Posts

Showing posts from July 5, 2015

Berbuka Puasa @ Bora Ombak, Ampang

Image
Hi semua.. Review makanan buffet datang lagi.. Lately dapat banyak jemputan kawan-kawan berbuka puasa sama. Agaknya ini dinamakan rezeki pengantin. Jadi kali ni berbuka puasa di Bora Ombak, Ampang. Kawan suami yang ajak.. Yg automatik jadi kawan saya jugak. Untuk ke tempat ni, senang pakai waze. Yang pasti sebelahnya ada tempat indoor futsal. Makan sampai lebam dan tak ingat dah round yang ke berapa.... Harga individu puasa sempena promosi raya ialah rm45 tapi jika datang lebih 10 orang dewasa dapat free seorang. Untuk kanak- kanak price promosi rm30. Kapasiti yang boleh muat dengan hampir 500 orang. Tempat ini sesuai untuk majlis besar dan juga perkahwinan. Kawasan yang membuat kita lupa akan hidupan di bandar. Selagi tak menang tangan nak ambil semua makanan. Itu pun encik suami tak percaya saya boleh makan banyak tu (nanti tengok gambar makanan kat bawah).. Kata buffet, makan kena kasi dasyat.. Nah tengok sendiri, ada dapat snap gambar sebelum masa berbuka.. Multitasking la kataka…

Berbuka Puasa @ The Gravy Factory, NU Sentral

Image
Aisehh mannn... Lambat sehari nak citer ni, baik tulis sebelum basi citer ni.  First sebelum nak further citer, nak ucapkan terima kasih kepada Syatirah sebab recommend tempat yang best. Katanya taw pun sebab blog review. Sape kata tak membantu review tempat dan share kat blog. Details berbuka puasa @ The Gravy Factory, NU Sentral Package berbuka puasa.
RM 45 per person (Buffet style)
Tingkat 5, NU Sentral Highly recommended kepada sesiapa tak pergi lagi. Sangat berbaloi dari segi harga dan menu. And yes kitaorang makan sampai lebam.. When I say lebam, I do mean it hehehe.. Selalunya saya agak memilih makanan terutamanya kambing sebab tak semua tempat pandai dengan masakan kambing. Ternyata tanggapan meleset memang rasa just nice. Ada grilled lamb, kambing masak kicap.. Okay nak senaraikan menu memang banyak.. Dan paling best, mereka sentiasa refill buffet which is tak banyak tempat sangat menjaga quota makanan. Kami paling awal sampai kat tempat tu dan keluar paling last.. Ka…

Instagram : Banyak request follower

Image
Hi korang.. Apa citer kali ni, nothing much sebenarnya tapi dah lama tak settle kan lagi..
Long story short, ramai sangat nak kena approve follower request. Kebanyakan mereka online shopping.. Goshhh tp many to handle. Lagi mengundang nak shopping taw..
So macam mana.. Yupppp saya memang memilih sape yang boleh view Instagram.. Selalunya akan buat tak taw je.. Tapi nombor tu makin menaik tiap hari.. Tak tunjuk famous, sebab tak famous mana pun.. Cuma dalam sehari je dalam 10 follower.. 10 follower kali 30 hari, mau tak 300 nak kena accept.. Hehee.. Sorry yang mungkin terlepas pandang nak accept.. Nanti PM je untuk direct accept.. Sekarang kena jaga account sosial media ni.. Bukan sebarang orang boleh tengok profil.

Cerita semalam : Berbuka Nasi Kerabu

Image
Hai korang.. Cerita Semalam hari ni nak Update... Better late than never Kan.. Nak citer ni, semalam berbuka dengan nasi kerabu.. (hek elehhh makan tu pun nak Update) Tak apa yang tak nak proceed taw, boleh terus pangkah kat atas tu untuk close. Terima kasih kepada yang buat kan.. Nanti kena belajar buat nasi kerabu ni.. Dah kahwin dengan orang Kelantan tapi taw makan je, tak Best la kan.. Masak untuk portion yang ramai pastu bagi orang makan. Sesungguhnya orang yang sediakan makanan untuk orang berpuasa akan dapat pahala sama dengan orang berpuasa.. Rezeki kita harus dikongsi bersama. Sebab bila bila je rezeki kita ni Allah tarik, tanpa perlu short notice.. Wallahualam..