Posts

Showing posts from June 16, 2013

Taleeb dah Kahwin??

Image
Hye semua... Korang kenal dengan penyanyi yang famous dengan lagu Restu Cinta? Baca SINI untuk tahu lebih lagi pasal tu.. Jadi pagi-pagi lagi macam biasa bukak facebook untuk tahu update kawan-kawan..
Jadi betul ke Taleeb ni dah kahwin...


selepas statement beliau dari facebooknya... ramai mengucapkan tahniah atas pernikahannya..
setakat itu sahaja, kemungkinan belum update lagi..jadi tunggu untuk kenyataan lanjut darinya..

ini post yang menambahkan kenyataan tentang perkahwinan Taleeb



Tahniah Taleeb dan isterinya.. Semoga berkekalan hingga akhir hayat.. Tahniah!!

INTERVIEW

Image
Hey semua...Apa khabar? Sihat? Saya? Sihat je...dan tengah struggle untuk mencari kerjaya..
ecehh..bukan apa...sementara menunggu tawaran kerja dan lebih lagi panggilan untuk interview...saya sekarang berkerja kat kedai area rumah je.. well...we have to start from somewhere kan?
saya fikir yang saya perlu lebih lihat dunia luar...memandangkan hampir 6 bulan duduk di rumah dan menyebabkan diri ni mental breakdown.. okay..nak terus cerita pasal interview hari tu..

Interview kali ni saya buat lebih sikit homework dan syukur sangat apa soalan yang jangka interviewer tanya ternyata ada.. antara soalan common ditanya ialah :-

Tell me about yourself, What are your strength and weakness, Why should we hire you, What do you know about your position

cuma ada jugak yang unexpected punya soalan, "why do you put that amount of expected salary?"
nasib baik otak masa tu bergeliga dengan baik dan dicampurkan dengan Oh My English.. tak tahu la apa jadi time tu, tawakal banyak-banyak.. Yang s…