Posts

Showing posts from December 9, 2012

Tamat Sudah Segmen My Favourite Post 2012

Image
Assalamualaikum semua...dan hye... kali ni short entry nak bagitau tamatnya segmen ni.. korang nak join lagi? tak cukup masa? alaaaa.... nak extend kan lagi ke masa..
hehehe....lagipun saya tak boleh nak ada connection internet sangat.. kalau...nak join...join aje la.. hehehehe...sorry la korang...terasa lama sangat tak blog-walking..

okay...out dulu korang...ni auto-publish.. rindu sangat nak blog-walking...sangat2.. *sob,sob*

Segment : My Favorite Post 2012

Image
STICKY POST SAMPAI 14/12/2012
Assalamualaikum semua...dan hye!! memandangkan saya tengah tak ada kerja... saya mengambil keputusan nak buat segment sendiri.. tapi ada ke nak join?? harap ada la nak join..

Syarat-syarat nak join segment ni
1. Header yang serious simple ni, kasi tepek kat post korang, pastu jangan lupa link terus ke post ni,okay?
2. Cerita sikit pasal post kegemaran korang sendiri tulis
dan kenapa korang suka post tu..
ada sentimental value ke..ramai orang komen ke..atau pageview paling banyak ke.. kalau dilema ada banyak post kegemaran letak aje
banyak-banyak,nanti saya sendiri decide kan.. tapi syaratnya post tu hanya valid untuk tahun 2012
3. Senarai peserta akan diupdate dari masa ke semasa..
4. Tak perlu tag sape-sape pun..

5. boleh buat post dalam English atau Bahasa Melayu

6. jangan lupa letak link post segment tu...pada link post ni yea..
Pemenang ditentukan kreatif post yang dipertandingkan.. dan special review dari saya dan di-sticky post selama seminggu han…

Minta kebenaran nak baca blog?

Assalamualaikum...rasa hambar nak buat post macam selalu saya buat.. Blog-walking pun dah makin jarang.. Atas alasan yang sama, line broadband yang tak berapa nak...berapa menggalakkan saya nak blog-walking secara aktif macam dulu..

Balik pada tajuk, saya tengah syok buat blog-walking dan membiarkan laptop ni terbuka seketika. Kawan saya mula teruja bila nampak saya tekun blog-walking..lalu meminta izin, "Nisa, aku nak usha blog ko kejap boleh?"
lalu saya menjawab, "Sila la...tak perlu minta kebenaran pun la" *senyum lebar lepas menjawab soalan*

tiba-tiba saya terpikir, kalau semua orang yang baca blog saya ni macam kawan saya ni...mesti kelakar situasi tu kan.. Haa..kepada yang baru je singgah blog ni, baca je apa-apa yang menarik hati...memang dah terlebih beri keizinan.. Kalau ada post yang buat rasa tak sedap badan nak baca, harap maaf dipinta.. Tu mungkin tengah taip terlalu ikut kan perasaan.. Maaf yea.. Oh, lagi beberapa lagi tamat sudah segmen MY FAVOURITE…

Review Movie : Wreck-It-Ralph

Image
Assalamualaikum semua...wahhh hujung minggu yang best..Kalau korang baca twitter saya pasal taeyang tu..hehehe..time tu tengah dating dengan my taeyang..okay-okay..tu adik saya yang kat UTP..
Tempat tengok wayang kali ni kat Ipoh Station 18..sape pernah pergi?? sangat awesome tempat tu..ada library, ada kedai yang best..okay sorry still lari tajuk.. tengok berempat termasuk si budak kecik tu..
rating: 4 setengah daripada 5 bintang adik saya pun suka...dia pun paham jalan citer..
 jalan citer yang sangat menarik.. ada klimaks, part yang kelakar..penggunaan bahasa yang boleh digunakan oleh kanak-kanak. Moral value ada.."walau sejahat mana orang tu..ada baiknya.." dan kita yang kena ubah kita ni macam mana...walaupun kita diprogramkan macam tu..


bagi siapa-siapa yang belum tengok,pergi la okay? bawak adik-adik atau anak-anak yang tengah cuti sekolah tu.. tak rugi tengok pun...betul..tak percaya jugak? tengok dulu...pastu baru tahu best ke tak.. p/s: maaf la menyepi dari dunia …