Saturday, March 29, 2014

Move Out Mode ON


hey semua..mood nak menulis datang lagi...jangan tanya kenapa pulak ni hahaha..
hari ni baru move out dari sewa bilik kat area Bandar Baru Sentul. Kenapa pindah?
boleh dikatakan sebab tak mampu nak bayar bulan-bulan sebanyak tu.
Bukan tak mampu...cuma kalau teruskan lagi, tak ada saving la saya ni..
boleh dikatakan jugak 34% dari gaji saya bayar semata-mata duit sewa bilik tu..
dah kata budak Statistik memang perhabis guna la..

Housemate pun memahami jugak keputusan nak pindah.. so, thanks to my dear family..
Pindah dengan jayanya...cewaaahhh..
Lepas ni, audit kewangan diri sendiri kena kaji balik la..serious saya memang ada buku audit kewangan sendiri.. cuma tak ada ISO je nak approve kan.. overrrrr~~~~


Thanks to them...barang yang saya rasa tak banyak...tapi rupanya banyak..dah berjaya dipindahkan..

dengan 2 kali trip,okay..

Nukilan ringkas di malam hari,

Anisa Anuar
xoxo

Post Bergambar : All about me

Okay tah kenapa asyik tak boleh nak publish...kalau post ni dapat publish syukur sangat..kalau tak nasib la. Tajuk pun dah tertulis kat situ post bergambar..
Gambar 1: selfie dengan cermin mata besar dan topi beach. Dua-dua item ni kawan punya. Bosan tunggu bot kat pulau tioman..macam ni la jadinya.
Gambar 2: photo shoot dengan family kat Borneo Highlands Resort. Ni kat golf site. Tak pandai pun main golf tapi hahahaha pedulik..
Sikit-sikit la dulu saya update. Bercuti aje dua minggu ni...walaupun ada yang tak plan dan plan,semuanya best. Terima kasih kepada semua.

Tuesday, March 18, 2014

Bawak RM10ribu pergi foodcourt?

Tajuk memang boleh cetus kontroversi. Ilham post berlaku pada diri sendiri. Agak rare untuk berlaku. Malam tadi cuma beli BBQ Chicken Rice harga rm7.50. Sebabkan duit nak bayar duit sekeping rm100, baru je keluar dari mesin ATM tu yang tak ada duit pecah.

Bila nak bayar...dah perasan yang kakak cashier ni letak kosong banyak sangat..tapi buat tak taw je..dah dapat resit hamik kau RM10ribu..kau ada haaa...

Penat sangat la tu akak tu..sampai ter-over bubuh rm10ribu..geli hati ni bila teringat balik..

Gadis yang masih geli hati mengingatkan peristiwa ini,

ANISA ANUAR

Sunday, March 16, 2014

Blogging @ Pulau Tioman

Hey semua.. ni curi-curi blogging kat Tioman. Jap lagi dah nak perjalanan pulang. Datang kat sini hari jumaat sampai la hari ni,Ahad. Pergi dengan kawan-kawan sama berpersatuan. Walaupun last minute decision,thanks to my parents sbb bagi permission..dapat la have fun sini..
Stay kat Sun Beach Resort..pada pendapat personal saya, tempat ni best..snorkling pun puas hati sampai merah la muka ni. Keadaan bilik pun okay. Saya dapat blog pun sebab ada wifi...sedih u-mobile tak de coverage...tapi semalam kat atas air sempat je nak tweet..huihh amaze la kejap time tu..
Okay la..nanti saya update kn gambar ea..phone dah penuh dengan gambar je..nak tapis dulu gambar mana nak letak kat blog. Sampai sini je..bye korang~~


Nukilan ringkas dari Tioman,
ANISA ANUAR

Saturday, March 08, 2014

When they start become friend?

Hey guys.. my post for this time based on picture,okay? So,when they become friend? Now let's make assumption. They become friend..when they met accidently..most of us do experience that..when at first they became strangers and then upgrade it into friends.

Second assumption, when they have same interest..it's like same thought,mind..everything is in sync. Insane right? It's like we met our twin.

Third, we complete each other..our weakness is our friend strength and vice versa. I love the third assumption better.
To build friendship need time,trust and maybe sacrifice.
Love and appreciate your friend while you can.. Don't walk away from them when they in need or having hard time..if you do, just say that you are friend of them.

Okay,enough with short thoughts with less elaboration. My point is..make more friend, learn from them to build yourself up.

A girl who love make friend,
ANISA ANUAR

Friday, March 07, 2014

Typo Friday #6 : First in 2014

IHere gies nothing..the typo friday had began..without backspace my keypad..i type ohh i mean typing it like crazy..so,have you spot error? Okay..ignore yhe grammar,please..

Just done with my lunch..and i just..okay enough with just..
I want to do this typo thing..which a bit challenging..and so far seems pretty okay..how about you guys,accept my challenge to do the same that i did.. urghh i just want to tho do the nackspace thing..

Ley just say i am over the moon for my weekend..and i hope you guys enjoy it too..i think i should stop before my sentence getting worst.

Typo girl of a day,
ANisa Nadhira Anuar

P/s: i did use one thime backspace for my name..but still have error i men typo

Tuesday, March 04, 2014

Hadiah birthday untuk adik (Dedicate to Atiya)

Hey semua.. minggu lepas saya mintak opinion nak belikan hadiah apa untuk adik. Ramai jugak bagi suggestion,terima kasih semua. Akhirnya saya belikan hadiah kat Candylicious,KLCC. Lepas balik kerja tanpa plan,terus beli..sekali untuk mummy dan adik lelaki saya.

Sesuai dengan Atiya yang suka coklat dan...sukakan duit syiling. So,hadiah saya combinekan dua element ni..walaaaa dapat hadiahnya.

To my dear little sister,
Eventhough we are 17 years different in age...but your attitude and character doesn't show that you are 7 years old. Be a good sister, love yourself and don't be shopoholic,okay? I'm serious on last statement.
And...be a good student too.

Jannah Cosmetic Meet & Greet

Sabtu yang lepas, 9 Disember 2017 diberi kesempatan dan rezeki untuk join Jannah Cosmetic meet and greet. Dapat belajar banyak perkara ...

Cerita Panas Blog Minggu Ini