Friday, August 14, 2015

Banyaknya kad!!!

Apa yang banyak kad ni... Nanti tengok gambar la ea. Reaksi yang saya dapat "perghhh kencang..."

"buat apa banyak-banyak"

Well let just say that, Bila tukar status makin tambah la. Dan..... Company ku memang jaga benefit staff nya.

So, kepada kawan yang pernah offer, thanks taw.. Keep on offering others who need it.. Educate sikit kawan-kawan kita tu..

Tuesday, August 11, 2015

Write This Yourself | 3 Things that I'm thankful of


Hi guys. Today I want to write my public diary in here.
Well technically I'm all good for sharing it, so you guys can imply it to your daily life.
What I will get for it? 
Basically I get nothing, just I can help you guys to start somewhere about yourself.

Have you wonder, why your life so difficult?
Why I can't have what I want?
And people just say, "Blessed what you have. Be thankful"
People around you can advice, but it's all about yourself to think further and act upon to it.

What I do when I reach my limit, I've start to talk with myself..
"I am so thankful I have this and that"
and I will write what I've thankful of so that I can read back what I've wrote down before.

So, here's 3 Things that I'm thankful of for today 

1. My phone not working. So,instead of me worry about my work and about my social.
I should take a good rest as I'm now in recovery mode.

2. Fever, cough and blood circulation issue. Well, I think I need to start about my health from now on. I have my own family right now. When we are sick,we start to call our creator (Ya Allah, ampunkan dosa-dosa ku) and we start think we did past.

3. I have wonderful husband. My chef, my nurse goshhh how am I going to do without him. Thank you for the attention and care.

Well, that's from me. And how about you? You can do it too.
You will be amazed what the outcome later on.

From the writer,

Anisa Anuar 

Cerita nostalgia - Duit syiling emas Seringgit


Hi semua.. dah lama tak menulis..
Hari ni tulis la ea sikit.. Cerita ni ada saya upload kat facebook saya,
tapi nak cerita lebih kat sini..


cerita prank ni dah lama,cuba jugak selongkar post lama-lama,rupanya takde pulak.
Prank budak-budak. Baru nak belajar.
Ideanya nak distract kawan ni,supaya prank tu menjadi.
and yes,memang menjadi walaupun pelakonnya dari budak innocent ni ecehhh up diri sendiri pulak..

"Azah, tolong la carikan duit syiling banyak2 jatuh kat pond tu..."
(muka resah gelisah)

"banyak mana keeba.. macam mana nak cari..dah malam ni.."

"please azah...orang lain busy dengan apa tah...temankan la carikan..."

ingat lagi la dialog...wahhaha..and end up azah basah lenjut kena air campuran sabun, pewangi, detergent, dan jangan tanya lebih apa lagi bahan-bahannya..

nostalgia sangat. Korang ada kenangan dengan duit syiling emas seringgit ni ke?
jangan kenangan yang menakutkan je la ek..

Thursday, August 06, 2015

House warming and open house raya Zulnisa

Hi semua.. Baru sempat nak update blog hari ni. 2hb Ogos, Ahad kami buat open house Raya untuk sahabat-sahabat dan keluarga yang datang. Dengan bantuan kakak dan adik ipar, semuanya berjalan dengan lancar.

Mula pada pukul 2 petang dan berakhir pada pukul 9 malam. Plan asalnya target 50 orang. Alhamdulillah ramai yang datang, lebih dari 50.

Terima kasih kepada semua yang hadir. Walaupun first time buat open house untuk rumah sendiri, insya Allah kalau ada rezeki akan kerap kami buat.

I need your help | Email Spam

  Hi semua. Tengah buat clean up email macam biasa especially part (Spam). Sebabkan ni the only appear, jadilah satu kisah entry post unt...