Friday, May 30, 2014

Lamanya tak berblog

Wahhhh dah lama tak tulis blog ni..bersawang sudah *sapu blog dengan gigihnya*

Apa cerita minggu ni? Tak ada apa sangat. Masih proses pembelajaran tentang hidup ni. Banyak lagi nak kena buat. Biasa la tu kn.. Lumrah kehidupan. Tempuh dengan sebaik mungkin dan jangan mengaku kalah. Perasaan down? Memang akan ada bila hari tak berapa baik..

Dah jauh nyimpang ni. Nanti nisa tulis banyak-banyak dalam blog sampai korang semua tak larat nak baca...hahaha..
Ugutan ke tu..tak ada apa la ni. Blog ni tulis semua pendek aje~~

Cakar-mencakar di blog,
Anisa Anuar

Saturday, May 24, 2014

Post Bergambar di Laman Seni, Seksyen 2 Shah Alam


Akhirnya impian tercapai untuk bergambar kat Laman Seni, Seksyen 2, Shah Alam. Mulanya hanya mampu tengok kawan-kawan post gambar lukisan-lukisan dinding tu. Terus menjadikan tempat ini sebagai senarai pendek untuk dilawati.

Walaupun panas terik namun tu tak mematahkan semangat untuk bergambar pada hari itu. Mungkin ada kata tak siuman tengah hari dan panas terik mahu bergambar tapi tak dihiraukan semua tu.

Lukisan yang berbentuk abstrak dan mural ini ala-ala lukisan yan terkenal di penang dan sebenarnya ini adalah hasil pelajar UiTM Shah Alam jurusan Art & Design.

Harap tempat ni akan terjaga dan mungkin lagi banyak lukisan seperti ini??
Kepada yang belum pergi, apa lagi pergi sana kat Seksyen 2, Shah Alam, area KFC dan Medan selera Seksyen 2.

Ohhh lagi satu, jangan segan bergambar nanti sendiri yang rugi...dan jangan over sangat sebab mungkin ada perhati.

Ikhlas dari empunye blog, Anisa Anuar.


kerusi dan meja sekolan dalam bentuk 3D
lukisan mural yang ada 'deep' message yang tersendiri
sebenarnya masih ada lagi...tapi cukup yang ini sahaja yea..

Sampai ke sudah tak baca


Apa yang saya nak baca? Tiap-tiap pagi sebelum mulakan kerja, saya selalu luangkan masa untuk baca surat khabar. Walaupun sekarang sudah boleh baca online tapi saya suka old skool.

Nape tak baca? Kebetulan di lobi tak ada surat khabar dan saya ambilnya dalam perjalanan dari monorail Dang Wangi. 

Jadinya, surat khabar saya tu boss pinjam nak baca..niat nak baca masa tengahhari pun tak kesampaian sebab seronok main programming. Syok sangat la kot..hehehe~~

Bawak balik pun ingat nak baca tapi daaaa tak baca pun. Apa nak buat kan...


Dilemma surat khabar,
Anisa Anuar


Thursday, May 22, 2014

"Pakai selipar je??"


Hye semua. Tengok tajuk je apa yang dalam fikiran korang?
Soalan ni diajukan oleh kawan bila nampak saya baru balik kerja, "pakai selipar je ke nisa?"

Geli hati saya dibuatnya. Harus lah dah fikirkan jawapannya. "Kasut yang proper tinggal kat office, high heels pulak kan...jauh nak jalan balik rumah...susah jugak nak jalan laju kalau pakai heels ni..."

Jangan pelik bila jumpa nanti, baju dah cantik tapi pakai selipar je..

Penulis yang tak heran kalau ada yang memandang,

Anisa Anuar

Korang ada yang ditanya soalan macam ni ke...

Wednesday, May 21, 2014

Next Target to Unlocked : New Bookstore


Hey guys...yeahh I'm a book lover and can be consider as collector.
Every month usually I will buy 2 or 3 books.
Trust me, I do buy those and end up I'm struggling in finish it.

I found out there's a new bookstore in town 
at the Fahrenheit 88, just near to my office..
Instead of Kinokuniya, this will be the place I might spend time more or less 2 hours.
Insane right *laughing* tell me about it..

picture from BookXcess page
   

You can also visit this Facebook page to know more 
about books and promotions BookXcess

My other recommandation Facebook page

Sunday, May 18, 2014

Arsenal menang FA Cup 2014


Pagi-pagi bangun scroll twitter tengok Arsenal menang, terus senyuman terukir dibibir. Saya tak tengok perlawanan tu sebab tak ada channel bola...dan dah mengantok yang amat.. Bila game mula, tengok kena hentam 2 - 0 dalam masa 8 minit je saya baca update 2,3 kali nak pastikan betul tengok tu.

Last yang saya ikut update masa dah 2 - 1. Bangun je dapat berita menang 3 -2 melonjak keriangan diri ni...

Congratulation for the great game. Sorry for unable to watch you guys play but my support always be with you guys since I am in love with Arsenal when I was 16 years old. Anyway, you guys deserve this win and cherish the moment.

Haaa...update pasal arsenal daaa kat blog..okay la nak gi bersiap-siap ni.

Peminat dalam diam Arsenal (yang dah tak berapa diam),

Anisa Anuar

Saturday, May 17, 2014

Post bergambar : Kenduri Azman & Aimi


Hai semua.. Hari ni pergi kenduri senior UiTM merangkap orang kampung. Hari ni jugak baru berkesempatan untuk ke rumah dia. Sampai je tak ada coverage phone, dalam hati "haaa...dia pernah cakap tak ada coverage..."

Selamat Pengantin Baru Man.. Thanks masa tolong aku time belajar dulu..selalu jadi doktor laptop aku. Ajak aku main basketball wakil fakulti untuk 3 tahun. Sampai sape jadi kawan aku terus jadi kenalan kau. Jadi suami yang soleh, semoga bahagia sampai ke akhir hayat.

Tadi nak tangkap gambar dengan kau..tapi tak kesampaian..

Haha jangan nak terharu pulak aku buat post ni untuk kau yea Man.. Anggap je ni hadiah aku buat kau...


berarak masuk
bersanding

Friday, May 16, 2014

Blogging dalam KTM

Hey semua...sekarang saya on the way balik ke kampung. Esok ada wedding kawan..dah sekampung tak pergi apa pulak kan..

Banyak bawak barang ni. Baju yang tak guna sangat, nak bawak balik hehehe..ohh, hadiah tak beli lagi ni haiyaaaa..nasib la..

Naik KTM dengan bertemankan sumbat earphone dengar lagu Korea...sambil baca buku...hamik kau multitasking..ecehhh..okay jangan rindu-rinduan yea.. Terima kasih yang datang singgah blog yang tak seberapa ni..


Salam sayang dari tuan blog,
Anisa Anuar

Tuesday, May 13, 2014

NESCAFE Smoovlatte


Hello everyone. Another post from me for today.
I want to write about this new NESCAFE Smoovlatte that I just try it out.


I've tried it for free sample before buy it. And of course as NESCAFE lover and addict,
I won't miss this for the world. 
Suitable with the trademark "Smooth as Silk", the coffee do taste just nice.
Creamy and the latte just nice with my taste buds.
I don't have to go to cafe but instead grab this and drink it whenever I want.

Why you guys waiting for.. Buy it and try yourself.
Of course you can read this but it is better to try it out by yourself,right?

This is recommended item/beverages from me. Enjoy it,okay?

With love,

ANISA ANUAR

Gamer Girl by Mari Mancusi


Hey guys.. This time around my entry for a book that I read on last weekend
which usually I'm unable to finish even a book for a week.
Sometimes, my months...maybe this book got my attention.

Gamers Girl. I bought it at Kinokuniya,KLCC with RM30.50 
and I've got RM27 because of the member card.


When virtual meets reality..everything look so real.
Maddy who is talented in draw manga art and at the same time play online game computer - Field of Fantasy.
She create Allora, elf princess with magical powers then meet Sir Leo in the game.
She thought she can escape her real-life problem when she's into the game world.

Can she make it through her real world would be as amazing as she create the virtual one..

For me, it's a good book..maybe I see Maddy just like me.
So, into this manga phenomena and love games so much...and yes, once I am so addicted to game.
Even my friend, try not to teach me play Dota because afraid I'm so into it.

After I read this, one of the leason that I learn is to believe what we good at..
I mean we do have one thing that we good at,right?
Cooking, drawing, sewing, and even make other people's laugh.
It's a gift...but we need to use it in the most manner way.

The other thing that I learn is to have quality time with your family and friends.
Get to know them..We might end up regret it because not spend most of our time with them.

 It's a good book to read. Suitable as it is kinda close to us...especially like me..I mean teenagers..
  

Happy Reading Everyone~~ 

  

Monday, May 12, 2014

Table topic from Ben's Restaurant


I was amazed with this table topic when I arrived at Ben's, Pavilion. I mean we always wonder what topic we want to have as our conversation. I believe this will make bond between family and friends much stronger.
And....trust me our moment together will be precious while wait the food to be serve..

Put aside all those gadgets and do the real conversation with real people, okay guys? You gonna love the idea. Besides, we can see the facial expression and laugh as loud as we can..that's what I loved most.

Ohh...not to forget, they also provide simple recipes to try it out...

I am so in love with the idea.. Brilliant idea!!

Sunday, May 11, 2014

Aktiviti Petang Ini


Hey semua. Apa aktiviti korang petang ni? Nisa boleh kata mengemas rumah dan....balut buku.
 
Maklum la Nisa ni ada perangai yang tak boleh tengok buku yang nisa beli tak berbalut. Yela kan dah beli harus balut baru lebih semangat nak habiskan baca.

Korang ada yang perangai macam ni?

Tengok la sendiri buku nisa balut ni... Happy weekend semua.


Salam sayang,
ANISA ANUAR

Mummy, I Love You (Mother's Day Post)

Setiap tahun bulan 5, minggu kedua dan jatuh pada hari Ahad ialah sambutan Hari Ibu.

Dengan kesempatan ini, saya nak ucapkan Selamat Hari IBU untuk Mummy saya. Thank you for your support and everything you have done. Sekarang anak mummy ni dah kerja..Nisa akan bantu selagi yang mampu. Anak sulung mummy ni kadang-kadang tak balik...sorry jugak..

Kalau keluar dengan mummy, mesti orang cakap nisa ni kakak mummy. Mula-mula sedih sebab rasa tua tapi....nisa suka sebab nisa ada mummy yang macam kawan sendiri.

Kalau ada anak mummy ni ada buat silap, terkasar bahasa..maaf yea mummy.. I will make you proud. Stay healthy and awesome too, okay..

To all mother out there, happy mother's day..thank you for the sacrifice, hard work and love you give to us.


Love from your daughter,
ANISA ANUAR

Saturday, May 10, 2014

Last Day for her | Farewell Entry


Hey everyone.. This entry dedicate to my dear friend.
Let just say, my same age officemate which turn out to be same faculty.


So, last Thursday we met for last time before she's resign yesterday.
Farewell dinner at Madam Kwan..love the food,of course..

Although I'm working almost 10 months but she's the only friend with same age left....that I know.
Most of my friend, much older than me..already married..
and they have their own tribe..
 
 Good luck my dear friend at your new job and environment.
Let's meet again sometime.. I wish..
Thank you for always be my lunch date =)

Sincerely,
ANISA ANUAR

Friday, May 09, 2014

Tanggungjawab


Hey semua. Sihat tak? Dah lama tak menulis ni.
Tengok gambar yang adik saya lukis ni dulu,okay?



Tajuk yang ringkas beri makna yang besar.
Bagi yang boleh melalukannya, laksanakan denga seikhlas hati.
Amanah dan tanggungjwab harus gerak seiring baru kita akan lebih ingat akan harus kita lakukan.

Walau di mana kita berada, kerja apa yang kita buat..
haruslah buat sehabis baik dan bukannya 'hangat-hangat tahi ayam'.
Terima tanggungjawab yang diberi dan jadilah orang yang jujur dan konsisten.

perangai buruk atau baik atau mungkin buat kita rasa penat dan perasaan yang bercampur baur, itu lagi menambahkan nikmat bila kita tahu kita buat kerja yang sehabis yang kita boleh.

Walau siapa pun kita, tanggungjawab setiap orang harus dipikul.
 Tanggungjawab boleh pelbagai bentuk dan ditujukan kepada sesiapa sahaja.

paling penting, tanggungjawab kita terhadap Maha pencipta, keluarga, masyarakat
DANNN....diri sendiri.

pesanan ikhlas dari penulis dan pemilik blog,

ANISA ANUAR
xoxo

p/s : huruf p ni copy paste, laptop ada problem..dan yea hanya untuk huruf p.

SELAMAT BERHUJUNG MINGGU SEMUA

Wednesday, May 07, 2014

Tuesday, May 06, 2014

In the memories, one year ago / 6-5-2013


Hey guys.. I missed my grandpa who passed away a year ago. I know instead write here, I should pray for him. Even though, I don't spend time so much with him but all the small thing we do together such as we drink nescafe together - with him, my mum (his first daughter) and of course with me. Complete 3 generation share the same favorite drink.

His habit on keeping the money and make diary, I think that's already pass on me without I realize it.

I know I shouldn't wish you happy birthday as you are not here. Love you always. I will come visit you whenever I stay in Ipoh.

In the memories, 6/5/1933 - 6/5/2013.

Al-Fatihah.

First granddaughter,
 
ANISA ANUAR
xoxo

Sunday, May 04, 2014

Bila Keyboard menulis dengan sendirinya...


Hey jangan risau ni bukan la cerita seram.
Cuma lately meragam keyboard ni.
Gambar akan jelaskan segalanya,okay?


Kejadian ni berlaku bila saya bukak facebook.
Nak komen tiba-tiba jadi macam ni..
dan lihat betul-betul, huruf yang dalam gambar,
 saya tak gunakan untuk tulis entry kali ni.

Lagi menyeramkan, bila tak berhenti-henti keluar huruf tu.
Bila mengadu kat ayah,katanya mungkin keyboard kotor atau berhabuk.
kena servis la gayanya macam ni.
susah jugak macam ni ek..

jadi kat korang jugak ke??

 tolong~~ tolongggg~~
 

Rahsia Kekal Remaja

Alhamdulillah diberi kesempatan untuk terus dan terus beri manfaat dengan pelbagai cara kepada ramai orang. Ternyata bukan mudah tetapi Ni...

Cerita Panas Blog Minggu Ini