Thursday, May 30, 2013

Tak tahu nak pilih siapa...


Aisehhh...Jangan risau ni bukan pasal soal hati dan perasaan.. Selalunya setiap bulan saya akan pilih seorang untuk featured dalam blog ni untuk segmen khas blog Anisa's Corner iaitu Breaking Down My Favourite Blog untuk bulan saya rajin blog-walking dan rajin update.. Jadi walaupun saya boleh la kiranya ada jugak blog-walking tapi masih tak jumpa lagi..

Syarat yang saya dah letakkan bila sekali blog tu dah featuring untuk Breaking Down My Favourite Blog, dah tak boleh untuk akan datang.. Review khas untuk bulan itu contoh untuk post ramai pengunjung September 2012

Jadi lately tak berapa pandai nak pilih...tu yang timbul isu tak tahu nak pilih siapa..tapi insya-Allah akan datang, saya cuba pilih yang saya suka untuk Breaking Down My Favourite Blog of The Month..
Macam mana nak dipilih? Yang saya rasa selesa nak baca post nya, selesa blog-walking kiranya yang saya selesa la...jadi jawapannya agak subjektif gitu..

And...selalunya saya review blog tu in english...just in simple English word...Mana la taw kot orang negara luar baca ke..haaa~~ siapa yang tahu..

p/s : Saya ni tak berapa cerewet orangnya..

Monday, May 27, 2013

Imaginasi masa kecik2


Semua orang ada imaginasi masa kecik2...saya pun tak terkecuali..
Dulu memang ada cita-cita + impian nak buat macam ni


pernah buat jugak dulu...guna selimut..timbunkan bantal banyak-banyak..
memang besar la jugak... Habis la satu bilik tu decorate..
so kiranya jadi designer tak professional la..

Korang macam mana? Mesti sama kan..
baik ngaku..entah-entah main kawen-kawen kan kat pondok belakang rumah tuhh..

Sunday, May 26, 2013

BLOG BERWAJAH BARU!!!


Hye semua.. Kalau perasan blog ANISA'S CORNER sudah berwajah baru..
baru ada peluang nak update kan..
Sempena itu...nak ucapkan jutaan terima kasih kepada Cik Amal 
sebab sudi editkan blog ni yang AMAT menepati citarasa saya..
masa tu nampak post cik Amal yang INI
saya rasa mungkin dah sampai masa cari orang editkan blog saya yang amat simple ni..
nak jugak merasa berwajah baru..
tengok post ini untuk semua blog yang dia editkan.. INI

mula-mula dia bagi tengok preview banner yang bakal dia editkan

first impression..wow memang macam saya bila nak blogging..
warna kuning memang warna kegemaran saya..
terharu sangat masa tu.. 
sepanjang tempoh cik amal editkan...rasanya macam saya ni je yang susah untuk dihubungi
maklum la jarang online..maaf yea cik Amal..
kena banyak bersabar sikit kalau dapat orang macam saya ni..

bagi saya, saya AMAT berpuas hati cik Amal editkan blog saya..
cik Amal, ramai kawan saya puji lawa blog awak editkan..
jadi terima kasih taw.. memang tambah sayang blog ni..makin sayang la..



Saturday, May 25, 2013

"Kenapa tengok cerita tu?"


Sejak dua menjak ni update pasal rancangan tv je.. tu je la cara spend masa sambil-sambil dengan rutin harian.. So, bukak la rancangan tv berkaitan GOSIP..yeahh gosip...sebenarnya, tak heran sangat pun pasal gosip artis ni... tengah-tengah fokus nak paham cerita terhangat tu..

"akak, tak ada citer lain ke nak layan...gosip ni...dosa taw tak.." kata adik saya.

"akak...(tarik nafas panjang) tak nak sangat pun tengok...tapi..(mengeluh panjang) nak paham kn aje...bukan nak mintak benda yang sama terjadi pada akak atau org sekeliling akak..boleh la akak boleh jadikan iktibar.."

memang soalan budak kecik kadang-kadang boleh buat orang yang dewasa ni..berpikir banyak kali..
Apa-apa pun memang betul pun tak elok dilayankan GOSIP, tapi yang fokus tadi tu sampai artis tu kena buatan orang...macam-macam kan sekarang ni...dah tak kenal sape pun untuk di'buatan' orang.. tak nak komen apa-apa pun..kalau siapa tahu..cerita sape yang saya jadi fokus nak paham...diam-diam je taw..

Jadi apa reaksi anda bila adik atau orang yang lebih muda tanya macam ni pada anda..

Friday, May 24, 2013

Addicted dengan "The Pickers"


Hey semua... sejak dua menjak ni..saya makin layan dengan rancangan tv dekat channel History..
kisah dua orang pengumpul barang-barang yang ada sejarah disebalik barang yang mereka jumpa..
dan jual kepada pengumpul atau pembeli yang berminat..

gambar dari google
Mick dan Kevin memang kelakar tengok diaorang tawar-menawar..
dan pada masa yang sama memang belajar banyak benda dari rancangan ni.
dari barang berkaitan gas dan pam minyak,
motorsikal buruk mahupun kereta buruk..

senang citer, they know what they are looking for..
and tu memang sangat mengkagumkan..
baru addicted dengan cerita ni...dan saya galakkan kawan-kawan pun tengok sama..
baru tahu revolusi barang yang kita tengah pakai sekarang ni..

ada lagi satu sama jugak macam the pickers..
Pawn Stars...boleh la..tapi saya prefer dengan The Pickers..

My POU have a Bieber Look


Hey guys... So, who play this POU thing..
Definitely me...of course.. and I want to share you guys my Rockey
with Bieber look..


This is when Rockey look hungry..awwwww~~
look adorable huh.. don't worry I have my sister and brother who can take care of him..
Play with him, bath him and even feed him..
I want to change more look on him...but how..I wonder..

Can you imagine I make a post just for Rockey..
yeahh...even you guys might laugh at me now..
I am 23 years old..but look more like a kid.
 

Thursday, May 23, 2013

Nasib baik tak buat macam ni time konvo


Hai korang... tengok la tajuk post...bukan main lagi..
wahaha...tu je yang dapat terpikir.. 
apa yang nasib baiknya...


alahai segan betul...tapi memang sebelum naik pentas...ni la paling takut kalau terjadi..
dah macam having nightmare la..
yang paling epik, ada seorang budak lelaki...diploma statistik tak silap..
dia pergi peluk Dato' Sahol masa time saya konvo tu..
terkejut la semua orang.. gosok-gosok la mata ni nak make sure tak salah tengok..

saya pulak...tak terangkat tangan nak buat tanda Yes,Aku dah berjaya!!

Wednesday, May 22, 2013

Konvokesyen UiTM 78 dan Belated birthday!!!


Assalamualaikum semua... Alhamdulillah saya sudah graduate dengan jayanya dalam Bachelor Science of (Hons.) Statistics. Terima kasih kepada semua secara langsung dan tidak langsung sepanjang saya bergelar mahasiswa. Hanya Allah sahaja yang balas jasa baik kalian semua. A huge shout out to my parents because of their hard work and patient for me.

sempat bergambar kat belakang dewan ni.. tengah line up nak susun orang kan.. maklum la sesi pagi, hujan lebat pulak haritu..

bergambar dengan classmate dan siapa-siapa yang kenal...thanks semua.. muka happy je semua orang waktu ni kan..
Bila ditanya dengan kawan-kawan, "ko sekarang buat apa?"
dengan nada slamba saya jawab, "jadi maid...practice menuju alam perkahwinan.."
konon kalau jawab macam tu...bunyi berkerjaya la dari jawab, "tanam anggur je kat kampung tu.."

Terima kasih kepada yang datang, wish bagi hadiah (Fad dan Faaizah) masa konvo saya. Tahniah kepada yang konvo sama-sama...


14 mei 2013 birthday saya celebrate dengan simple. Birthday sama dengan adik tercinta, Aslam. Terima kasih bapak belikan kek secret recipe ni.. dah 23 tahun memang tak perlu celebrate macam budak-budak lagi.

Terima kasih kepada semua yang wish birthday.. ada yang call, message, menyanyi... ada jugak tanya, "nape tak letak kat facebook tarikh lahir..?"
jawapan saya, "saje je...nak trick best friend...ingat tak birthday saya.."
lagipun wall facebook pun tak la susah nak uruskan...semua wish kat gambar kek ni...hehehe..nampak tak permainannya..


Friday, May 10, 2013

11 Things About ME


Hye semua.. Michelle dah tag saya untuk 11 Things about me.
dah macam ala2 lagu Miley Cyrus 7 Things tu..untuk Miley lagu tu more on healing relationship.
kalau nak buat jugak kena ikut a few rules..

1. Post this rules.
2. Write 11 things about yourself.
3. Answers the questions the tagger set for you.
4. Create 11 new questions for those you want to tag.
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.
6. You are not allowed to tag back.
 
 
so,let's get start it..
11 Things About ME
 
1. anak sulung.
2. book worm
3. selalu jadi 'raksasa' bila main dengan adik sejak dari kecik.
4. not so into it dengan facebook lately sebab rasa tak sedap hati setiap kali log in.
5. Back Street Boys die hard fan. ada collection album sejak umur 6 tahun.
6. makan SANGAT slow. 
7.suka budak kecik especially boy hehehe...teringat adik2 time kecik.
8. tak pandai masak tapi bila terpaksa masak je..
9.tak memilih bab makan.
10. suka apa-apa yang spontan.
11. garang bila dengan adik-adik.
 
Soalan Michelle untuk saya
 
1.Kenapa awak berblog?
pada mulanya sebab assignment ITC. dah lama-lama jadi minat + addicted
 
2.Awak umur berapa ?
2013 ni ke?? bakal umur 23 tahun...maknanya haritu pergi mengundi la..
 
3.Blog saya berat atau tak?
sangat tak berat...berat bila line internet problem hehehe
 
4.Awak suka kawan dengan saya tak? hahaha :P
nape tak suka pulak...kena jumpe depan2 baru boleh jadi close friend..
and we might end up be BFF..who knows..
 
5.Apa awak buat bila bosan?
main remote macam orang tengah main video game..boleh bayangkan tak..
 
6.Awak rasa awak seorang yang macam mana?
soalan ni macam angkat bakul sendiri pulak...orang yg kalau boleh tak nak menyusahkan orang lain.
 
7.Awak   seorang yang open atau tidak?
yeahhh why not... opinion masing-masing kan..I am good listener..
 
8.Antara kekasih dan sahabat mana awak utamakan?
soalan ni susah...sebab kalau bawak keluar bawak semua sekali...
 
9.bila hari hujan awak suka tak? kenapa? :D
SUKA!!! Sebab tak payah siram pokok...rasa kemalasan bila nak pergi siram..hehehe
 
10.kalau saya minta tolong kamu sesuatu sudi tak kamu tolong walaupun kita tak kenal?
boleh je...tapi selagi yang saya mampu la..
 
11.Antara cheese cake dan cokalet cake mana lagi perghhh sedap? :D
COKELAT la...My Favourite..
 
11 Soalan Dari Saya Pulak
 
1.burger ayam dengan burger daging mana yang lebih korang prefer?
2. Pernah berangan jadi apa? (contoh : power rangers)
3. selalu tak tegur saya? tak kisah dengan apa cara pun..
4. Apa first impression korang terhadap saya?
5. Last time pergi tengok wayang citer apa? dengan siapa?
6. Apa benda yang mesti ada dengan korang bila korang keluar...?
7. Last time stalker orang bila?
8. Bila last time korang dapat hadiah? tak kisah dari siapa pun..
9. Apa perkara spontan yang pernah korang buat?
10.Suka makanan pedas atau manis?
11. Korang pernah kena tipu? dengan siapa?
 
Blogger yang kena tag : K.A.M.I 
dan nak tambah lagi...tengah dilemma nak pilih siapa..
nanti saya update balik..
 
okay dah selesai...antara post yang lama saya spend nak buat..soalan pulak buat terlalu random..mula-mula tadi banyak tanya pasal makanan je..pastu edit balik la..hehehe...tu serupa macam nak ajak pergi makan..
hehehe....jom semua.. =)
 

Typo Friday #5 : cari kerja


Assalamualaikum semua dan hye...sambil layan ulangan citer cheodamdong Alice buat typo friday ni.. sihat ke semua orang?? saya?? boleh la...tapi tak de la mood nk buat kerja gila..a lot responsible for me to do ta lately. cari kerja? al-maklum la saya baru je habis belajar..konvo bakal dalam 2 minggu lagi..tak rasa excited lagi pasal convocation ni sebab jobless lagi. bukan saya tak cari kerja...terlebih la hantar resume..tapi apa nak buat belum rezeki lagi.. dah nak dekat 40 company ehh bukan job offer la hantar.. sehari akan hantar 3-5 resume by email...tu je yang mampu hantar pakai mail.. n yang jawab offer yang saya mintak boleh dibilang sangat la.. Ada kawan senang je dapat kerja...tapi jangan risau saya kena berusaha lebih lagi.. bapak cakap "kerja tu ada je untuk Nisa...cuma belum rezeki lagi la tu" 



Sebab tu jugak la...rasa malas sangat nak pergi convocation...sebab nnt mesti orang akan tanya...nampaknya kena pekak kan telinga je atau cakap jadi maid pun okay jugak.. lama dah ntak buat typo frisday ni...alahai mmg rasa nk tekan backspace ni...hehehe oppsss tukar topik la pulak ni... pape pun..time konvo, redah je la...walaupun result tak segempak mana...janji dah habis belajar dengan course yang saya sindiri pilihkan... 

banyak tk typo nye kwn2...mcm play safe ek??

salam ikhlas dari saya, ANISA

Thursday, May 09, 2013

Al-Fatihah (6 Mei 1933 - 6 Mei 2013)


Assalamualaikum semua.. Hari ni post mood sedih sebab 6 Mei yang lalu saya kehilangan seorang dalam hidup saya. Saya panggil Nenek and he's my grandpa. Keluarga belah mummy saya. Saya dapat berita dalam pukul 1:50 petang nak dekat pukul 2 petang. Terus kami sekeluarga ke Ipoh. Saya dapat tahu yang hari sebelum arwah meninggal dunia, dia sempat menjalankan tugasnya sebagai seorang rakyat dengan mengundi. Arwah juga meminta nasi yang dibeli di kedai kegemarannya sebelum beliau menghembuskan nafas terakhirnya.



Nak cerita lebih? Tak la.. Just nak khabarkan berita sedih yang menimpa keluarga saya.

Al-Fatihah..

Monday, May 06, 2013

"Mega GiveAway By Adam Faiz"



ramai betul yang join Mega Giveaway ni..
mana tak banyak betul hadiah untuk dimenangi..
memandangkan keadaan internet dalam keadaan stabil ambil kesempatan nak join sama..

Tamat Tarikh 25 Mei 2013

harap dah memenuhi kesemua yang dinyatakan..
 Good luck pada yang join..kepada yang anjurkan sama ada sponsor dan Adam Faiz sendiri,
good luck..hope ramai yang join giveaway ni..

 


Blogging Contest by Tumtum Shop

 
TumtumShop mengadakan 'blogging contest' bermula hari 1 April 2013 sehingga 15 May 2013(tarikh tutup) dan TumtumShop menawarkan hadiah-hadiah bernilai sehingga RM350  untuk menjadi rebutan semua blogger. 



klik SINI untuk terus ke contest

Tumtum shop memiliki koleksi terkini,cantik dan berkualiti dengan harga yang sangat affordable. Terutamanya sesuai untuk golongan wanita untuk bergaya dengan lebih feminine. Boleh juga kaum Adam membelinya..contohnya sebagai hadiah untuk orang tersayang..jadikan hadiah convocation pun okay jugak..


Pelbagai yang dijual di Tumtum shop seperti tees, jegging, legging, tribal kimono, fishtail peplum, skirt, palazzo, cardigan, lace, shawl, scarf, paisley dan macam-macam lagi.
Mengikut trend terbaru dan citarasa remaja khususnya.

senang sangat beli online di website tumtumshop.com

butik TumtumShop di Seksyen 7, Shah Alam. (dekat dengan tempat belajar dulu..)
Jangan lupa follow blog INI dan submit form anda berbentuk link ke SINI

Cara yang terbaik untuk buat pelancaran blog.. Jom la join sekali.. Kalau bertuah dapat hadiah dari Tumtum shop mesti antara hadiah birthday dan convocation yang terbaik la...sebab tak ingat bila manjakan diri dengan pakaian feminine macam ni.. Good luck pada yang join sama... Jom la memeriahkan bersama..


Giveaway Canon Camera By Miraa Hussin


Assalamualaikum semua.. Jom join giveaway ni..
perghhh giveaway nak bagi Canon Camera, biar betul ni *terbeliak bijik mato den*

tujuan GA : menggalak untuk menabung..yeahhh
want a common thing for me to do it..
kalau nak join...meh la KLIK ni..comel banner untuk contest ni..

Sebab untuk menang giveaway ni?

Saya mahu menang giveaway ni sebab saya nak tambahkan koleksi tabung saya yang sedia ada..
Tabung yang sangat awesome ni..mesti membuat diri ni rasa nak menabung lagi..
mungkin ada yang tak tahu, saya ni memang gila dengan duit syiling.

cukup tak sebab musabab ni...hehehe..tapi memang dari hati yang luhur ni..ecewahhh..

for now, tak mention lagi tarikh tutup GA...dengan target sampai 300-400 penyertaan..
harap ramai yang join...simple giveaway..
kepada empunya giveaway, good luck taw untuk giveaway yang simple and comel ni..

Tamat GA ni 6 Mei 2013 (baru update)

Sunday, May 05, 2013

Window Socket | cool engineering & technology



This window socket just attach it at your window in your car, plane or even outside.
The solar energy can change it into electricity.

This soon might be the future of technology.
Simple concept yet efficiency and improve storage capacity.

cool huh?? I would have one to.. No need to worry if I want to use my laptop
and couldn't find plug..

Saturday, May 04, 2013

Justin Bieber Hentikan Konsert Dua Kali untuk Menghormati Azan



Justin Bieber dikhabarkan menimbulkan banyak masalah sepanjang tour nya. Yang mengejutkan ketika persembahannya di Turki, Justin telah memberhentikan seketika konsertnya sebanyak dua kali. Ramai yang menjangkakan dia ingin berehat seketika tetapi dia ingin menghormati azan yang berkumandang di negara Turki itu. Peminat tidak menyangkakan Justin Bieber akan terfikir untuk bertindak sedemikian. Selepas tamat konsert, peminatnya menyebarkan tindakannya yang menghormati azan dan ucapkan terima kasih kepadanya. Justin Bieber menerima banyak komen yang positif di twitter dari peminatnya di Turki.


gambar dari google

nota kaki : tabik spring!!! nak share berita ni jadi jangan pandang individu itu dengan satu pandangan sahaja atau senang citer jangan terlalu berburuk sangka pada orang.

Friday, May 03, 2013

How to react if this happen?


Just want to ask something to you..

How do you react if this happen to you?


definitely will be the same..
just add some screaming part and feel traumatized..
wooo~~ I am so afraid of height.. Sure I will get dizzy..

Thursday, May 02, 2013

Samsung Galaxy S4 vs HTC One vs Nexus 4 : Mana pilihan anda?


Hye semua.. Post kali ni nak bagi sikit tolong kepada yang tengah mencari phone baru..
Kalau yang ada dilemma nak beli yang mana..
Samsung Galaxy S4? HTC One? atau Nexus 4?
semua ni tengah hangat di pasaran..

sumber gambar dari google

Pilihan saya? HTC One
Sebab saya suka phone cameranya yang nampak menakjubkan walaupun 
dalam keadaan pencahayaan yang rendah..
designnya nampak sharp dan sesuai dengan diri saya.
on-board storage yang paling besar dari Samsung Galaxy S4 dan Nexus 4.

Saya pentingkan aspek yang begini..mungkin anda lebih fokus kepada lain.
untuk simple dan padat review dari yang lebih pakar mungkin dapat membantu..
klik SINI untuk lebih terperinci..

kepada yang dilemma, harap dapat membantu sikit..
survey dulu sebelum beli,okay??

 p/s : mungkin sebab dah kemaruk dengan HTC, tu yang nampak HTC dulu..
tapi untuk Samsung Galaxy S4 dan Nexus 4, kalau saya dah mampu...memang beli la semua..
hahahhahaa (gelak jahat) dah macam baik beli kedai handphone terus..

 

I need your help | Email Spam

  Hi semua. Tengah buat clean up email macam biasa especially part (Spam). Sebabkan ni the only appear, jadilah satu kisah entry post unt...