Posts

Showing posts from May 11, 2014

Post bergambar : Kenduri Azman & Aimi

Image
Hai semua.. Hari ni pergi kenduri senior UiTM merangkap orang kampung. Hari ni jugak baru berkesempatan untuk ke rumah dia. Sampai je tak ada coverage phone, dalam hati "haaa...dia pernah cakap tak ada coverage..."
Selamat Pengantin Baru Man.. Thanks masa tolong aku time belajar dulu..selalu jadi doktor laptop aku. Ajak aku main basketball wakil fakulti untuk 3 tahun. Sampai sape jadi kawan aku terus jadi kenalan kau. Jadi suami yang soleh, semoga bahagia sampai ke akhir hayat.
Tadi nak tangkap gambar dengan kau..tapi tak kesampaian..
Haha jangan nak terharu pulak aku buat post ni untuk kau yea Man.. Anggap je ni hadiah aku buat kau...

Blogging dalam KTM

Image
Hey semua...sekarang saya on the way balik ke kampung. Esok ada wedding kawan..dah sekampung tak pergi apa pulak kan..Banyak bawak barang ni. Baju yang tak guna sangat, nak bawak balik hehehe..ohh, hadiah tak beli lagi ni haiyaaaa..nasib la..Naik KTM dengan bertemankan sumbat earphone dengar lagu Korea...sambil baca buku...hamik kau multitasking..ecehhh..okay jangan rindu-rinduan yea.. Terima kasih yang datang singgah blog yang tak seberapa ni..


Salam sayang dari tuan blog,
Anisa Anuar

#54 Wordless Wednesday / Bunga Telur

Image
Guna sebaiknya bunga telur kenduri kahwin.

NESCAFE Smoovlatte

Image
Hello everyone. Another post from me for today. I want to write about this new NESCAFE Smoovlatte that I just try it out.

I've tried it for free sample before buy it. And of course as NESCAFE lover and addict, I won't miss this for the world.  Suitable with the trademark "Smooth as Silk", the coffee do taste just nice. Creamy and the latte just nice with my taste buds. I don't have to go to cafe but instead grab this and drink it whenever I want.
Why you guys waiting for.. Buy it and try yourself. Of course you can read this but it is better to try it out by yourself,right?
This is recommended item/beverages from me. Enjoy it,okay?
With love,
ANISA ANUAR

Gamer Girl by Mari Mancusi

Image
Hey guys.. This time around my entry for a book that I read on last weekend which usually I'm unable to finish even a book for a week. Sometimes, my months...maybe this book got my attention.
Gamers Girl. I bought it at Kinokuniya,KLCC with RM30.50  and I've got RM27 because of the member card.

When virtual meets reality..everything look so real. Maddy who is talented in draw manga art and at the same time play online game computer - Field of Fantasy. She create Allora, elf princess with magical powers then meet Sir Leo in the game. She thought she can escape her real-life problem when she's into the game world.
Can she make it through her real world would be as amazing as she create the virtual one..
For me, it's a good book..maybe I see Maddy just like me. So, into this manga phenomena and love games so much...and yes, once I am so addicted to game. Even my friend, try not to teach me

Table topic from Ben's Restaurant

Image
I was amazed with this table topic when I arrived at Ben's, Pavilion. I mean we always wonder what topic we want to have as our conversation. I believe this will make bond between family and friends much stronger.
And....trust me our moment together will be precious while wait the food to be serve..Put aside all those gadgets and do the real conversation with real people, okay guys? You gonna love the idea. Besides, we can see the facial expression and laugh as loud as we can..that's what I loved most.Ohh...not to forget, they also provide simple recipes to try it out...I am so in love with the idea.. Brilliant idea!!

Aktiviti Petang Ini

Image
Hey semua. Apa aktiviti korang petang ni? Nisa boleh kata mengemas rumah dan....balut buku.
Maklum la Nisa ni ada perangai yang tak boleh tengok buku yang nisa beli tak berbalut. Yela kan dah beli harus balut baru lebih semangat nak habiskan baca.
Korang ada yang perangai macam ni?
Tengok la sendiri buku nisa balut ni... Happy weekend semua.

Salam sayang,
ANISA ANUAR

Mummy, I Love You (Mother's Day Post)

Image
Setiap tahun bulan 5, minggu kedua dan jatuh pada hari Ahad ialah sambutan Hari Ibu.
Dengan kesempatan ini, saya nak ucapkan Selamat Hari IBU untuk Mummy saya. Thank you for your support and everything you have done. Sekarang anak mummy ni dah kerja..Nisa akan bantu selagi yang mampu. Anak sulung mummy ni kadang-kadang tak balik...sorry jugak..
Kalau keluar dengan mummy, mesti orang cakap nisa ni kakak mummy. Mula-mula sedih sebab rasa tua tapi....nisa suka sebab nisa ada mummy yang macam kawan sendiri.
Kalau ada anak mummy ni ada buat silap, terkasar bahasa..maaf yea mummy.. I will make you proud. Stay healthy and awesome too, okay..
To all mother out there, happy mother's day..thank you for the sacrifice, hard work and love you give to us.

Love from your daughter, ANISA ANUAR