Tuesday, December 31, 2013

KLCC di waktu malam


Puitis betul tahuk post kali ni..ke main lagi..ini cara saya hilangkan stress...terutama lepas habis kerja.. Kawan yang perkenalkan, Qia...dia kira senpai la bab explore KL..sebab dia dapat kerja dulu kan..dah dia mengajar, apa lagi...abis yang kenalan yang rapat...pun tahu la pasal ni..

Just straight to the point la ek... Pergi Fountain KLCC..apa yang best? Selang satu jam mula dari pukul 8 malam fountain tu akan menari-nari ikut lagu yang dimainkan..Boleh borak dengan member, rasa angin dingin waktu malam...wahhhh...

ni la fountain saya maksudkan *ignorekan suasana*

KLCC dari angle yang saya duduk dekat area fountain

Tak ramai yang mungkin suka..terutama bila waktu orang ramai..Agak la crowded..tapi still boleh tengok dari jarak jauh.. Precaution : jaga barang-barang bila waktu crowded..
Yang kureng sikit untuk ni...bila smoker berdekatan.. *sesak nafas* uhhukkk2!!

Hilang stress bila tengok lampu yang berwarna-warni, fountain yang awesome!!!

Sebab dah selalu pergi sana, terus create KLCC Most Wanted group uolsss hahaha..okay la..kalau yang tak pernah, pergi sendiri...

Hobi Baru : Kumpul Tabung


Hey semua.. Ni nak cerita hobi baru saya.. Entah la sejak bila jadi macam ni...tapi memang suka sangat tabung.. to make it short, I just show pictures,okay?

hasil beli ICE watch *ignore the price and coins*

kat opis pun letak jugak
so, nak letak one of 2014 resolution : penuhkan tabung...jyeahhh!! lama nak penuhkan...jadi tak ada exact amount nak capai berapa hinggit...cuma nak penuhkan..love the weight of those coins..if you know what I mean...Ada ke ada hobi yang sama?? Geng la kita yek...

**Pesanan ikhlas dari penulis : Post ini hanya untuk diri ini sebagai bukti saya dah isytiharkan untuk azam 2014. Andai saya tak berjaya laksanakan, post ini menjadi 'hitam putih'nya..

Saturday, December 28, 2013

Kisah Stress ku : Unknown number


Hey guys.. Lately, asyik dapat phone call dari unknown number.. Nombor yang tak appear kat screen..
Unknown number that's seems private.. I don't know.. It's disturbing me.. Kadang-kadang setiap 2 jam dalam sehari call, ada tu setiap hari dalam pukul 10 lebih pagi, pernah jugak malam dapat phone call..
Seriously, stress betul dengan unknown.. kalau boleh block dah lama block...tapi...nombor pun tak ada..

Jangan risau, memang tak angkat..cuma just...disturbing..
Paranoid la jugak lepas dengar kisah orang kena pukau dengan unknown number..sekarang kan dah macam-macam boleh jadi.. so, amik langkah berjaga-jaga je..

yang menggelikan hati dengan unknown number ni...time 25/12, Christmas la kata kan...tak de lak nak call..aduhaiii...hope tak ada la dapat lagi unknown number ni..pening laaa~~

Fuhhh, kurang la sikit stress lepas menulis pasal ni... so, kalau korang di tempat saya, unknown number yang tak appear number nya...apa korang buat...kalau boleh block number, boleh sesiapa bagitaw cara..

Stress..ohhh stress..unknown number punya pasal~~

ANISA

Friday, December 27, 2013

Terbantut shopping online bila...


Hey semua.. Post ini hanya lah luahan dari saya pengguna yang baru nak berkecimpung dengan ber-shopping online.. Jika post ini membuat ada yang rasa kurang senang, harap maaf.

Seronok rasa bila tengok shopping online kini makin berleluasa dan memudahkan penggunanya..tetapi bila si penjual mula menggeluarkan notis, "Kami hanya memberi layanan kepada yang serius ingin membeli barangan kami.." hati ni terus terbantut..mahu tahu kenapa?

Hati mula bersangka buruk, "Awal-awal lagi dah menakutkan customer.."
"tak mesra pelanggannya.."
akhirnya mula tukarkan mindset dan berfikiran secara rasional, "mungkin banyak kali mereka kena tipu dek customer yang hanya mempermainkan..siapa tak benggang kot"

tapi ikhlas dan jujur, notis sebegitu memang menakutkan saya..lantas buat saya rasa tidak mahu berurusan dengan mereka.. yes, memang kita mesti ada rasa marah yang customer mula-mula nak membeli...pastu last minute cancel pembelian.. tapi..itu lumrah bila buat business..kerenah customer yang pelbagai ragam..memang kena lalui..
Bila notis sedemikian ada...memang berkerut-kerut je baca...kalau notis itu sekali sekala tidak mengapa lah...tapi almost everyday..tak seronok pulak rasanya nak shopping online..

Luahan ikhlas dari pengguna yang baru hendak berkecimpung dalam shopping online,
ANISA ANUAR


Sunday, December 22, 2013

Unexpected Plan : Meet Muadz (Afiq's Junior) + ex-classmates

Wahhh buat post khas untuk si kecik ni.. Anak kawan baik saya.. Muadz namanya.. Tak plan pun nak jumpa hari ni..dengan izin Allah berjumpa la kami beramai-ramai di KL Festival City..
Bila dengar keadaan Muadz tak berapa baik lately, tu lagi rasa nak jumpa.. Alhamdulillah Muadz sihat dan makin comel..dan hensem..
Still tak biasa gelarkan diri ini Auntie Nisa..tunggu si kecik ni panggil nanti, okay la kot..hehehe..
Untuk Muadz, be good boy..jangan sakit-sakit lagi yea..be healthy baby ;)
From, your lovely auntie Nisa

Thursday, December 19, 2013

Kerana Blog...


Hey semua.. Saje je nak update..just what's on my mind.. Haritu ada la tengok citer gosip artis.. I am not gossiper okay..tengok je la..tapi macam masuk air je bila tengok.. so, back to my topic..
masa tengok rancangan tu..katanya,
"Cerita kat blog..entah macam mana diaorang lebih tahu daripada kita...mereka macam ahli nujum pulak..."

mak aihhh terbesar pulak font statement tu... lebih kurang je ayatnya...tapi bukan la sebulat-bulatnya.. sedih pulak dengar..yelahh saya pun berblog..katanya medium blog penyebab dan pencetus cerita tak betul.. Don't bother okay...bukan nak kecam sape-sape..cuma nak luahkan rasa sedih, kenapa ada yang salah gunakan medium blog..

Berkarya sebaiknya... jangan kerana blog, persepsi orang diluar sana terhadap kita yang ada blog atau peminat baca blog turut terkesan.. you guys are much worth than that.. I know.. I know.. Just ignore those negative thing..memang dah adat dunia siber ni..

Thanks for those yang masih baca blog Anisa's Corner ni.. terima kasih yang tak terhingga.. nanti saya rajin kan diri untuk update..untuk menunjukkan blog ini masih bernyawa...

Apa pandangan anda tentang ni? Setuju? Tak setuju? Marah? Luahkan.. Jangan disimpan..nanti jadi 'daki' (euuuwww kotor2)

Pandangan ikhlas,
ANISA

Saturday, December 07, 2013

Inter Impact Nexus Studi Beatz Dance


The other day, I asked my brother about video link on his dance competition..
Well...I never imagine that he is so into this B-Boy world. then, he gave me the video link


I scream like a fanatic fan girl..can you guys imagine it..okay..Don't Imagine it..
Yes, my brother is in that crew...
It's hard to recognize him because he seems so alike with his friends
although all of them are Chinese and he is the only Malay in the crew..
but still...I keep guessing which one is my brother..

until at one time, for his solo performance..
I saw this familiar move..that's how I know my brother..

So, they got second place out of 4 dance crew..
It does sounds amazing to me.. If they intend to go higher or next level..
I guess, they already have a fan here *waving*

My brother is becoming an engineering and B-Boy,
one thing that pop out at my head, he is so alike with Moose in Step-Up

From : Very excited sister who admire her brother
 

 

Update Pantas Minggu Ini


Hey semua.. Lama betul dah tak update ni...Dah bersawang sangat dah ni.. *buat gaya maid bersihkan 'blog'* hahahaha...much better..so, apa cerita saya kali ni?

Macam ni..masa study dulu saya selalu amik upah tolong kawan-kawan buat analysis Final Year Project (FYP) ehhhh...bukan buatkan thesis la..tolong buat analysiskan part statistic tu je.. memandangkan itu la bidang saya masa belajar, jadi saya mengambil peluang untuk menambahkan experience pasal ni..

Tak sangka la jugak..dah bekerja ni pun, ada jugak nak buatkan analysis..biasa la bila kawan dah recommend kn..ada yang mampu tolong saya buatkan...tapi bila kena kejar dateline yang agak last minute..takut menghampakan baik saya menolak..

Perasaan dapat tolong orang dengan benda ni buat saya rasa bertambah bersyukur dengan pilihan saya ke arah bidang ni..dalam hati selalu terdetik, "This is my thing..."
Bila ditanya soalan, "Berapa ea upah nak buat ni..."
Hati ni 'geli hati' bukan apa...sebab tak pernah pun letak rate untuk setiap project. Ikut kadar kemampuan, yea la kan.. ilmu yang saya ada ni 'pinjaman' semata-mata.. Saya hanya mampu jawab (untuk sekarang), "bagi saya selesaikan tugas..then baru cerita pasal tu.."



Korang macam mana...Okay tak tajuk entry ni? Tajuk tu sesuai kepada golongan yang macam saya ni...yang..jaran-jarang update blog..jadi boleh la guna tajuk entry ni.. Ohh, if you want to use the title, be my guest...tak perlu pun mintak permission..tapi best jugak kalau ada nak guna sama...macam ala hashtag gitu #UpdatePantasMingguIni

Itu saja dari saya...Alaaaa, no worries ada masa saya update la lagi yea..

With lots of love,
ANISA
xoxo

Jannah Cosmetic Meet & Greet

Sabtu yang lepas, 9 Disember 2017 diberi kesempatan dan rezeki untuk join Jannah Cosmetic meet and greet. Dapat belajar banyak perkara ...

Cerita Panas Blog Minggu Ini