Posts

Showing posts from May 5, 2013

11 Things About ME

Hye semua.. Michelle dah tag saya untuk 11 Things about me. dah macam ala2 lagu Miley Cyrus 7 Things tu..untuk Miley lagu tu more on healing relationship. kalau nak buat jugak kena ikut a few rules..
1. Post this rules. 2. Write 11 things about yourself. 3. Answers the questions the tagger set for you. 4. Create 11 new questions for those you want to tag. 5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post. 6. You are not allowed to tag back. so,let's get start it.. 11 Things About ME 1. anak sulung. 2. book worm 3. selalu jadi 'raksasa' bila main dengan adik sejak dari kecik. 4. not so into it dengan facebook lately sebab rasa tak sedap hati setiap kali log in. 5. Back Street Boys die hard fan. ada collection album sejak umur 6 tahun. 6. makan SANGAT slow.  7.suka budak kecik especially boy hehehe...teringat adik2 time kecik. 8. tak pandai masak tapi bila terpaksa masak je.. 9.tak memilih bab makan. 10. suka apa-apa yang spontan. 11. garang bila dengan adik-adik. Soalan Michelle u…

Typo Friday #5 : cari kerja

Image
Assalamualaikum semua dan hye...sambil layan ulangan citer cheodamdong Alice buat typo friday ni.. sihat ke semua orang?? saya?? boleh la...tapi tak de la mood nk buat kerja gila..a lot responsible for me to do ta lately. cari kerja? al-maklum la saya baru je habis belajar..konvo bakal dalam 2 minggu lagi..tak rasa excited lagi pasal convocation ni sebab jobless lagi. bukan saya tak cari kerja...terlebih la hantar resume..tapi apa nak buat belum rezeki lagi.. dah nak dekat 40 company ehh bukan job offer la hantar.. sehari akan hantar 3-5 resume by email...tu je yang mampu hantar pakai mail.. n yang jawab offer yang saya mintak boleh dibilang sangat la.. Ada kawan senang je dapat kerja...tapi jangan risau saya kena berusaha lebih lagi.. bapak cakap "kerja tu ada je untuk Nisa...cuma belum rezeki lagi la tu" 



Sebab tu jugak la...rasa malas sangat nak pergi convocation...sebab nnt mesti orang akan tanya...nampaknya kena pekak kan telinga je atau cakap jadi maid pun okay jugak.. …

Al-Fatihah (6 Mei 1933 - 6 Mei 2013)

Image
Assalamualaikum semua.. Hari ni post mood sedih sebab 6 Mei yang lalu saya kehilangan seorang dalam hidup saya. Saya panggil Nenek and he's my grandpa. Keluarga belah mummy saya. Saya dapat berita dalam pukul 1:50 petang nak dekat pukul 2 petang. Terus kami sekeluarga ke Ipoh. Saya dapat tahu yang hari sebelum arwah meninggal dunia, dia sempat menjalankan tugasnya sebagai seorang rakyat dengan mengundi. Arwah juga meminta nasi yang dibeli di kedai kegemarannya sebelum beliau menghembuskan nafas terakhirnya.



Nak cerita lebih? Tak la.. Just nak khabarkan berita sedih yang menimpa keluarga saya.

Al-Fatihah..

"Mega GiveAway By Adam Faiz"

Image
ramai betul yang join Mega Giveaway ni.. mana tak banyak betul hadiah untuk dimenangi.. memandangkan keadaan internet dalam keadaan stabil ambil kesempatan nak join sama..
Tamat Tarikh 25 Mei 2013
harap dah memenuhi kesemua yang dinyatakan..  Good luck pada yang join..kepada yang anjurkan sama ada sponsor dan Adam Faiz sendiri, good luck..hope ramai yang join giveaway ni..


Blogging Contest by Tumtum Shop

Image
TumtumShop mengadakan 'blogging contest' bermula hari 1 April 2013 sehingga 15 May 2013(tarikh tutup) dan TumtumShop menawarkan hadiah-hadiah bernilai sehingga RM350  untuk menjadi rebutan semua blogger. 



klik SINI untuk terus ke contest
Tumtum shop memiliki koleksi terkini,cantik dan berkualiti dengan harga yang sangat affordable. Terutamanya sesuai untuk golongan wanita untuk bergaya dengan lebih feminine. Boleh juga kaum Adam membelinya..contohnya sebagai hadiah untuk orang tersayang..jadikan hadiah convocation pun okay jugak..

Pelbagai yang dijual di Tumtum shop seperti tees, jegging, legging, tribal kimono, fishtail peplum, skirt, palazzo, cardigan, lace, shawl, scarf, paisley dan macam-macam lagi. Mengikut trend terbaru dan citarasa remaja khususnya.
senang sangat beli online di website tumtumshop.com
butik TumtumShop di Seksyen 7, Shah Alam. (dekat dengan tempat belajar dulu..) Jangan lupa follow blog INIdan submit form anda berbentuk link ke SINI
Cara yang terbaik untuk bua…

Giveaway Canon Camera By Miraa Hussin

Image
Assalamualaikum semua.. Jom join giveaway ni.. perghhh giveaway nak bagi Canon Camera, biar betul ni *terbeliak bijik mato den*
tujuan GA : menggalak untuk menabung..yeahhh want a common thing for me to do it.. kalau nak join...meh la KLIK ni..comel banner untuk contest ni..
Sebab untuk menang giveaway ni?
Saya mahu menang giveaway ni sebab saya nak tambahkan koleksi tabung saya yang sedia ada..
Tabung yang sangat awesome ni..mesti membuat diri ni rasa nak menabung lagi.. mungkin ada yang tak tahu, saya ni memang gila dengan duit syiling.
cukup tak sebab musabab ni...hehehe..tapi memang dari hati yang luhur ni..ecewahhh.. Nak tag : Haruno Hana dan Razil To The Block
for now, tak mention lagi tarikh tutup GA...dengan target sampai 300-400 penyertaan.. harap ramai yang join...simple giveaway.. kepada empunya giveaway, good luck taw untuk giveaway yang simple and comel ni..
Tamat GA ni 6 Mei 2013 (baru update)

Window Socket | cool engineering & technology

Image
This window socket just attach it at your window in your car, plane or even outside. The solar energy can change it into electricity.
This soon might be the future of technology. Simple concept yet efficiency and improve storage capacity.
cool huh?? I would have one to.. No need to worry if I want to use my laptop and couldn't find plug..