Posts

Showing posts from July 12, 2015

Kisah Malam Raya, Tahun Ini Raya Berdua

Image
Hai semua... Selamat hari raya Aidilfitri. Maaf zahir dan batin ea.. Ucapan ringkas tapi padat bagi saya. Jadi tahun ni bermula raya berdua dengan encik suami. Raya rumah dia tahun ni. Ada yang cakap "Baiknya beraya rumah suami... Selalunya raya yang pertama balik rumah isteri" Bagi saya mana-mana pun sama. Teringin jugak beraya jauh, orang kata beraya di Kelantan meriah. Nak rasa sendiri sebagai seorang isteri. Apa buat malam raya.. Mak aihhh tak menang tangan. Macam-macam buat. Kek coklat, cookies, satay, kuah spaghetti, cheesekut... Nak main bunga api tapi hujan pulak malam tadi.. Tunggu cerita lagi ea..

Temankan encik suami main futsal

Image
Amboi dah kahwin ni, update pasal encik suami je.. Yela time jadi title tunang, tak ada la citer banyak.. Tajuk entri tu memang betul, setiap Jumaat kami akan ke Ferro Futsal, Subang Jaya. Antara aktiviti bujang dia yang lepas go-through dan berbincang... Saya Okay untuk temankan dia pergi hangout dengan kawan main futsal. Just the thing is... I am the only lady at the court. Sampai cakap kat one of the guys, "Nanti kalau ada nak kawen, bawak isteri jugak please... Tak ada geng nak borak.. Semua sibuk main.. " Geli hati je diaorang.. Tapi saya serius ni.. Hehehe.. Macam ala-ala footballer wife club gittew.. Apa je saya buat? Jadi time keeper separuh masa.. Pun boleh la, janji ada benda buat. Kalau korang ada suami ada minat futsal, bagi tak diaorang main? And.... Temankan tak?