Posts

Showing posts from April 7, 2013

Countdown to Back Street Boys Celebrating 20 Years

Image
This 20th of April is going to be 20th Anniversary Back Street Boys. I really want to go to their anniversary... but I think I will support here at my home.  I had been to their concert, saw them with my own naked eye. Let just say, I am totally growing up listen to their songs. Just name the tune and I am surely can name it.
I am surely proud of them because on April 22, 2013  they will be in the Hollywood Walk of Fame in the category of Recording. Congratulations on behave from your beloved fan..ME!!!
for more news about their Celebrating 20 Years, visit this website
https://www.facebook.com/backstreetboys

That Winter, The Wind Blows

Image
hye korang.. sejak jobless a.k.a maid kat rumah je selalu layan drama korea. hahaha tak de lagi 'supplier' citer drama korea..harapkan channel ONE dengan KBS World.
Citer That Winter, The Wind Blows pada mulanya tak nak layan sebab takut addict.. lepas tu dah lupa la niat tu...dah ter-layan episode satu lagi.. bagi saya, plot penceritaan menarik..karakter pun lain dari yang lain..
especially heroine, Oh Young..dia buta sejak umur 6 tahun. Tapi disebabkan dia buta, ramai pergunakan dia...dia terpaksa tabah dan kena kuat.

tak sabar nak tunggu ending cerita ni. nak cerita kat post ni memang complicated sikit... silap nanti sama-sama la kita pening nak baca.. jangan kata cerita ni terlalu perempuan, sebab banyak main emosi lelaki jugak taw.. lagipun heroine ni memang cantik+comel,  tu pun boleh jadi faktor orang akan tengok jugak..
ni la kerja maid..mengemas sambil layan drama korea.. hope, kerja lebih dari layan korea..hehehe..
-recommend by the author-

Strawberry, strawberry

Image
Hey guys... hope no Monday blue today.. Well...hari ni bukan la nak share resepi just nak tunjuk gambar.. let just say, wordless in advance..

comel tak?? memang rasa sayang nak makan... tapi...mana boleh kata pun makanan..harus di ngap hehehehe... beli je kat kedai ni, pastu panaskan guna microwave. Adik yang 6 tahun tu pun boleh buat sendiri..
p/s : tiba-tiba rasa lapar tengok gambar ni..

Bila tempat tu aku yang punya

Image
Bila suatu ketika tak lama dahulu, saya menjadi driver adik saya....Bimbang dia akan tunggu lama, terus drive ke KTM Seremban. Sesudah sampai di sana saya dapat text, "sorry kak... I'm going to be late.. Be with my friend.. Around 5pm, I will be there"
What?? ni 4 jam awal sampai...tak kan nak patah balik...kalau patah balik kemudian datang sini balik...kena ngadap jam kat Ulu Bendul tu, no way!! macam mana ni.. I have to think fast.. Ahaaa!!! Idea mari...but first kena tepon bapak..for permission..YES!!! Permission had granted..
Terus pergi Terminal 2, Seremban untuk jalankan misi.. mencari parking yang tak jauh dari main entrance. Saya berlari pecut ke arah kaunter dengan berharap masih sempat lagi. 
"Kak, cerita apa ada..?" tanya saya dengan termengah-mengah untuk dapatkan cerita dengan seberapa segera. Memang ini perangai saya, bila tengok wayang sebolehnya nak layan cerita tak perlu tunggu. Setelah diperiksa seberapa pantas yang boleh, Parental Guidance j…