Posts

Showing posts from June 29, 2014

Blogging @ KTM Train

Image
Ini entry balik kampung, kepada yang mungkin jeles harap jangan teruskan baca. Okay over sangat warning. Balik jumpa keluarga terchenta..tak kahwin lagi so, tak ada makna balik rumah mertua (motiffff???)Dari pagi plan nak balik macam mana...yang penting final destination ke KTM Seremban, bapak ambil kan saya kat sana. Nak dijadikan cerita, saya mula-mula plan nak ambil train dari KLCC--> KL Central --> KTM Seremban. Akhirnya tanpa dirancang, saya ambil laluan Monorail Raja Chulan --> Bukit Nenas --> LRT Dang Wangi --> KL Sentral -->KTM Seremban. Nampak jauhkan...boleh tahan la. Cuma kalau lalu KLCC nak jalan dari office tu gagah tak gagah jugak la nak tempuh.
Anyway, tak kisah mana jalan kita nak tujui tapi tahu final destination... Walaupun jauh, banyak tenaga dan masa janji sampai tempat ditujui. (Pandai tak selitkan moral value)
Bersyukur sangat sebab dapat buat quick decision without rely on others. Beranikan diri explore path diserta dengan doa, harapan dan sedik…

Bila Monorail tak function - kejadian Jalan Imbi

Image
Ada dengar tak pasal jalan runtuh kat area Jalan Imbi baru-baru ni? Antara yang terkesan akibat kejadian ini..ialah saya. Hahaha nampak tak ayat poyo dan "macam dia sorang je kena...".Jangan risau sebab tak ada kena-mengena dengan jiwa dan nyawa. Hari-hari pergi kerja naik LRT Putra dan tukar monorail Bukit Nenas. Agak mengelirukan macam mana monorail function jadi saya bercadang untuk tidak naik monorail tapi jalan dari KLCC terus ke office terchenta. Jauh?? Sebenarnya tak la sangat..sebab dah biasa kot. Tapi bila cerita kat kawan, ramai kata jauh. Ala-ala slow jog jugak la. Dengarnya ambil masa 2 minggu. Tak apa la, janji sampai tempat kerja on time..yea dak..hehehe..Sambil tu nak kongsi korang gambar kawan-kawan kat media sosial possible apa sebab berlaku kat Jalan Imbi tu.
Sekadar untuk menulis dihati,Anisa Anuar

#57 Wordless Wednesday : I Love Coffee LINE

Image
It's wordless Wednesday... So my post will be wordless.. It should be,right? Let just say this is my new addiction. Play at LINE apps.

When I drove my car...

Image
Hey guys...just found one of the picture in my phone and I want to write something about it. I promise not to be as formal as I can (reminder: please read it in the most friendly tone)Am I good driver? To be honest... I love speed and those accelerate.. Maybe that's why I am okay when my dad speeding (oppsss...hehehe) just the different will be when I drive with my parents and friends somehow different way..and also when I drive alone. Ohhh come on you guys have the same thought as I am right? Just admit it...
When I drive the first thing I would say to those who first time experience my driving skills --- "Just trust me on this, okay?" *enthusiastic tone*
I took a lot of driving habits and skills from my dad...even I do impress with myself. Let see....the last time I drove my car...around a month ago. I only drive at my hometown and not here in KL. I do amazed for those people who can deal with traffic jam for almost everyday. I am so out of it. You can say that I am no…