Posts

Showing posts from January 26, 2014

Tweet-tweet dengan unknown

Image
Hey semua.. Hari ni nak menulis pasal tweet ni.. Dah lama dah berlaku cuma kali ni baru ada kesempatan nak menulis. Macam ni la, biar print screen yang menceritakan segalanya

kalau tak paham apa yang berlaku, meh saya ceritakan.. mula-mula dia tanya sesiapa ada buku  "A Series of Unfortunate Event" masa nampak tweet tu...saya agak excited la.. sebab buku ni agak rare nk jumpa peminatnya. jadi, saya tweet yang saya ada beberapa buah buku. then, dia straight forward kata nak beli buku tu.. masa tu, memang tak terpikir langsung nak jual buku ni dah lama tak ada kat Malaysia..so far memang dah tak nampak dah buku ni.
Saya pun jujur la,cakap saya tak boleh nak let go.. tapi kalau nak tukar or pinjam,  saya amat berbesar hati nak buat tiba-tiba saya dapat tweet macam ni

rasa terkedu sangat, I was like "why this person so harsh" saya faham yang dia nak beli buku tu.. tapi rasanya boleh cakap elok2.. lagipun mungkin saya pun macam tak paham bahasa kan..
bagi side saya, se…

#CommonCourtesy | Hashtag twitter from Aiman Azlan

Image
I love to read tweets from Aiman Azlan about #CommonCourtesy that for me some of us take it not serious. What is Common Courtesy anyway..based on my understanding, it's basically what we can do in our daily life that somehow reflect your personality. In short, Be Nice to Others. Maybe we do think "Why should we think  about other people anyway" but you should remember, what goes around comes around... and the funny thing about it, we can't remember if we might the same thing or not.

for example, say Thank You and Sorry to strangers especially you are in public transport. Believe me, by say that you can make that person smile. It just tiny thing to do but do give big impact to someone.
Smile to other people also can consider common courtesy for me. It is so hard to see people respond back to smile that I give. I don't aspect anything..just take 3 seconds to 'throw a smile' I also heard that some of people have this thought that if we smile when we are alone…

Celebrate Birthday Boy | 23rd January 2014

Image
Hey everyone..Today I will make post just for the birthday boy. We celebrate it with simple dinner at Pizza Hut KLCC. He came quite late because he had to job need to be done. But it's okay...VVIP can come later *giggle*
Along dinner time, we gave him our instant birthday card. Sorry~~ not so fancy card.. but the inside of the card really awesome. Ohhh too bad I don't have the picture of card.  Kinda privacy anyway.
It was fun and enjoyable because everyone just chat and cracked a few jokes. It will be one of the moment that I will cherish it. That's the best thing about this birthday celebration.
After long and tired day of work,  be the one that we loved and care it just...feel amazing.. I would love to be on that day again.
Special wishes to (belated) birthday boy,
Thanks for always be there for me.  Patient with my stubbornness. Never give up on me. May you live your life.  Just be yourself,okay?
Here picture on that day. Credit picture from my friend (not sure from w…

Cerita Lama | Bukit Saga

Image
Hey semua.. Cerita ni dah agak lama tapi tak sampai lagi seminggu. Plan ad hoc (secara spontan) nak daki Bukit Saga. Kami semua berkumpul dalam pukul 10 pagi. Kawan membawa kenalan kepada kenalan jadi banyak kawan baru masa pergi Bukit Saga. Starting point di Taman Bukit Saga dan mula pendakian kami.
Pendakian pada mulanya agak okay, tetapi semasa di bahagian curam saya mula rasa loya dan nak muntah. Jadi saya mengambil keputusan untuk teruskan pendakian untuk buat diri ni dengan sendirinya muntah..Pelik kan.. Akhirnya, sampai di satu perhentian melakukan hajat dan rasa diri lega.

Dah sampai di air terjun, kami semua sangat excited dan terus nak amik gambar di situ. Lama jugak kami di sana, makan lunch dan yang paling kelakar bila ada yang bagi cadangan nak buat Ice Breaking. Walaupun sound silly tapi berjaya menambah kawan-kawan baru.






Sepanjang pendakian tu, saya rasa impress dengan aunty and uncle chinese yang sangat rileks daki Bukit Saga tu. Macam dah selalu pergi sana. Saya yang…

Post with picture | Me & LINE character

Image
Hey everyone.. It's me again for today's update.  For this time around is going to be just picture with this  bunch cutie LINE character at Pavillion,KL. Credit for the pictures to my friends (not sure which phone is it from hhehee~~) My apologize if pictures of mine look silly to you.  I love being silly some of the time. 


From the blog's owner,
Anisa Anuar
xoxo