Wednesday, January 30, 2013

Happy ending as a student

Hye guys.. I'm so happy because now it's over officially yesterday.. It took all day for me to submit my reports. My journey was from Kuala pilah, then to shah alam and putrajaya.. All my hardwork are paid off.. what's my plan now? Maybe rest in a month and find a job...
When my lecturer and friends ask whether I will continue my studies... All that I can say, I want my brother to finish their studies first...I can do it later on.. I hope so...

That's all from me...
P/s : I'm now updating blog on my phone...

Thursday, January 24, 2013

Officially Done


Assalamualaikum semua..
Semalam berakhir la saya sebagai pelajar degree..
Done with the presentation cuma tinggal nak submit technical report..

I would like to thank to all that wish me luck..
To my parents who give me such a good support..
I would like to thank to all my lecturers, classmates,
and it really mean a lot to me..

Tanpa kawan-kawan saya tolong sepanjang zaman pengajian saya ni..
saya pun tak tahu macam mana la saya ni..
kalau boleh nak je beri penghargaan kepada semua yang saya kenal..
ohh tak lupa jugak yang terlibat secara langsung atau tidak langsung..

Banyak pengalaman dan pengajaran saya dapat sepanjang bergelar pelajar
Memang saya tidak akan sia-siakan nya...dan akan jadi lebih berjaya..
tanpa kenal erti putus asa..dan sentiasa mencuba..

lagi sekali nak ucapkan..Terima Kasih semua..
 

Thursday, January 17, 2013

Segmen : Saya Blogger dari Negeri Sembilan


Assalamualaikum semua.. tengah rajin nak blog-walking..
ramai jugak yang buat tajuk post dengan "Listen..Listen..."
wahhhh...tapi tu bukan tujuan post ni...
tengah scroll nampak post dari Fya Pelangi
sama la kita...blogger N9...cuma dia dari Nilai, saya pulak 
Kuala Pilah tercinta...hehehe...
tak de kena-mengena dengan cerita Kuala Pilah Next Top Model..

ohh yea...empunya segmen dari ni 
boleh klik terus banner ni, kalau nak join sama..
haaa...ni segmen pertama saya bagi tahun 2013..terbaik la..


nak tag sape yea..haaa...awak yang baca tu...yea..
maaf la yea kalian..sebab blog-walking dah kurang..

Jom join sama korang... jom!!!!
 

Saturday, January 12, 2013

Kisah Benar : Cinta Muka Buku


Assalamualaikum semua... kali ni post nak mengisahkan sebuah percintaan yang saya sendiri tidak sangka betul berlaku dalam hidup saya. 
Kisah mereka ala-ala dalam lirik lagu Cinta Muka Buku dari Najwa Latif. 
Saya meupakan 'mutual friend' kepada pasangan mempelai ini.. 
Alhamdulillah, kini mereka sudah pun bergelar suami isteri.. 
Kisah mereka bermula si gadis menemani ku unutk membeli makan malam..
lalu terserempak dengan si jejaka ni..

lepas bertemu selama kira-kira 3 minit,
saya bercadang untuk suggest friend si jejaka tadi kepada si gadis ini..
Dengan pantas masa berlalu, mereka menjadi kawan..
kemudian terus bertunang dan akhirnya kahwin..
gara-gara kisahnya, ramai mahu saya jadi 'match maker'
tapi saya menolak kerana...saya tidak berani mempertaruhkan dan mempermainkan
perasaan seorang kawan..kerana ianya pernah terjadi pada sahabatku dahulu..

bila disuruh match maker kan...saya hanya berkata,
"pertemuan itu bukan la sengaja..mungkin itu cara Nya mempertemukan jodohnya.."

Moga kalian bahagia sampai ke anak cucu..
Bila melihat kalian, kadang-kadang rasa geli hati..
kena si jejaka itu sahabat bersama satu badan uniform dan
si gadis itu...merupakan sahabat ku di universiti..

Thursday, January 10, 2013

"Lebih baik makan...."


Assalamualaikum semua... hehehe ni curi-curi masa nak update blog... tanpa melengahkan masa dan ruang post, saya mulakan menulis ya..

Adik : Kak, jom makan...lapar sangat ni...

Saya : tapi..ehh...kita belum solat Maghrib lagi kan..

Adik : tahu...tapi dah lapar sangat ni...akak pun lapar jugak kan...

Saya : Iye...memang pun...tapi solat kan tak boleh dilengahkan...

tiba-tiba bapak interupt..

Bapak : Pergi la makan dulu...

Saya : Tapi pak...kitaorang tak solat lagi...

Bapak : Lebih baik makan dulu...

Saya : Sebab?? ohh yea...nanti time solat tak khusyuk sebab teringat makanan kan...jadi baik makan dulu kan??

Bapak & Adik : Haaaa....tahu pun..

Jadi...lebih baik makan dulu yea... Tapi jangan lengahkan masa makan tu...kang tak sempat nak solat..

 


Monday, January 07, 2013

2012 and me


Assalamualaikum kepada semua.. Harap semuanya sihat..
Maaf dah lama tak update blog..uihh dah bersawang ni..
Terima kasih yang tak terhingga kepada semua yang masih singgah sini..
2012 dah pun berlabuh tirai...saya pula baru nak tuliskan pasal ni..

2012 banyak memberi saya pengajaran
tentang erti hidup, pengorbanan, do something great..
banyak pahit, manis, suka dan duka sepanjang 2012
seharusnya saya akan jadikan sempadan..

2013?? banyak benda saya nak buat..
yang saya nak capai, ohh yea...diharapkan tahun 2013 jadi tahun yang terbaik
dalam apa jua keadaannya..

officially graduate tahun 2013..
harap dapat pekerjaan yang baik, do great things for my family, community..
be a good sister to my siblings...

this short post I would like to dedicate to all of you..
yeahh..especially you...the one who read it of course..
Live well yaa... (^_^)

Jannah Cosmetic Meet & Greet

Sabtu yang lepas, 9 Disember 2017 diberi kesempatan dan rezeki untuk join Jannah Cosmetic meet and greet. Dapat belajar banyak perkara ...

Cerita Panas Blog Minggu Ini