Posts

Showing posts from July 14, 2013

'Car Fresher' semula jadi | lawak

Image
Post kali ni berunsur lawak yang tiada ada kena-mengena dengan siapa-siapa. Post yang lebih kepada berunsur santai sahaja.


Ini baru betul car fresher hehehe.. tak ada la bentuk macam pokok tu bak kata saya la tak ada ummphh baunya.. agak-agak ada ke nak naik kereta bau durian cengini.. alahai, baik makan aje kang dah busuk...mak aihhhh baunya..menusuk kalbu..

ohhh haa...cuba la bayangkan tengah bawak kereta jalan lak tak berapa elok...pastu terjatuh lak durian tu atas kita...bahaya dik oiii...durian tu..okay durian.. durian tu ibarat bom taw..


Kini sudah bekerja

Image

Cerita Si Pemandu Teksi

Setelah sekian lama...akhirnya dapat update blog...rindu wooo ~~
Apa cerita pulak kali ini...Semuanya bermula semasa nak pergi interview kerja tempoh hari.. Sebab tak berapa familiar dengan jalan di Kuala Lumpur, teksi adalah jalan terakhir untuk tiba disana..
Sepanjang perjalanan ke destinasi yang dituju dapat la advice yang menarik. Mungkin terlalu jelas terpancar dari muka ni tak biasa dengan KL..

"Adik, kalau dah duduk kat KL ni...pandai cari kawan. Kawan makan kawan tu banyak. KL ni kebanyakkannya rosak dah.." 

saya angguk tanda paham apa dikatakan oleh si pemandu teksi tu.

Situasi seterusnya dalam teksi jugak cuma lain pemandunya,destinasi yang sama ditujui..

Sedang saya tengah memegang dompet di tangan,terus si pemandu teksi menegur ku

"Adik, lain kali jangan pegang dompet macam tu yea..."
cepat-cepat masukkan dompet dalam beg.. "kenapa pulak.." tanya saya dengan penuh hairan.

"Bukan apa...sekarang orang dah tak baik macam dulu..Pegang nasi lemak…