Posts

Showing posts from February 24, 2013

3 Perkara yang mesti dihentikan segera

Assalamualaikum...dan hai semua.. Nak kongsi sesuatu dengan rakan-rakan blogger saya.. Terdapat 3 perkara Yang MESTI (dan harus) dihentikan dengan segera jika anda mahukan blog anda dipertonton dan dapat lebih ramai pengikut setia.. 
1. Berhenti dari menjadi (isi tempat kosong)
(isi tempat kosong) tu merujuk pada "professional" , "kesempurnaan" dan apa sahaja.. Apa yang penting adalah menjadi diri ANDA sendiri.. Itu permulaan idea untuk karya blog anda.. Jangan segan ekspresikan ketidak sempurnaan anda.. Ingat!! Tidak ada siapa yang sempurna.. Kongsi pengalaman dan cerita. Memang akan ada orang yang menilai tapi anda lebih kenal diri anda berbanding diluar sana..Betul kan??
2. Hentikan meng'spotlight' kan diri anda dan serlahkan potensi anda
alamak..meng'spotlight'kan tu bukan bahasa yang betul okay.. maksudnya blog bukan la sebabkan diri kita semata-mata tapi dalam sekaligus boleh memberi manfaat pada orang lain..itu sebaiknya.. Ubahkan cerita anda …

27 Febuari pada lima tahun yang lalu

Image
Assalamualaikum dan hai semua.. apa yang berlaku  masa 27 Febuari pada lima tahun yang lalu? kalau ikut perkiraan la kan.. guna jari je nak kira..kalau takut konfius..
Let's the picture give you a clue..

masa tu tengah tunggu nak dapat result SPM. Dengar je kat radio yang BSB nak datang Malaysia, terus suruh abang sedare belikan tiket.. tapi yang paling kelakar, dah beli tiket..baru terpikir saya nak pergi dengan siapa.. dan memang time tu tak pikir.. tahu nak pergi jumpa je..
Boleh dikatakan ni adalah first concert yang saya pergi.. dan...nak terima kasih kepada abang sedare ku..menjadi body guard la konon.. kesian selama setahun dia jadi bahan sebab muka rock tapi pergi concert boy band.. hehe.. katanya, teringat lagu zaman sekolah time ayat-ayat budak perempuan dulu..
memang sesak sangat hari tu.. sampai sekarang la ingat..
disebabkan free sitting kan..kat Sunway Lagoon Theme Park tu..
jadi kami decide untuk jauhkan diri dari speaker..bingit woo..
sepanjang concert memang nyanyi sama..bila BSB…

#48 WW

Image
Assalamualaikum semua..hai jugak..

for more picture about what I do and see, follow my instagram @nysa14

Hasrat Saya...

Image
Assalamualaikum semua... Beberapa post yang lepas saya banyak cerita pasal buku kan...boleh katakan..tu hobi saya sekarang ni.. walaupun ada masalah sikit..bila baca mesti ngantuk hehe.. bed time story kan.. nak buat mcm mne..
Hasrat Saya....nak ada library sendiri..
kredit gambar New Tech
nak letak semua buku yang saya ada... pastu biar semua orang boleh guna..tak perlu ada kad library or pustakawan ke... hehehe besar kan hasrat saya...harap iye nya menjadi kenyataan...

"2nd year Ohsem Anniversary Aku cuma seorang kulikutif !!! Give away"

Image
Assalamualaikum semua.. Wahh...dah 2nd year dah...ingat lagi tahun lepas saya join 1st give away anniversary.. tahniah yea remy... Jadi...nak tunjuk sokongan padu nak join la..
klik sini kalau nak join...
fuhhh...nasib baik sempat lagi nak join.. tengok ramai yang join.. lagi la rasa nak join...cepat kalau yang tak join tu tarikh last 28 Feb pada pukul 2359
kesempatan join give away nak ucapkan terima kasih pada remy, sebab tak putus-putus singgah sini...walaupun blog ni agak sepi sejak kebelakangan ni... good luck pada remy...dan pada yang dah join atau bakal join.. rugi tak join give away yang ohsemm ni...hehehe.. *tiada unsur-unsur bodek di sini...*

My Reading > The Statistical Probability of Love at First Sight

Image
Hello everyone.. I would like to make quick review on my latest reading novel.
 The Statistical Probability of Love at First Sight
It is story of two strangers meet at the airport and in one day it became the worst and turn out to be the best way in the end.. Hadley is an American girl and Oliver is an Britain guy would not guess their  long night on plane could change everything..  All along I read this, I was "awhhh...that's sweet.."
I am recommend this book for you guys out there to read. There's a climax but not so complicated twist.. which easy to everyone can relate in real life..  It seems I read more romantic love story huh? *blushing* Happy Reading everyone!!! "It is when fate and love are correlate with probability" so...what book should I read next..