Posts

Showing posts from May 4, 2014

Last Day for her | Farewell Entry

Image
Hey everyone.. This entry dedicate to my dear friend. Let just say, my same age officemate which turn out to be same faculty.

So, last Thursday we met for last time before she's resign yesterday. Farewell dinner at Madam Kwan..love the food,of course..
Although I'm working almost 10 months but she's the only friend with same age left....that I know. Most of my friend, much older than me..already married.. and they have their own tribe..  Good luck my dear friend at your new job and environment. Let's meet again sometime.. I wish.. Thank you for always be my lunch date =)
Sincerely, ANISA ANUAR

Tanggungjawab

Image
Hey semua. Sihat tak? Dah lama tak menulis ni. Tengok gambar yang adik saya lukis ni dulu,okay?


Tajuk yang ringkas beri makna yang besar. Bagi yang boleh melalukannya, laksanakan denga seikhlas hati. Amanah dan tanggungjwab harus gerak seiring baru kita akan lebih ingat akan harus kita lakukan.
Walau di mana kita berada, kerja apa yang kita buat.. haruslah buat sehabis baik dan bukannya 'hangat-hangat tahi ayam'. Terima tanggungjawab yang diberi dan jadilah orang yang jujur dan konsisten.
perangai buruk atau baik atau mungkin buat kita rasa penat dan perasaan yang bercampur baur, itu lagi menambahkan nikmat bila kita tahu kita buat kerja yang sehabis yang kita boleh.
Walau siapa pun kita, tanggungjawab setiap orang harus dipikul.  Tanggungjawab boleh pelbagai bentuk dan ditujukan kepada sesiapa sahaja.
paling penting, tanggungjawab kita terhadap Maha pencipta, keluarga, masyarakat DANNN....diri sendiri.
pesanan ikhlas dari penulis dan pemilik blog,
ANISA ANUAR xoxo
p/s : hur…

#53 Wordless Wednesday : Sibling war

Image
Let's picture do the work okay? And...it is just about everything, indeed...

In the memories, one year ago / 6-5-2013

Image
Hey guys.. I missed my grandpa who passed away a year ago. I know instead write here, I should pray for him. Even though, I don't spend time so much with him but all the small thing we do together such as we drink nescafe together - with him, my mum (his first daughter) and of course with me. Complete 3 generation share the same favorite drink.
His habit on keeping the money and make diary, I think that's already pass on me without I realize it.
I know I shouldn't wish you happy birthday as you are not here. Love you always. I will come visit you whenever I stay in Ipoh.
In the memories, 6/5/1933 - 6/5/2013.
Al-Fatihah.
First granddaughter,
ANISA ANUAR
xoxo

Bila Keyboard menulis dengan sendirinya...

Image
Hey jangan risau ni bukan la cerita seram. Cuma lately meragam keyboard ni. Gambar akan jelaskan segalanya,okay?

Kejadian ni berlaku bila saya bukak facebook. Nak komen tiba-tiba jadi macam ni.. dan lihat betul-betul, huruf yang dalam gambar,  saya tak gunakan untuk tulis entry kali ni.
Lagi menyeramkan, bila tak berhenti-henti keluar huruf tu. Bila mengadu kat ayah,katanya mungkin keyboard kotor atau berhabuk. kena servis la gayanya macam ni. susah jugak macam ni ek..
jadi kat korang jugak ke??
 tolong~~ tolongggg~~