Sunday, December 06, 2015

Saya Mahu Share...


Alhamdulillah weekend saya sangat terisi dengan aktiviti dan rasa bersyukur yang amat sebab semua dijadikan dengan ketentuan Allah.

Post kali ni bukan la nak bukak aib sesiapa, cuma saya rasa terpanggil untuk cerita disini apa saya rasa. Jika ada yang terasa hati, boleh nanti tegur saya personal. General sahaja teguran ini, tiada kena-mengena individu berkenaan.

Baru-baru ni, saya berkongsi hasil dari habit saya dan suami mengumpul duit syiling. Hasil itu datang bila baki duit syiling yang kami ada, semua 100% akan masuk tabung ikut bekas kami letak - duit syiling emas (20sen & 50sen), duit 20sen lama@baru yang warna tembaga & duit 10sen. Ada jugak tabung subuh, kami buat tapi kami tak masukkan sekali. 

Nak buat saya rasa terpanggil untuk menulis post ni bila dapat komen yang menyatakan jangan tonjolkan duit tu nanti ada yang memerhati. Dari sudut positif, saya boleh terima sebab berkaitan duit. Tapi dalam niat dihati saya buat untuk beri inspirasi kepada orang lain yang yes possible untuk kumpul duit. Dan ini cara yang panjang & tak ramai yang boleh juat sebab perlukan konsisten & disiplin.

Saya dahulu memang ada perasaan takut nak tunjuk sebab takut riak, berlagak, dan orang kata macam-macam. Setelah berjumpa dengan ramai orang kaya & berjaya, mereka ajar untuk berkongsi apa sahaja dengan orang ramai dengan memberi inspirasi atau manfaat kepada mereka. 

Saya tak salahkan kepada yang komen sebab mereka tidak faham dan itu adalah amanah saya untuk beri kefahaman itu dengan keizinan-Nya. Sama-sama kita ubah kearah minda orang kaya dan berjaya, insyaAllah.

(Pada asalnya memang ada screenshot komen tu tapi biar la saya sahaja yang tahu)

Saturday, December 05, 2015

Throwback jadi project manager


Nak buat throwback hari ni.. Kenangan masa first time jadi project manager.. Buat benda yang tak pernah buat. Dan sangat la jauh dari nature of law diri saya ni. Projek apa? Dress to impress..

Berkaitan fashion..which is masa zaman universiti memang orang yang paling tak fashionable sebab prinsip saya pakai biar simple & tak perlu over. Time tu tak fikir yang boleh pengaruh kita punya confident level & imej. Tak mampu nak fashionista la katakan. 

Back to the story, pengalaman tu memang tak boleh lupakan. Meeting saje untuk progress, kenal pasti tentang logistik, approval dari pihak fakulti. Hampir dapat tentangan disebabkan pertama kali event berkaitan fashion diadakan. Memang mencabar pada waktu tu. Teringat masa nak fight dapatkan red carpet di dewan annex, turun naik pejabat, kena marah dengan pihak atasan, cari persembahan band untuk malam event.

Paling best ialah crowd dapat sambutan diluar jangkaan dari fakulti satu UiTM. The power of social media pada waktu tu, dalam masa 3 hari dapatkan crowd full house satu dewan. Bersyukur sangat dengan pengalaman event Dress to Impress sedikit sebanyak sudah bantu saya jadikan siapa saya hari ni. InsyaAllah rezeki akan datang impian saya nak buat event charity yang saya anjurkan menjadi kenyataan. 

I need your help | Email Spam

  Hi semua. Tengah buat clean up email macam biasa especially part (Spam). Sebabkan ni the only appear, jadilah satu kisah entry post unt...