Posts

Showing posts from June 15, 2014

Selfie : baik atau pun tidak

Image
Fenomena selfie memang tak asing lagi sekarang ni. Baru-baru ni ada baca selfie yang dasyat sampai panjat bangunan. Tak nak la ulas pasal tu. Masing-masing ada pendapat sendiri pasal tu.
Saya ni jenis tak suka bergambar. Sejak ada selfie dan phone lagi menggalakkan kegiatan selfie dalam diri, saya sudah mula suka bergambar. Dapat label dalam family - "budak suka selfie"
Jadi untuk nasihat diri sendiri, selfie berpada-pada. Thank god saya ni bukan jenis nak cari shot yang perfect. Uihhh mintak dijauhkan. My parents pun dah berjaya saya ajarkan selfie..he he sorry yea bapak and mummy, kakak influence untuk selfie.Baik atau tidak sebenarnya bergantung pada diri sendiri.. Kalau tiap hari selfie lepas tu publish kat laman sosial. Tah la..he he for me, you really love yourself then. Kalau rasa too much, settle down ber-selfie tu.Korang rasa macam mana?
Ohh nak sekali bagi selfie dari saya ea.
Dari empunya blog,
Anisa Anuar

Reaksi bila kena potong queue naik train

Image
Okay over sangat tajuk post. Entah ada yang tertarik hati nak baca ke tak. Kerja kat KL ni, monorail dan LRT jadi transport utama. Macam-macam kerenah dapat tengok. Paling sakit hati bila kita dah terpaksa let go 2 hingga 4 train, lepas tu orang dengan mementingkan diri sendiri main potong line, sanggup menghimpitkan diri walaupun dah penuh.
Bau ketiak busuk tu, memang tak boleh nak elak la..kena banyak bersabar yea. Pernah jugak ada seorang lelaki badan besar dia 'menolak' dan 'memadatkan' lagi monorail sampai habis orang dia pergi hempap. Selfish yang melampau. Mintak dijauhkan jumps dan kenal orang macam ni. Sorry to say, memang tak berkenan.
Reaksi paling jujur pernah saya buat masa ada 2 orang lelaki, menyelip masuk dari line paling belakang terus masuk..potong semua line - reaksi saya : "What the....hoiii!!!"
Alahai layankan aje la drama-drama kehidupan. Korang macam mana...

Bila sepatutnya time game #GERPOR

Image
Okay...Kali ni post a bit santai gitu...so here goes nothing. Bukan nak citer result or buat highlight pasal game.
Tak tengok pun game sebenarnya..sebab time tu sepatutnya tidur. Kerja la u olls..nanti berpinar je kat office tu..

Nak dijadikan cerita walaupun tak tengok dan sepatutnya tidur..tiba-tiba dengar "goooolllllll!!!!!" dari kedai bawah. Tiap kali nak lelap dengar lagi jeritan abang-abang kat bawah rumah.


Akhirnya tak tidur jugak...baik tengok game kan.. Haiyaaa...nasib housemate tak layan World Cup. Kalau dah ada geng ni, mau gagah jugak nak layan ni..

Keep on going, Germany.. Get your head in the game.Love from Germany supporter,Anisa Anuar

Full with books

Image
Hey you guys.. It is so good to write back here. Just want to show you guys a few of my book collection and still growing from time to time. I don't care what other people going to call me "novel freak" or "book nerd" but that's how I make myself happy..

Of course I'm in tend to buy for more. Do you like my mini-library ?? Want to borrow some?

Book lover,Anisa Anuar

Happy "Bapak's" Day to you

Image
Thank you bapak for being such awesome dad for me. Of course you are my first lover. I remember when you don't allowed me to go out with guys except you. I cannot take public transport just you who can pick me up. You pay everything from food, clothes, education, medical.. Most of my secrets in your pocket and yours is with me.

And now I can pay your meal when we go out. I don't have to ask you pocket money as I can survive on my own.

Thank you for all the lessons you give to me. I love all the plan you have do for us one family. Please take care of your health and keep younger day by day.This is all for you.

From your beloved daughter,
Anisa Anuar
- the first daughter of Anuar's -