Posts

Showing posts from February 23, 2014

Balik Kampung - update dalam keretapi

Hey semua. Hari ni saya balik kampung. Apply cuti sehari untuk jumaat. Saje je nak balik ni. Ohhh minggu birthday beramai-ramai antara alasannya. Nak cakap home sick,menggedik namanya.Tadi sebelum nak balik, time tu ada last minute punya kerja. Macam tak nak bagi kita balik aje. Tapi kan..boss tu ingat tak esok saya cuti nieh.. gaya macam tak ingat je..
Plan banyak nak buat esok,tengok kudrat ada ke tak esok.Sekarang tengah menulis dalam train ni. Tengah rasa nak menulis. Dengan ditemani lagu justin bieber dalam mp3 ni,tangan kanan ada beg kerja..belah kiri dengan beg penuh hadiah. Dah rupa santa claus lak bawak hadiah banyak-banyak ni. So, korang jangan rindu pulak..lepas ni tak ada bebelan dari saya.. bebel la sangat kan..Lepas ni,bermula kembali tugas sebagai anak sulung. Okay, dah nanti takde coverage kat kampung..tengok la ada tak post lepas ni. Tu je la.. byeeee~~~Nukilan dalam keretapi,
ANISA ANUAR
xoxo

Ber-blogwalking di malam hari | Mood : Ting tong

Hai semua.. Dalam kesibukkan ni, dapat la luangkan sedikit masa dengan blog-walking..  Fuhhh...hangat belaka topik yang ditulis oleh penulis.  Ada pasal isu nurseri, Malaysia Ke Kita...macam-macam la. Seronok jugak dapat baca pendapat orang lain. Pendapat tak ada yang betul atau salah..
Cara keterbukaan kita nak menerima pendapat yang mungkin berlainan dari kita,  tu yang betul menguji kita sebagai pembaca mahupun  sebagai penulis secara amatur atau professional.
Saya pula lebih selesa untuk cerita yang patut.. Agak khuatir untuk menyuarakan pendapat.  Bukan takut orang bash.. tapi yela kan..ragam orang ni susah saya nak atasi. Ragam diri sendiri pun kadang-kadang tak terjaga.. ini kan sibuk ragam orang.. hak masing-masing. keputusan di tangan sendiri.
Hari ni bermadah-madah sikit, tak apa kan..
Okay la..kepada yang datang blog saya ni, terima kasih. Tak apa kalau silent reader. Jangan risau juga kalau nak tegur,saya ni tak makan orang. Tak larat la nak makan orang. Makan nasi pun tak…

Hadiah apa nak beli untuk Atiya?

Image
Hey semua.. Minggu ni penuh dengan hari jadi keluarga saya. Hari ni,26/2 adik saya,Awie. 2/3 hari jadi mummy dan 3/3 hari jadi adik bongsu saya,Atiya. Memandangkan yang sorang ni je hadiah macam tak boleh nak delay..so tengah pikir apa saya patut bagi...cadangan??Dia ni minat buku..terutama buku matematik. Tapi ni option dikira 'out' sebab dia ada berlambak dan...dah tak jadi special kalau jadikan present.Next option, MAINAN. Tapi dah tak boleh bagi soft toys dan teddy bear. Too much at home. Sampai bilik I pun jadi mangsa,okay.. Mangsa tempat penyimpanan anak-anak dia.Susah jugak nak pikir hadiah yang sesuai. Plus, nanti bapak lagi bagi.. bestnya jadi adik bongsu ni. Sekarang dia dah tahu kakak dia dah kerja,lagi la dia nak hadiah. Cuma satu je,jangan dia request nak tab ke ipad air ke..yela kan..kalau bapak tak bagi,pada siapa pulak dia cari nanti..Ohhh,  better pikirkan jugak present mummy dan Awie..Please korang...ada idea tak..Penulis yang buntu untuk beli hadiah adiknya,…

Is there any promises should I need to fulfill?

Hey guys...and to those who read my blog.
So,what's up with my post anyway.. It is nothing personal, just what it's being in my mind lately. For the story, actually I did fulfill one of my promise yesterday  which is to take the January Birthday Boy to eat at Chillies.  Then, I was wondering myself what other promises that I haven't fulfill it yet.
Frankly, I don't like to make promise. It is like we have "debt" with someone...or we being "tied up" with those promises. I know not promise is a bad promise. Good promises is that can change you into better person.
I just remember there is one promise that I do with my friend, "if my result better than yours...you should treat me at least lunch.."  That promise I made it...almost *count with fingers* 6 YEARS!!!! Ohhh goshhh.. Then, I have this one promise that I will NEVER and EVER fulfill it. Why? Because that friend of mine was passed away 3 years ago.
So, how serious are you for those prom…