Posts

Showing posts from April 6, 2014

Misi mencari magnum gold gagal

Image
Hey korang..tajuk post tu dah menggambarkan segalanya..  Asyik tengok iklan magnum gold tu kat TV... nak jugak merasa magnum tu..
Pergi AEON Setiawangsa asalnya nak cari magnum gold tu.. sebelum teruskan misi pergi dinner dulu.. Lepas makan,terus pergi ke section ice-cream... nampak je board magnum gold besar gedabak,berlari excited.... tapi kecewa tak ada pun.. Yang ada pun magnum mini.. walaupun nampak sedap, tapi hati ni nak jugak magnum gold. Dengan rasa kecewa, Yan bagi cadangan cari magnum gold kat 7eleven.  And yes...tak ada jugak magnum gold...waaaaaaaaaa~~~
Nape magnum gold tak ada...okay over sangat reaction..  Ngidam ke hape ni.. Last2 beli jajan dan coklat untuk layan  The Band dan midnight movie nnt.. Jangan risau, tak patah semangat nak cari magnum gold... siap la kalau dah jumps nanti akan ku kerjakan magnum gold tu..

Orang yang ngidam magnum gold,
Anisa Anuar
xoxo

Ada lagi baju tu?

Image
Ni cerita whatsapp group. Mula la cerita tentang masa lampau yang sibuk dengan aktiviti kelab dan persatuan. Kami semua ada baju ni (rujuk gambar 1) Nak dijadikan cerita semalam memang saya pakai baju tu ke office. Hari jumaat boleh pakai casual. Group whatsapp semua tak percaya yang saya pakai baju tu..apa lagi bagi gambar selfie satu (rujuk gambar 2) Kalau korang,simpan lagi baju-baju event?
BTW, baju tu jadi uniform hari jumaat saya pergi office pun..kalau nampak tu,boleh he tegur hehehe~~ Nukilan ting tong dan selambe dari empunye blog,
Anisa Anuar

Cerita Minggu Lepas : Jalan-jalan @ Zoo Negara

Image
Hai semua... Selamat berhujung minggu. Post kali ni cerita weekend yang lepas tanpa plan..main tangkap muat je. Sebelum pergi, kami buat survey pasal Zoo Negara. Print screen la kerjanya nak tahu info, macam tak biasa pulak korang..





Kami berempat pergi ke Zoo Negara dalam waktu tengah hari. Walaupun hujan, tu tak mematahkan kami semua nak berjalan disana. Tiket harga RM30 untuk seorang bagi dewasa. Bila pergi ke kaunter, dah diberitahu ada beberapa haiwan dalam proses pemindahan. Gara-gara Zoo Negara dalam proses pemulihan dan naik taraf. Kami tidak berkesempatan untuk bertemu dengan Beruang, Kuda Belang...

Boleh dikatakan kami pergi ke setiap pelosok kawasan di Zoo Negara.
Paling suka dengar singa mengaum...bunyinya macam kat hutan rimba betul dah..sounds childish huh?? but...it's true.. Let just say I learn a lot from this trip and I was enjoyed with my lovely buddies.

I want to share some of my pictures with my buddies.


Bukti yang kami masuk sana..nak tangkap gambar main enter…

Borak Guna Hashtag #harapsedardiri

Image
Hey semua.. ohhh how I miss my blog.. what do I miss huh?? Let see...just write what I want...that's what I miss of...silly you guys..berbalik pada topik...asalnya tengah borak dengan Syatirah,tiba-tiba tah macam mana keluar #harapsedardiri

Saya mulakan ayat-ayat yang bagi saya make sense untuk #harapsedardiri *klik gambar untuk lihat lebih jelas*


Mungkin ada akan nampak hashtag macam ni, a bit emotional dan sentap...tapi let just see in positive side.
Nasihat diri sendiri..Kadang-kadang nasihat yang bermadah,orang tak pandang dan tak dengar...yang sentap dan menusuk kalbu lebih menjadi pilihan ecehhh...hahaha..

Mula la kawan-kawan join hashtag yang random kami berdua buat..


Hashtag ni tak ada kena-mengena dengan mana-mana insan diluar sana...dan jika mungkin ada yang terkena dengan batang hidung sendiri, mulakan dengan review apa yang anda buat..

Ohh yang tweet Arsenal tak power tu bukan kenalan saya...walaupun minat Arsenal, tak sentap pun dengan tweet tu..sebab taw Arsenal kal…