Posts

Showing posts from April 21, 2013

Restu Cinta : Taleeb Mizad

Image
Assalamualaikum semua.. dan salam Jumaat.. Hari ni nak promote single pertama Taleeb.

Berita terkini dia dilabelkan sebagai artis baru dalam Hijaz Record Sendirian Berhad selepas dapat pengiktirafan dalam Anugerah Nova Media di Anugerah Planet Muzik.
untuk tahu lebih lagi pasal Taleeb,boleh like official page dia
Taleeb Mizad
segala perkembangan ceritanya ada di page ini..
p/s : dulu hanya nyanyi di pentas kat kolej dan universiti..harap masa depan minat dalam nyanyian dia akan terus berkembang..

Senang..lepas ni buat macam ni je

Image
Siapa yang dah baca pasal saya punya phone ada problem password pattern tu belum baca lagi?? okay.. yang INI
memandangkan still rasa fobia nak letak password.. masalah pelupa yang un-sangka-rable ni..tak diduga kata orang kampung den ni ha.. solution saya ialah . . . . . . . . . . . .

pe macam?? okay tak idea ni..
mood: ting tong kepala tak betul+ masuk air..

Rupanya memang nama dia.. | post berkaitan

Image
Dah baca post saya semalam?alaaa yang INI  Bila diselidik rupanya memang nama penulis blog ni guna huny madu.. Semalam tu tak klik pada namanya, takut gara-gara kena prank.. dan..yang klik pastu pergi ke iklan tu..bukan tak nak klik tapi  rupa macam cari alasan la pulak ek..
okay jom pergi blog cik huny madu http://misshunymadu.blogspot.com/

print screen header blog dia.. hehehe...first time perkenalkan blog macam ni.. so, kepada yang nak diperkenalkan macam ni..buat event happening yang mungkin lebih kurang macam ni..
kepada empunya blog, salam perkenalan dari saya.. sorry dah ter'femus'kan awak semalam..secara tak sengaja..

hunny madu datang singgah?

Image
perghhh tajuk post nak gempak je.. tak percaya? kejap ek...betul..sungguh..
hahaha... tak tahu la siapa ni.. tak pe..memang biasa artis datang blog saya ni.. dulu rosyam nor datang (sila baca INI) sekarang hunny madu pun boleh la..

agak-agak nanti ada ke Johnny Deep ke datang.. tak pun... Brad Pitt ke.. kalau nak artis dalam negara.. kalau Lisa Surihani atau Aaron Aziz pun okay gak..
p/s: thanks kepada 'hunymadu' sebab singgah lunch kat sini.. kebetulan tak dapat nak bagi awak jamah pape.. gelak guling-guling la nampak kat chat tu..

#50 Wordless Wednesday | cool tech

Image
It's wordless wednesday time..

for more cool technology pictures, visit +New Tech cool huh??

Apa yang mummy saya ajarkan...

Image
Setiap orang ada je yang mak atau ayah kita ajar, kita akan gunakan...dan lama-lama jadi habit sendiri.. apa yang mummy saya ajarkan, kitar semula

botol dan tin mesti jadi macam ni tiap minggu.. lepas tu hantar ke sekolah mummy tempat ada kitar semula.. saya suka cara ni..somehow jadi habit sampai masa duduk kolej dulu pun buat. nasib baik roomate pun join sama pasal kitar semula ni..
dan..saya mungkin buat benda ni sampai tua kot..hahhaa

Password pattern | pengalaman sendiri

Image
Hai semua.. Nak cerita pengalaman yang membuatkan jadi tak keruan buat saya. Semua orang mesti pasang security pada smartphone atau pun tablet kan? Saya pun sama la buat..untuk elak orang ceroboh.. Bukan la ada benda privacy sangat pun cuma mengambil langkah berjaga-jaga.
Satu malam entah kenapa rasa terlupa password pattern untuk unlock phone saya. mungkin sebab banyak kali tukar kot. Adik asyik find out je apa password saya..  banyak kali cuba..tiba-tiba sebab panik disorder menyerang.. jadi phone tak boleh digunakan sementara waktu sebab too many attempt to unlock password.
ada cara guna email untuk unlock, tapi saya tak setting link email dengan phone..jadi plan ni tak dapat. so, puas cari kat google...akhirnya.. dapat jugak betulkan dengan cari setting factory reset. jadi semua message, apps hilang dan kena start semua balik waaaaa~~ Bila pikirkan balik, andai kata phone saya kena rompak and orang tu tahu macam mana nak betulkan masalah ni..parah jugak ek.. sekarang masih tak ta…

sibukkan diri | update weekend

Image
Hai semua... Macam mana spend weekend? Weekend kali ni tak pergi mana sangat pun.. duduk rumah.. tiap-tiap hari jadi maid sempat juga la mem'busy'kan diri.
Apa yang saya buat?















banyak spend masa dengan SPSS ni.. tolong buat research.. kena la bukak buku research balik.. sebab minat jadi tak ada hal la.. dah lama tak mengadap buku, berpusing-pusing la kejap tadi..  hilang idea je, main Candy Jewel.. untung laa.. teringat time belajar dulu.. like old days..
so, how was your weekend??
p/s: life should be simple