Posts

Showing posts from July 13, 2014

Setahun sudah bekerja

Image
Hey semua.. Hari ini dengan rasminya cukup setahun saya bekerja di Tokio Marine. First pekerjaan saya selepas bergelar graduan. Syukur sangat dapat bertahan kerja disini. Ehhh bukan tempat kerja tak best cuma ramai kawan saya mampu bertahan 4 hingga 6 bulan je.Kerja dalam department Enterprise Risk Management & Actuarial. Walaupun the only Malay dalam department tapi saya seronok kerja sini. Banyak benda belajar dalam setahun ni. Dengan izin-Nya lagi setahun bekerja disini.
Salam penulisan,Anisa Anuar

Germany won World Cup 2014

Image
It was best news to start my Monday. I do watch the game when that precious one goal when I eat for 'sahur'. Special shout out to the team. You guys really show what a team can do. There's no I in team. I must say it's a good game. Everyone try their hard to win. That's the spirit. Win or lose just a part of the game. Accept and cherish the moment also one of the lesson in life.Congratulations to team Germany especially from Arsenal team. They are the reason I am support Germany for World Cup 2014.
You guys deserve it.
From Germany fan from start day one World Cup 2014,Anisa Anuar

Post Bergambar di Laman Seni Seksyen 7

Image
Hey semua. Salam ramadhan dari saya. Kali ini saya nak share gambar saya posing ala-ala model (ewahhh model sangat curlasss mak jemah) di... Laman Seni Seksyen 7. Lebih banyak daripada Laman Seni Sekyen 2 dan lebih menyeronokkan. Laman Seni Seksyen 7 ini berdekatan kawasan butik online shopping dan landmark yang famous - Wisma Jakel, Shah Alam. Asalnya shopping raya. Teman-teman saya yang lebih shopping sebab saya shopping kat SincerelyByUs (SBU) di Padang Jawa. Saya bagi gambar yang saya share kat laman sosial saya yea..Pada pendapat saya, kalau dah sampai Laman Seni Seksyen 7, singgah sini dan bergambar puas-puas. Saya dan kawan-kawan saya bergambar sampai nak sejam jugak la..hehehe..okay la.. #LamanSeni #lorongbelakang With love, Anisa Anuar