

Showing posts from May 1, 2016

Perlu make-up

Image
Teringat bila tengah meeting group untuk planning,
"Nisa lain la muka awak hari ni..."
"Ehhh yeke... Tapi tadi memang ada pakai CC Cream Ed Pinaud"
Terbaca artikel viral pasal suami ngadu isteri tak berseri lepas kahwin. Apa-apa pendapat tu takpe. Masa baru mula kahwin, ada berpesan
"Mentang-mentang dah kahwin, tak yah nak melawa ke.. Bukan kena bersolek untuk suami ke.. "
Tapi kita sebagai Wanita bukan nak kena melawa sebab lelaki je. Penampilan diri, keyakinanan diri.. Kadang-kadang tak perlu cakap banyak, penampilan yang outstanding pun cukup..
Lepas ni dah jadi team mak-mak kena lagi pandai jaga.. Takmo la dari jauh orang nampak "Mak Mak sangat la kau ni..."InsyaAllah walaupun ber-make up, masih berlandaskan hukum syarak.

Family Goal Setting // Istanbul Kami Datang

Image
Hai semua. Assalamualaikum. Bila dah ada goal setting nak pergi bercuti dengan family, submit doa siap-siap. Last time pergi bercuti luar Malaysia, sebelum berkahwin. Tengok kawan-kawan yang baru kahwin, honeymoon luar negara.. Ada jugak terdetik "Bestnya mereka.. Bercuti oversea..
Rezeki mereka.. " Bila datang rasa tak best, cepat-cepat twist feeling tu.. Kalau rasa tak lepas, si suami la tempat luah rasa. "InsyaAllah rezeki pergi luar negara. Maaf tak pergi honeymoon jauh luar negara.. InsyaAllah kita bercuti bertiga, okay? " Suka bila hati ni dipujuk. Bukan nak bercuti tu sebab tengok orang bercuti tapi feeling bercuti...semua tahukan macam mana rasanya.. So yes technically takde honeymoon tapi kami ada rezeki gather dua family di Cameron Highland.. Dengan ini, submit doa untuk bercuti dengan suami & anak ke Istanbul. Aaaminnnn..

Hasil nukilan,
Anisa Anuar