Posts

Showing posts from March 17, 2013

EARTH HOUR 2013: SATURDAY MARCH 23 8:30PM

Image
Hye guys... Have you heard about Earth Hour? Yeah...that we need to save the earth by turn off all the electricity.. So, let's support this event by turn off all the lights just for an hour.

Earth Hour 2013 Official Video
23 March 2013 at 8.30 p.m Whole world will participant and so are you.. Take this one little step to make huge impact for brighter future.. Let's save our planet!!!
UNITING THE PEOPLE TO PROTECT THE PLANETFor more info about the event, please go to the Earth Hour official website http://www.earthhour.org/

#49 Wordless Wednesday

Image
Hello everyone..

Picture taken from MPH CLICK Facebook Page
That's what I feel... what about you guys?

Segmen Jom Pilih Hadiah! | Nabila Biela

Image
Assalamualaikum semua..ohh hai.. Moga sihat selalu kehendakkanya. Apa kata jom join segmen ni..

klik SINI untuk join.
SYARAT-SYARAT 1) Follow dan like pages blog ni 2) Buat satu entry dan tampal banner kat atas yang di link kan terus ke entry ni *letak url entry dekat komen entry ini sahaja* 3) Pilih dua hadiah yang korang nak 4) Follow dan like pages sponsor 5) Pemilihan pemenang melalui random dan top reffral 6) Tamat 30/3/2013apa yea saya nak pilih hadiah..banyak yang best ni..Topup RM10, Lip Tint dan Tudung BawalJom la memeriahkan lagi segmen ni..dan mungkin anda boleh jadi pemenangnya..Terima kasih kepada empunya blog, segmen yang best.. Hope dapat sambutan yang menggalakkan

Perlukah Supplement

Image
Assalamualaikum semua.. Semasa saya tengah blog-walking, saya tertarik tajuk post Perlukah Supplement dari blog Bable Bable Bla Bla Blub Blub (comel blog ni...nama pun kena check takut typo). Post tu lebih pada share pasal betapa pentingnya supplement. Saya secara jujur pernah ambil supplement...dan setelah tamat pengajian, saya mula mengambil ringan pasal pengambilan supplement ni.
Sudah tentu saya ada cerita disebalik ini... Semasa umur saya 16 tahun, saya pernah ke klinik gara-gara kekurangan zat besi, mineral dan potassium. Saya dikehendaki mengambil pil yang direkomen oleh doktor klinik. Selama seminggu saya harus memastikan menghabiskan pil tu semua untuk memiliki zat tu semua. Bukan sekali tu je, ada jugak 2-3 kali. Terutama kepada kaum wanita harus lebih perihatin mengenai ini..
Jadi...perlukah supplement ini? Yea...tapi jangan mengambil secara berlebihan kerana ada side effect nya. Ikut prescription dari doktor atau yang disarankan. 

Mula pengambilan supplement untuk memilik…

Personaliti VS Cara Pemanduan

Image
Assalamualaikum semua. Terima kasih rakan di twitter kerana memberi topik yang menarik untuk dibincangkan. Soalannya ialah "Adakah personaliti atau perangai seseorang tu boleh melambangkan dengan cara pemanduan dia?" Soalan ini subjektif dan bagi saya seronok jugak kalau boleh buat research pasal ni.
Saya pernah alaminya sendiri, bila di selekoh perumahan kawasan kediaman saya memandu 35 km/j atau lebih kurang dari ini tapi akhirnya saya mendapat 'jelingan yang tajam' dari pemandu yang ingin laju. Memang pada mula, rasa bengang di hati...tapi bila dipikirkan balik waktu tu sudah 5.30 petang dan hanya di pikiran waktu itu, "ohhh, dia nak amik anak kat nursery kot...kalau lambat nanti kena caj kan.."
Macam mana pulak situasi bila anda cuba masuk ke laluan yang lain, bagaimana reaksi pemandu lain bila anda ingin masuk laluan lain? walaupun dah diberi signal..ada yang bertimbang rasa, ada yang tidak sabar bukan? Perkara yang pernah saya alami, saya mengambil m…