Posts

Showing posts from July 26, 2015

Boss ku orang jepun

Image
Hi semua.. Ni ambil kesempatan masa lapang nak update blog. Nak citer apa? Pasal boss saya. First impression bila cakap kerja dengan orang Jepun, tak pikir apa sangat. Just nervous and excited. Bekerjasama dengan dia betul-betul masa habis cuti kawen seminggu. Dalam masa yang singkat ni, banyak benda belajar daripada dia. 1. Enjoy your work2. Jangan susahkan kerja orang lain, kalau tak nak diri sendiri susah3. Kesopanan. Dlm phone, walaupun orang tu tak nampak, tunduk jugak taw.4. Discussion. Ada je isu, mesti bincang. 5. Bagi ruang saya grow. Dan banyak lagi.. Bila saya cuti, memang tak kacau pun tanya pasal kerja. Paling yang buat saya geli hati sebenarnya, orang sekeliling saya. Sebab saya je yang direct boss yang orang Jepun. Soalan yang macam ni keluar, "Best tak kerja dengan boss hensem? "" dia cakap Jepun ke dengan nisa..?? "Ada jugak yang cakap," untung la dapat boss yang good looking.. "Kelakar la korang ni. Biasa la kan, muka Jepun kan macam yan…

Siapa Follower yang ke #660

Image
Bila tengok je follower ada 659 ni, rasa tak sangka sangat.. Boleh tahan ramai la jugak kan..

So,siapa yang misteri follower yang ke 660 ni.. Awak kat mana tu, tak nak muncul lagi ke..
Nak beri penghargaan kepada semua follower yang baca blog saya ni lepas ni, saya akan lebih berusaha untuk ting tong aje dalam blog ni. Jangan risau blog saya ni,takde unsur umpatan dan negatif.. That is just not me..Kalau ada, blog saya dah kena hijacked la tu..
Kalau boleh nak kenal kesemua yang follow blog ni. Nak tahu macam-macam, haa dah macam artis pulak..
Nak tulis lagi ni, korang larat lagi ke nak baca.. hahaha melayan aje la kerja korang ni..

Post bergambar : Syawal 2015

Image
Hi semua.. Still mood raya kan.. Tahun ni raya sangat berbeza. Raya berdua, keluarga kedua dan kereta raya. Memang tak akan lupakan jadi saya nak letakkan kenangan saya di sini. Terima kasih kepada semua yang bersama dengan saya di hari raya yang mulia ini. Bersyukur teramat sangat kerana masih berkesempatan untuk menyambut nya.