Posts

Showing posts from January 6, 2013

Kisah Benar : Cinta Muka Buku

Assalamualaikum semua... kali ni post nak mengisahkan sebuah percintaan yang saya sendiri tidak sangka betul berlaku dalam hidup saya.  Kisah mereka ala-ala dalam lirik lagu Cinta Muka Buku dari Najwa Latif.  Saya meupakan 'mutual friend' kepada pasangan mempelai ini..  Alhamdulillah, kini mereka sudah pun bergelar suami isteri..  Kisah mereka bermula si gadis menemani ku unutk membeli makan malam.. lalu terserempak dengan si jejaka ni..
lepas bertemu selama kira-kira 3 minit, saya bercadang untuk suggest friend si jejaka tadi kepada si gadis ini.. Dengan pantas masa berlalu, mereka menjadi kawan.. kemudian terus bertunang dan akhirnya kahwin.. gara-gara kisahnya, ramai mahu saya jadi 'match maker' tapi saya menolak kerana...saya tidak berani mempertaruhkan dan mempermainkan perasaan seorang kawan..kerana ianya pernah terjadi pada sahabatku dahulu..
bila disuruh match maker kan...saya hanya berkata, "pertemuan itu bukan la sengaja..mungkin itu cara Nya mempertemukan jodohnya..&…

"Lebih baik makan...."

Assalamualaikum semua... hehehe ni curi-curi masa nak update blog... tanpa melengahkan masa dan ruang post, saya mulakan menulis ya..

Adik : Kak, jom makan...lapar sangat ni...

Saya : tapi..ehh...kita belum solat Maghrib lagi kan..

Adik : tahu...tapi dah lapar sangat ni...akak pun lapar jugak kan...

Saya : Iye...memang pun...tapi solat kan tak boleh dilengahkan...

tiba-tiba bapak interupt..

Bapak : Pergi la makan dulu...

Saya : Tapi pak...kitaorang tak solat lagi...

Bapak : Lebih baik makan dulu...

Saya : Sebab?? ohh yea...nanti time solat tak khusyuk sebab teringat makanan kan...jadi baik makan dulu kan??

Bapak & Adik : Haaaa....tahu pun..

Jadi...lebih baik makan dulu yea... Tapi jangan lengahkan masa makan tu...kang tak sempat nak solat..




2012 and me

Assalamualaikum kepada semua.. Harap semuanya sihat.. Maaf dah lama tak update blog..uihh dah bersawang ni.. Terima kasih yang tak terhingga kepada semua yang masih singgah sini.. 2012 dah pun berlabuh tirai...saya pula baru nak tuliskan pasal ni..
2012 banyak memberi saya pengajaran tentang erti hidup, pengorbanan, do something great.. banyak pahit, manis, suka dan duka sepanjang 2012 seharusnya saya akan jadikan sempadan..
2013?? banyak benda saya nak buat.. yang saya nak capai, ohh yea...diharapkan tahun 2013 jadi tahun yang terbaik dalam apa jua keadaannya..
officially graduate tahun 2013.. harap dapat pekerjaan yang baik, do great things for my family, community.. be a good sister to my siblings...
this short post I would like to dedicate to all of you.. yeahh..especially you...the one who read it of course.. Live well yaa... (^_^)