Wednesday, July 30, 2014

Raya 2014


Salam Aidil Fitri kepada semua pembaca dan yang terus singgah di blog ini. Maaf salah dan silap kalau ada buat secara sengaja atau tak sengaja.

Blog ini in sha Allah akan kurang cerita yang boleh buka aib orang dan terus menulis kerana minat dan bukan kerana nama.

Salam sayang dari penulis,

Anisa Anuar

Sunday, July 27, 2014

Pre-raya 2014


Tak ada nya photo shoot bagai. Cuma preparation untuk raya esok. Raya tahun ini tak sama macam sebelumnya. Kehilangan kedua-dua atok dan nenek pada tahun yang sama cukup memberi kesan kepada kami semua. Dari saya lahir sehingga dah berumur 25 tahun di sini la saya sambut hari raya Aidil Fitri.

Sebagai cucu sulung, saya meneruskan tugas saya dan berikan terbaik untuk sambut hari raya tahun ni..
Saya yang pertama yang sudah bekerja haruslah beri duit raya. Dah pun sediakan untuk sepupu tercinta.

Dengan rendah dirinya, saya mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri kepada semua yang mengenali diri ini. Andai terkasar bahasa, harap dimaafi. Bersederhana dalam menyambut Syawal ini. Ziarah-menziarahi jika berkelapangan. Dan hey, try to stay away from your gadget for awhile and do connect with others.

With love,
Anisa Anuar

Saturday, July 26, 2014

Bila laman sosial menakutkan

Salam ramadhan untuk semua. Hari ini saya ingin kongsi apa yang menjadi sedikit 'fobia' atau paranoid dalam diri ini tentang laman sosial.

Makin hari makin banyak post yang saya sendiri takut nak baca. Takut kerana post yang dibaca sahih atau dalam erti lain - tidak faham dengan niat sebenar post tu. Fitnah akan timbul bila post yang dikongsi itu tidal benar. Lebih kurang enak mata memandang, bila post itu memang ada unsur buka aib sesetengah individu. Dan saya mula terfikir, "kalau aku ditempat orang tu...mampukah aku hadapinya..??"

Bagi saya orang yang suka bash orang tu, berhati-hati...bila anda diduga dengan perkara yang sama..yea mungkin bukan anda yang kena..mungkin adik, kakak, abang, mak ayah, saudara dekat atau sahabat anda yang kena... (Minta dijauhkan)

Sempena Syawal yang bakal menjelma, mari lah kita bermaafan orang yang kita pernah sakitkan. Macam mana kalau kita pernah bash orang dilaman sosial? Yang kita tak kenal. Susah untuk minta maaf kan?

Sebab tu saya tulis bila laman sosial makin dan terus menyeramkan diri ini. Ohh hey, memang tulis lebih senang dan nak buat ITU...memang la banyak onak dan duri. Dengan izin-Nya sama-sama kita ikhlaskan hati memaaf dan minta maaf sesama kita..

Salam nukilan dari tuan punya blog,

Anisa Anuar

Tuesday, July 15, 2014

Setahun sudah bekerja


Hey semua.. Hari ini dengan rasminya cukup setahun saya bekerja di Tokio Marine. First pekerjaan saya selepas bergelar graduan. Syukur sangat dapat bertahan kerja disini. Ehhh bukan tempat kerja tak best cuma ramai kawan saya mampu bertahan 4 hingga 6 bulan je.

Kerja dalam department Enterprise Risk Management & Actuarial. Walaupun the only Malay dalam department tapi saya seronok kerja sini. Banyak benda belajar dalam setahun ni. Dengan izin-Nya lagi setahun bekerja disini.

Salam penulisan,

Anisa Anuar

Germany won World Cup 2014


It was best news to start my Monday. I do watch the game when that precious one goal when I eat for 'sahur'.

Special shout out to the team. You guys really show what a team can do. There's no I in team. I must say it's a good game. Everyone try their hard to win. That's the spirit. Win or lose just a part of the game. Accept and cherish the moment also one of the lesson in life.

Congratulations to team Germany especially from Arsenal team. They are the reason I am support Germany for World Cup 2014.
You guys deserve it.

From Germany fan from start day one World Cup 2014,

Anisa Anuar

Sunday, July 13, 2014

Post Bergambar di Laman Seni Seksyen 7

Hey semua. Salam ramadhan dari saya. Kali ini saya nak share gambar saya posing ala-ala model (ewahhh model sangat curlasss mak jemah) di... Laman Seni Seksyen 7. Lebih banyak daripada Laman Seni Sekyen 2 dan lebih menyeronokkan.
Laman Seni Seksyen 7 ini berdekatan kawasan butik online shopping dan landmark yang famous - Wisma Jakel, Shah Alam. Asalnya shopping raya. Teman-teman saya yang lebih shopping sebab saya shopping kat SincerelyByUs (SBU) di Padang Jawa.
Saya bagi gambar yang saya share kat laman sosial saya yea..Pada pendapat saya, kalau dah sampai Laman Seni Seksyen 7, singgah sini dan bergambar puas-puas. Saya dan kawan-kawan saya bergambar sampai nak sejam jugak la..hehehe..okay la..
 
 
#LamanSeni #lorongbelakang
With love,
Anisa Anuar

Thursday, July 10, 2014

When people still talk about #BRAGER


Have you heard about the Brazil vs Germany game? Yeahh people still talked about it. To be honest, I am not so into trolling about it even though I am Germany supporter. Don't get me wrong, it just...game. I know for Brazilian, it's about honor and dignity. Hope they not feel bad for this.

I didn't say it because my team win but anything can happen in splits of seconds. Too arrogant comments can lead to worst embarrassment (pray not to have this situation) ...

I always stick to Germany team, no matter what.. Let just say, I have crush with one of the player (ooppsss hehehe~~)
ohh one more thing; don't hate the player, hate the game.
#justsaying

Write for the best for both Germany and Argentina for final World Cup,

Anisa Anuar..

xoxo

Rintihan pembeli: Harga tak berpatutan

Hey semua. Nak citer pasal beli makanan kat bazar tadi. Saya beli 3 ketul ayam goreng dengan seciput daging masak kicap, jumlah semua rm19. Terkilan je sebab saya pernah beli sepenuhnya dalam bungkus beg plastik harga rm3 je tadi saya dapat rm4.

Dah bukan rezeki saya nampaknya. Tapi wahai penjual, harga tu letak berpatutan. Bukan tak nak tolong beli tapi kalau banyak tu memang tak nak la beli lagi. Maaf yea. Ingat boleh la jadi regular customer, cuma harap sedap masa makan time berbuka.

Tolong letak harga kalau korang ada di tempat yang sama saya alami.

Penulis yang masih terkedu dek harga tinggi melampau,

Anisa Anuar

Friday, July 04, 2014

Blogging @ KTM Train

Ini entry balik kampung, kepada yang mungkin jeles harap jangan teruskan baca. Okay over sangat warning. Balik jumpa keluarga terchenta..tak kahwin lagi so, tak ada makna balik rumah mertua (motiffff???)

Dari pagi plan nak balik macam mana...yang penting final destination ke KTM Seremban, bapak ambil kan saya kat sana. Nak dijadikan cerita, saya mula-mula plan nak ambil train dari KLCC--> KL Central --> KTM Seremban. Akhirnya tanpa dirancang, saya ambil laluan Monorail Raja Chulan --> Bukit Nenas --> LRT Dang Wangi --> KL Sentral -->KTM Seremban. Nampak jauhkan...boleh tahan la. Cuma kalau lalu KLCC nak jalan dari office tu gagah tak gagah jugak la nak tempuh.

Anyway, tak kisah mana jalan kita nak tujui tapi tahu final destination... Walaupun jauh, banyak tenaga dan masa janji sampai tempat ditujui. (Pandai tak selitkan moral value)
Bersyukur sangat sebab dapat buat quick decision without rely on others. Beranikan diri explore path diserta dengan doa, harapan dan sedikit instinct dan capable estimate masa.

Okay la nak bagi gambar snap tadi..random sangat. Selamat berhujung minggu. Layan World Cup sampai lebam? Mungkin...

Salam dari penulis,

Anisa Anuar

Bila Monorail tak function - kejadian Jalan Imbi

Ada dengar tak pasal jalan runtuh kat area Jalan Imbi baru-baru ni? Antara yang terkesan akibat kejadian ini..ialah saya. Hahaha nampak tak ayat poyo dan "macam dia sorang je kena...".

Jangan risau sebab tak ada kena-mengena dengan jiwa dan nyawa. Hari-hari pergi kerja naik LRT Putra dan tukar monorail Bukit Nenas. Agak mengelirukan macam mana monorail function jadi saya bercadang untuk tidak naik monorail tapi jalan dari KLCC terus ke office terchenta. Jauh?? Sebenarnya tak la sangat..sebab dah biasa kot. Tapi bila cerita kat kawan, ramai kata jauh. Ala-ala slow jog jugak la.

Dengarnya ambil masa 2 minggu. Tak apa la, janji sampai tempat kerja on time..yea dak..hehehe..

Sambil tu nak kongsi korang gambar kawan-kawan kat media sosial possible apa sebab berlaku kat Jalan Imbi tu.

Sekadar untuk menulis dihati,

Anisa Anuar

Wednesday, July 02, 2014

#57 Wordless Wednesday : I Love Coffee LINE


It's wordless Wednesday... So my post will be wordless.. It should be,right? Let just say this is my new addiction. Play at LINE apps.

When I drove my car...


Hey guys...just found one of the picture in my phone and I want to write something about it. I promise not to be as formal as I can (reminder: please read it in the most friendly tone)

Am I good driver? To be honest... I love speed and those accelerate.. Maybe that's why I am okay when my dad speeding (oppsss...hehehe) just the different will be when I drive with my parents and friends somehow different way..and also when I drive alone. Ohhh come on you guys have the same thought as I am right? Just admit it...
When I drive the first thing I would say to those who first time experience my driving skills --- "Just trust me on this, okay?" *enthusiastic tone*

I took a lot of driving habits and skills from my dad...even I do impress with myself. Let see....the last time I drove my car...around a month ago. I only drive at my hometown and not here in KL. I do amazed for those people who can deal with traffic jam for almost everyday. I am so out of it. You can say that I am not that kind of patient person.

So how about you guys? What kind of driver you are...

Sincerely from a driver,
Anisa Anuar

P/s : the picture credit to social media.

Jannah Cosmetic Meet & Greet

Sabtu yang lepas, 9 Disember 2017 diberi kesempatan dan rezeki untuk join Jannah Cosmetic meet and greet. Dapat belajar banyak perkara ...

Cerita Panas Blog Minggu Ini