Sunday, February 21, 2016

Charity For Beauty 3.0


Charity For Beauty (CFB) 3.0 kali ni diadakan di Taman Layan-Layang, Kepong pada hari Sabtu yang lalu. Untuk CFB 2.0, saya melibatkan diri sebagai volunteer yang sama-sama memeriahkannya. Kali ni ambil challenge untuk jadi sebahagian dari pihak penganjur, Millionaire Mentor Group (MMG) - sekumpulan belia yang bergerak aktif dalam keusahawanan & aktiviti dekatkan dengan sosial.

Objektif CFB adalah memberi awareness kepada warga kota terutama di sekitar Lembah Klang betapa penting meluangkan masa fokus untuk sihat, disamping meluangkan masa dengan orang yang tersayang. Ramai yang terlepas pandang untuk kekal sihat boleh juga dibuat dengan santai tambah luangkan masa sebaiknya dengan anak-anak & kawan-kawan.
Turut memeriahkan CFB, Syuk dari program Maharaja Lawak Mega yang berkunjung di CFB 3.0 kali ni. Sporting Syuk sama-sama support CFB 3.0.


Bergambar dengan Syuk MLM

Orang ramai di sekitar merasakan keajaiban teh hijau Yerba Mate dengan direct beli Yerba Mate dan sebahagian dari pembelian akan disalurkan ke charity yang terpilih. Ada juga sudah mencuba time CFB 2.0, datang memberi support untuk CFB 3.0.

Diharapkan initiatif Menderma untuk Cantik akan memberi kesedaran dan sokongan dari ramai pihak bukan sahaja untuk kelihatan cantik tapi untuk memberi manfaat kepada orang lain. Thumbs up kepada organizer Millionaire Mentor Group. Dengarnya ada lagi akan datang, kat mana pulak lepas ni? Jom sama-sama,be a part of this awesome team!!!

Credit picture from : Facebook page Journey To Beautiful Skin

Salah satu booth yang ada disana

Sunday, February 14, 2016

Kisah arwah si bayi Rayyan


Hi semua... Assalamualaikum.. Hari ni nak tulis pasal kisah arwah Shah Rayyan yang sejak akhir-akhir ni dapat perhatian dari ramai orang betapa pentingnya kalau kita yang dewasa tak berapa sihat, tidak boleh melawat baby yang baru lahir.

Cerita ni memang dah lama sebab saya sendiri friend di facebook dengan si ayah kepada adik Rayyan ni. Pilu bila dapat tahu berita sedih sebab baru je dikongsi dengan kami berita gembira adanya adik Rayyan tu. Ramai mengucapkan takziah kepada mereka.. Pilu sangat..

Bagi saya, kental hati si ibu nak ceritakan catatan ringkas mengenai anaknya. Saya doakan mereka memperoleh banyak manfaat kerana berkongsi. Bukan mudah untuk bercerita dan buka balik kisah sedih ini.

Al-Fatihah.


Monday, February 01, 2016

Free Market Putrajaya


Hi semua.. Kalau siapa ada nampak event happening kat Facebook pasal Free Market Putrajaya tu, sama la kita geng. Nampak terus tekan "Going". Padahal tak tanya suami dulu. Rupanya dia pun tak kisah. Nape nak sangat pergi sana? Cuma nak rasa suasana event komuniti ni. Kami datang waktu agak lambat tapi dapat tengok gelagat orang tengah angkat barang ke dalam kereta masing-masing. Ada yang dapat beras, barang-barang DIY dan bundle baju.

Dalam hati, "Ya Allah, murah rezeki orang tu".. Tak kira orang yang memberi atau pun menerima.

Ohh lupa nak cerita, Free Market Putrajaya ni syaratnya tiada jual beli, tiada sistem barter dan hanya kena memberi dan terima. Best kan?? Nak tahu apa kami dapat daripada Free Market ni. Jap eh, nak bagi gambar satu...

Baju baby & pasu terpakai
Memang dah lama mencari sebenarnya. Alhamdulillah dipermudahkan pulak time tu nak dapat. Baju baby ni dapat dari ada seorang kakak ni, tak sempat pulak nak tanya nama dia. Masa nak ambil ni pun, dapat bajunya je. Seluar takde. Dah nak kehabisan stok pun waktu tu.

Pasu tu pulak, dah lama kami mencari yang sesuai dengan yang apa kami ada sekarang. Pokok tu makin membesar,dah tak muat dengan pasu yang ada, tu kami perlukan pasu yang lain. Alhamdulillah dah jumpa yang sesuai. Dapatkan pasu tu dari family asal Sabah. Satu family datang. Mak susunkan barang atas tikar, anak-anak main disekitar kawasan situ.

Semoga murah rezeki kepada yang memberi. Makin bertambah rezeki mereka ada, itu doaku kepada mereka. Next time ada Free Market, giliran kami pulak memberi. Seronok buat event ni...

Nak kongsi gambar lagi ni. Selfie satu kali.

Selfie dengan encik husben..Thank you layan kan kerenah nak ke sana haritu..
Ada yang pergi ke? Nampak saya tak? nanti ada rezeki, boleh jumpa lagi kan?

Daripada empunya blog,

Anisa Anuar

I need your help | Email Spam

  Hi semua. Tengah buat clean up email macam biasa especially part (Spam). Sebabkan ni the only appear, jadilah satu kisah entry post unt...