Posts

Showing posts from May 18, 2014

Post Bergambar di Laman Seni, Seksyen 2 Shah Alam

Image
Akhirnya impian tercapai untuk bergambar kat Laman Seni, Seksyen 2, Shah Alam. Mulanya hanya mampu tengok kawan-kawan post gambar lukisan-lukisan dinding tu. Terus menjadikan tempat ini sebagai senarai pendek untuk dilawati.
Walaupun panas terik namun tu tak mematahkan semangat untuk bergambar pada hari itu. Mungkin ada kata tak siuman tengah hari dan panas terik mahu bergambar tapi tak dihiraukan semua tu.
Lukisan yang berbentuk abstrak dan mural ini ala-ala lukisan yan terkenal di penang dan sebenarnya ini adalah hasil pelajar UiTM Shah Alam jurusan Art & Design.
Harap tempat ni akan terjaga dan mungkin lagi banyak lukisan seperti ini??
Kepada yang belum pergi, apa lagi pergi sana kat Seksyen 2, Shah Alam, area KFC dan Medan selera Seksyen 2.
Ohhh lagi satu, jangan segan bergambar nanti sendiri yang rugi...dan jangan over sangat sebab mungkin ada perhati.
Ikhlas dari empunye blog, Anisa Anuar.

sebenarnya masih ada lagi...tapi cukup yang ini sahaja yea..

Sampai ke sudah tak baca

Image
Apa yang saya nak baca? Tiap-tiap pagi sebelum mulakan kerja, saya selalu luangkan masa untuk baca surat khabar. Walaupun sekarang sudah boleh baca online tapi saya suka old skool.
Nape tak baca? Kebetulan di lobi tak ada surat khabar dan saya ambilnya dalam perjalanan dari monorail Dang Wangi. 
Jadinya, surat khabar saya tu boss pinjam nak baca..niat nak baca masa tengahhari pun tak kesampaian sebab seronok main programming. Syok sangat la kot..hehehe~~
Bawak balik pun ingat nak baca tapi daaaa tak baca pun. Apa nak buat kan...

Dilemma surat khabar, Anisa Anuar

"Pakai selipar je??"

Image
Hye semua. Tengok tajuk je apa yang dalam fikiran korang?
Soalan ni diajukan oleh kawan bila nampak saya baru balik kerja, "pakai selipar je ke nisa?"
Geli hati saya dibuatnya. Harus lah dah fikirkan jawapannya. "Kasut yang proper tinggal kat office, high heels pulak kan...jauh nak jalan balik rumah...susah jugak nak jalan laju kalau pakai heels ni..."
Jangan pelik bila jumpa nanti, baju dah cantik tapi pakai selipar je..
Penulis yang tak heran kalau ada yang memandang,Anisa AnuarKorang ada yang ditanya soalan macam ni ke...

Next Target to Unlocked : New Bookstore

Image
Hey guys...yeahh I'm a book lover and can be consider as collector. Every month usually I will buy 2 or 3 books. Trust me, I do buy those and end up I'm struggling in finish it.
I found out there's a new bookstore in town  at the Fahrenheit 88, just near to my office.. Instead of Kinokuniya, this will be the place I might spend time more or less 2 hours. Insane right *laughing* tell me about it..

You can also visit this Facebook page to know more  about books and promotionsBookXcess
My other recommandation Facebook page Big Bad Wolf Books

Arsenal menang FA Cup 2014

Image
Pagi-pagi bangun scroll twitter tengok Arsenal menang, terus senyuman terukir dibibir. Saya tak tengok perlawanan tu sebab tak ada channel bola...dan dah mengantok yang amat.. Bila game mula, tengok kena hentam 2 - 0 dalam masa 8 minit je saya baca update 2,3 kali nak pastikan betul tengok tu.Last yang saya ikut update masa dah 2 - 1. Bangun je dapat berita menang 3 -2 melonjak keriangan diri ni...Congratulation for the great game. Sorry for unable to watch you guys play but my support always be with you guys since I am in love with Arsenal when I was 16 years old. Anyway, you guys deserve this win and cherish the moment.Haaa...update pasal arsenal daaa kat blog..okay la nak gi bersiap-siap ni.

Peminat dalam diam Arsenal (yang dah tak berapa diam),Anisa Anuar