Posts

Showing posts from March 30, 2014

Post Bergambar: Anti-sosial?

Image
Hey semua. Update lagi post..nampak tak rindu nak menulis kat blog sebenarnya.. Mula-mula, tengok gambar ni dulu..

Aah ni gambar dari instagram.. Thanks to my Geng Budak-budak Foodcourt and myself jadi model untuk budak-budak anti-sosial..
selalu terjadi kepada kami dalam geng tu sebenarnya. lepas makan sama-sama, automatik semua akan tengok phone masing-masing, just say nothing and look at that phone. Pernah saya out of sudden cakap, "kita datang nak gather ni...untuk ber-anti sosial ehh..?" oppss..am I too out-spoken..
Sejak tu, kami semua bila jumpa..boleh katakan seminggu sekali jumpa not to think about work and just hang out..mesti perkataan anti-sosial akan ada.
jadi, kawan-kawan semua...bila tengah bersama dengan keluarga ke, kawan-kawan ke.. atau dengan orang tersayang jangan la ngadap gadget tu.. guna time sebaiknya yang ada untuk bersama dengan mereka. Nanti anda akan menyesal sebab tak luangkan masa bersama mereka.
Nasihat ni untuk diri sendiri. With Love, Anisa A…

Shared Video : A Piece Of Chalk

Image
Before I write about it, let me share the video first.  Or you can just write at YouTube, "A Piece Of Chalk"


Very deep and emotional video I must say... I don't know that one piece of chalk can give someone strength. True in deed, it just a chalk..but we shouldn't see just a chalk, right?
"Do things that you love best. and just be you..and not someone else.. Don't hold back"  this is what I can see through this video. or you do have other opinion about this video. I presume this video should get standing ovation and big applause. This is just my personal side opinion and how about you guys? Don't you agree with me? On top of that, I must say this boy in that video was amazing. His dance look flawless to me. You should see it..and you might agree as well..
 Sincerely from the writer of this blog, Anisa Anuar xoxo

Birthday Atok Yang Ke-86

Image
Hey semua.. Post kali ni saya dedikasikan untuk Atok saya yang baru sahaja berumur 86 tahun. 
Baru-baru ni kami satu keluarga buat gathering untuk Atok.. Solat berjemaah beramai-ramai, bacaan Yassin dan of course makan. Terima kasih kepada pakcik, makcik dan cousin tercinta yang menjayakan majlis ni dengan waktu singkat.
Kelaurga saya datang agak lewat sikit. Gara-gara saya sebenarnya yang sibuk memindahkan barang ke tempat baru.

Aktiviti yang tak plan ialah tengok bola.. Yela hadiah Atok pun TV. Gantikan TV Atok yang lama. Nak dijadikan cerita,malam tu ada game Manchester United...and mostly my cousin yang lelaki fan of Manchester United. Bila gol tu tak yah cakap la, gegar satu rumah..saya? tak join la..sebab Manchester Uniter hehehe~~

Lepas tu, nampak Along ber-selfie dengan Atok.

"Nisa pun nak SELFIEE jugak..."

Sebabkan statement tu, dapat gelaran "Princess Selfieee" okay-okay..much better dari gelaran Cik Som masa kecik dulu...Ooopppsss hehehe~~

hahaha...ditemani de…