Posts

Showing posts from February 10, 2013

Apa saya cari bila beli buku novel?

Assalamualaikum semua...ohh hai jugak.. Sejak dua menjak ni, layan novel-novel yang ada kat rumah ni.. Walaupun sekarang dah tak pandang buku novel gara-gara ada e-book ni...tapi..bagi saya lebih suka baca buku tu sendiri walaupun ada e-book.. Jadi apa yang saya cari bila baca buku...???

1. Saya tak ada spesifik pengarang yang saya minati.. Malangnya.. Tapi kalau dah minat, walaupun bersiri...saya beli la.. Tipu la kalau saya tak layan buku J.K Rowling..Walaupun lambat dari peminat yang tegar..tetap layan..

2. Kalau cerita tu guna watak nama saya.. alahai... hehehe bak kata orang, lebih menjiwai la konon.. Walaupun watak sampingan...tapi lagi best kalau watak utama..

3. Baca sinopsis buku tu...dan ada kena-mengena dengan diri sendiri.. lagi cepat rasa nak baca..

4. Menang banyak award...ada pengiktirafan.. tu pun boleh tarik minat nak baca..

5. Bila novel tu di-adaptasi..jadi filem atau drama...tapi pelik, nape saya tak terlayan cerita Setia Hujung Nyawa.. ohh, jangan salah paham..bukan ta…

My Reading> My Invisible Boyfriend

Image
Hey guys.. Today, I would like to share about book that I read  and I was trying so hard to finish it. Well, you see... when I'm just into that story then suddenly  someone interrupt my reading and that's what happen.. I have to read all over again..

This book really like my story when I want a boyfriend when I was in high school but..the different is.. I never thought on to make my invisible boyfriend look so real.. It was a fun story for a girl like me..
I do create imaginary boyfriend like those heroes drama that I watched on TV, or...character that I read on books.. When I read this book, I just like "Heidi is just like me".. At first, I'm feel embarrassed to make this whole confession that I do have this imaginary boyfriend thing too..well.. it is..imaginary...nothing harmful to that..
ohh, yeah I do remember when I bought this book.. I feel like come on miss cashier, hurry up everyone going to see what I bought here.. So, for my next reading will be something fun...and I …

BIG GIVEAWAY BY CIKGU FIZI, FIZGRAPHIC, EMASPUTIH, DUNIASHIDA & AIMANCOOL

Image
Assalamualaikum semua.. Wahhh..giveaway baik punya laa.. terima kasih encik e'raz sebab tag...segan pulak rasanya sebab jarang online dan update blog..
nak join?? klik pada banner atas ni...   Jom la ramai-ramai join Big Giveaway By Cikgu Fizi, Fizgraphic, EmasPutih, DuniaShida & AimanCool hadiah pun menarik taw... senang je caranya, ikut je apa syaratnya.. Memandangkan keadaan internet tidak la berapa tenat, syukur dapat join giveaway ni.. Mana la tahu rezeki kawan-kawan di luar sana.. Best kan... Jom semua...  Saya nak tag :  miZ ruHa dan Razil To The Block
Nak ucapkan terima kasih kepada pihak penganjur dan sponsor.. Moga dapat sambutan dari sahabat blogger..

Do great things with my siblings : GLASS STONE ART

Image
Hey everyone... It's been awhile for me to write something here.. Let just say, I am 'quite' busy..well technically.. So, what are the great things that I want write about..



It is Glass Stone Art that we bought just RM 6.90 at POPULAR Bookstore. Just want to help my brother and sister that they can be creative. Design what ever they want and I am really impress with them. It does provide all the material that need to be use. Brush, Paint colour, 12 Glass Stone and also handy book for tips and examples of design. Toothpick is one of the tools also can be used.
But there is trick part do all this thing...which is the flat part is where all the design can be done . You have to paint the foreground (latar depan) first before the background. 

Yeah, tell me about it... It is tricky...but sure fun.. suitable for kids and adult too.. If you like to give it as a gift, I highly suggest to you this. Your friend sure appreciate it a lot.. Trust me.. Want to take a look what my siblin…