Posts

Showing posts from May 19, 2013

"Kenapa tengok cerita tu?"

Sejak dua menjak ni update pasal rancangan tv je.. tu je la cara spend masa sambil-sambil dengan rutin harian.. So, bukak la rancangan tv berkaitan GOSIP..yeahh gosip...sebenarnya, tak heran sangat pun pasal gosip artis ni... tengah-tengah fokus nak paham cerita terhangat tu..

"akak, tak ada citer lain ke nak layan...gosip ni...dosa taw tak.." kata adik saya.

"akak...(tarik nafas panjang) tak nak sangat pun tengok...tapi..(mengeluh panjang) nak paham kn aje...bukan nak mintak benda yang sama terjadi pada akak atau org sekeliling akak..boleh la akak boleh jadikan iktibar.."

memang soalan budak kecik kadang-kadang boleh buat orang yang dewasa ni..berpikir banyak kali..
Apa-apa pun memang betul pun tak elok dilayankan GOSIP, tapi yang fokus tadi tu sampai artis tu kena buatan orang...macam-macam kan sekarang ni...dah tak kenal sape pun untuk di'buatan' orang.. tak nak komen apa-apa pun..kalau siapa tahu..cerita sape yang saya jadi fokus nak paham...diam-diam …

Addicted dengan "The Pickers"

Image
Hey semua... sejak dua menjak ni..saya makin layan dengan rancangan tv dekat channel History.. kisah dua orang pengumpul barang-barang yang ada sejarah disebalik barang yang mereka jumpa.. dan jual kepada pengumpul atau pembeli yang berminat..
Mick dan Kevin memang kelakar tengok diaorang tawar-menawar.. dan pada masa yang sama memang belajar banyak benda dari rancangan ni. dari barang berkaitan gas dan pam minyak, motorsikal buruk mahupun kereta buruk..
senang citer, they know what they are looking for.. and tu memang sangat mengkagumkan.. baru addicted dengan cerita ni...dan saya galakkan kawan-kawan pun tengok sama.. baru tahu revolusi barang yang kita tengah pakai sekarang ni..
ada lagi satu sama jugak macam the pickers.. Pawn Stars...boleh la..tapi saya prefer dengan The Pickers..

My POU have a Bieber Look

Image
Hey guys... So, who play this POU thing.. Definitely me...of course.. and I want to share you guys my Rockey with Bieber look..

This is when Rockey look hungry..awwwww~~ look adorable huh.. don't worry I have my sister and brother who can take care of him.. Play with him, bath him and even feed him.. I want to change more look on him...but how..I wonder..
Can you imagine I make a post just for Rockey.. yeahh...even you guys might laugh at me now.. I am 23 years old..but look more like a kid.

Nasib baik tak buat macam ni time konvo

Image
Hai korang... tengok la tajuk post...bukan main lagi.. wahaha...tu je yang dapat terpikir..  apa yang nasib baiknya...

alahai segan betul...tapi memang sebelum naik pentas...ni la paling takut kalau terjadi.. dah macam having nightmare la.. yang paling epik, ada seorang budak lelaki...diploma statistik tak silap.. dia pergi peluk Dato' Sahol masa time saya konvo tu.. terkejut la semua orang.. gosok-gosok la mata ni nak make sure tak salah tengok..
saya pulak...tak terangkat tangan nak buat tanda Yes,Aku dah berjaya!!

Konvokesyen UiTM 78 dan Belated birthday!!!

Image
Assalamualaikum semua... Alhamdulillah saya sudah graduate dengan jayanya dalam Bachelor Science of (Hons.) Statistics. Terima kasih kepada semua secara langsung dan tidak langsung sepanjang saya bergelar mahasiswa. Hanya Allah sahaja yang balas jasa baik kalian semua. A huge shout out to my parents because of their hard work and patient for me.

sempat bergambar kat belakang dewan ni.. tengah line up nak susun orang kan.. maklum la sesi pagi, hujan lebat pulak haritu..

bergambar dengan classmate dan siapa-siapa yang kenal...thanks semua.. muka happy je semua orang waktu ni kan..
Bila ditanya dengan kawan-kawan, "ko sekarang buat apa?"
dengan nada slamba saya jawab, "jadi maid...practice menuju alam perkahwinan.."
konon kalau jawab macam tu...bunyi berkerjaya la dari jawab, "tanam anggur je kat kampung tu.."

Terima kasih kepada yang datang, wish bagi hadiah (Fad dan Faaizah) masa konvo saya. Tahniah kepada yang konvo sama-sama...


14 mei 2013 birthday s…