Posts

Showing posts from April 28, 2013

Justin Bieber Hentikan Konsert Dua Kali untuk Menghormati Azan

Image
Justin Bieber dikhabarkan menimbulkan banyak masalah sepanjang tour nya. Yang mengejutkan ketika persembahannya di Turki, Justin telah memberhentikan seketika konsertnya sebanyak dua kali. Ramai yang menjangkakan dia ingin berehat seketika tetapi dia ingin menghormati azan yang berkumandang di negara Turki itu. Peminat tidak menyangkakan Justin Bieber akan terfikir untuk bertindak sedemikian. Selepas tamat konsert, peminatnya menyebarkan tindakannya yang menghormati azan dan ucapkan terima kasih kepadanya. Justin Bieber menerima banyak komen yang positif di twitter dari peminatnya di Turki.


gambar dari google
nota kaki : tabik spring!!! nak share berita ni jadi jangan pandang individu itu dengan satu pandangan sahaja atau senang citer jangan terlalu berburuk sangka pada orang.

How to react if this happen?

Image
Just want to ask something to you..
How do you react if this happen to you?

definitely will be the same.. just add some screaming part and feel traumatized.. wooo~~ I am so afraid of height.. Sure I will get dizzy..

Samsung Galaxy S4 vs HTC One vs Nexus 4 : Mana pilihan anda?

Image
Hye semua.. Post kali ni nak bagi sikit tolong kepada yang tengah mencari phone baru.. Kalau yang ada dilemma nak beli yang mana.. Samsung Galaxy S4? HTC One? atau Nexus 4? semua ni tengah hangat di pasaran..
sumber gambar dari google
Pilihan saya? HTC One Sebab saya suka phone cameranya yang nampak menakjubkan walaupun  dalam keadaan pencahayaan yang rendah.. designnya nampak sharp dan sesuai dengan diri saya. on-board storage yang paling besar dari Samsung Galaxy S4 dan Nexus 4.
Saya pentingkan aspek yang begini..mungkin anda lebih fokus kepada lain. untuk simple dan padat review dari yang lebih pakar mungkin dapat membantu.. klik SINI untuk lebih terperinci..
kepada yang dilemma, harap dapat membantu sikit.. survey dulu sebelum beli,okay??
 p/s : mungkin sebab dah kemaruk dengan HTC, tu yang nampak HTC dulu.. tapi untuk Samsung Galaxy S4 dan Nexus 4, kalau saya dah mampu...memang beli la semua.. hahahhahaa (gelak jahat) dah macam baik beli kedai handphone terus..

#51 Wordless Wednesday : Just Because

Image
source : Yes I Know That - Google +
definitely true..

POU | My new addiction

Image
Hey guys.. About this new addiction..at first, I was kinda not interested with it.. but as soon as I have it... I just can't stop play with it..

this is when he is too hungry because I forgot to feed him up. Yeah.. I give a name to my pou, my rockey_jr.. Not just me who play, feed and clean him up.. 
my other siblings who also eager to do it too.. See how chubby he is..he can become so plump as I feed him... later on I will give fat burner to make him slim back..
As for the game, I will make a bet with my brothers  "Who can beat my high score?? wahahahahaha (evil laugh)" I really enjoy to have this which remind on the late 90's where we used to have cyber pet but since I can't afford to buy it so I just look other people play with it..

how about you guys?? any POU here too??

Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com

Image
Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com
Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2013 di Mialiana.com bermula tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.
tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Event usahawan SBPIJ

Image
Hai semua.. Ni update event yang berlaku di sekolah mummy.. Saya ni merangkap menyebuk dan memeriahkan event ni.. Bermula hari jumaat petang sampai sabtu malam.. tapi pergi jumaat petang,malam dan sabtu pagi.. Terkenang zaman sekolah dulu..event usahawan ni pun bukan event yang utamanya.. cuma yang ni je yang saya join..hehehhee..
antara makanan yang di-offer

iklan yang ada kat depan gerai ada lagi...jap yea
yang ni iklan yang tampal kat dinding..

yang ni pulak...persembahan spontan dari pelajar lelaki.. nyanyi dedication kepada siapa-siapa yang nak..
antara yang saya makan pada hari tu.. Kurasan..teringat time Sains Muar dulu.. antara makanan kegemaran lepas habis kelas malam.. tu dengar je ada Kurasan jual kat situ, terus beli.. lagi saya makan marshmallow coklat, murtabak maggi, roti john..apa lagi ek..senang citer lebih banyak melantak la..
adik pulak sempat main game PS kat situ.. ada rumah hantu...tapi saya sendiri tak galakkan.. nak bawak adik pergi tengok rumah hantu?? siap haribulan... tiap-tiap …

Cool Tech : Amazing charger

Image
Hi guys... another cool technology picture I want to share here.. I would like to have one of this if I can..

What do you guys think? Awesome huh?? I can have a nice cup of coffee while I'm charging my gadget. It looks convenient to me.  Where can I get one of this.. 

Taylor Swift Big Wins at Radio Disney Music Awards

Image
Hi guys...Here are quick yet a simple news about Taylor Swift.. She had received 2 awards at the Radio Disney Music Award.
The Best Song of The Year:  "I Knew You Were Trouble" and... Best Break Up Song : “We Are Never Ever Getting Back Together”  
well...she deserve to win for those amazing songs..

for more latest news from Taylor Swift, follow +Taylor Swift Universe
congratulation to Taylor!! Keep on write a good song for us to sing along..