Posts

Showing posts from December 22, 2013

Kisah Stress ku : Unknown number

Hey guys.. Lately, asyik dapat phone call dari unknown number.. Nombor yang tak appear kat screen..
Unknown number that's seems private.. I don't know.. It's disturbing me.. Kadang-kadang setiap 2 jam dalam sehari call, ada tu setiap hari dalam pukul 10 lebih pagi, pernah jugak malam dapat phone call..
Seriously, stress betul dengan unknown.. kalau boleh block dah lama block...tapi...nombor pun tak ada..

Jangan risau, memang tak angkat..cuma just...disturbing..
Paranoid la jugak lepas dengar kisah orang kena pukau dengan unknown number..sekarang kan dah macam-macam boleh jadi.. so, amik langkah berjaga-jaga je..

yang menggelikan hati dengan unknown number ni...time 25/12, Christmas la kata kan...tak de lak nak call..aduhaiii...hope tak ada la dapat lagi unknown number ni..pening laaa~~

Fuhhh, kurang la sikit stress lepas menulis pasal ni... so, kalau korang di tempat saya, unknown number yang tak appear number nya...apa korang buat...kalau boleh block number, boleh sesia…

Terbantut shopping online bila...

Image
Hey semua.. Post ini hanya lah luahan dari saya pengguna yang baru nak berkecimpung dengan ber-shopping online.. Jika post ini membuat ada yang rasa kurang senang, harap maaf.

Seronok rasa bila tengok shopping online kini makin berleluasa dan memudahkan penggunanya..tetapi bila si penjual mula menggeluarkan notis, "Kami hanya memberi layanan kepada yang serius ingin membeli barangan kami.." hati ni terus terbantut..mahu tahu kenapa?

Hati mula bersangka buruk, "Awal-awal lagi dah menakutkan customer.."
"tak mesra pelanggannya.."
akhirnya mula tukarkan mindset dan berfikiran secara rasional, "mungkin banyak kali mereka kena tipu dek customer yang hanya mempermainkan..siapa tak benggang kot"

tapi ikhlas dan jujur, notis sebegitu memang menakutkan saya..lantas buat saya rasa tidak mahu berurusan dengan mereka.. yes, memang kita mesti ada rasa marah yang customer mula-mula nak membeli...pastu last minute cancel pembelian.. tapi..itu lumrah bila buat…

Unexpected Plan : Meet Muadz (Afiq's Junior) + ex-classmates

Image
Wahhh buat post khas untuk si kecik ni.. Anak kawan baik saya.. Muadz namanya.. Tak plan pun nak jumpa hari ni..dengan izin Allah berjumpa la kami beramai-ramai di KL Festival City..
Bila dengar keadaan Muadz tak berapa baik lately, tu lagi rasa nak jumpa.. Alhamdulillah Muadz sihat dan makin comel..dan hensem..
Still tak biasa gelarkan diri ini Auntie Nisa..tunggu si kecik ni panggil nanti, okay la kot..hehehe..
Untuk Muadz, be good boy..jangan sakit-sakit lagi yea..be healthy baby ;)
From, your lovely auntie Nisa