Posts

Showing posts from December 2, 2012

Typo Friday #4 : My Worst Post 2012

Assalamualaikum semua...kalai posrt ni dah publish maknanya saya dah balik kampung, maybe dalam perjalanan..nak tengok nenek...dengan adik yang kat TRonoh tu..owhh yea..dah join my favoruite post 2012? kali ni nak citer My worst Post 2012...saje nak selit dengan typo friday ni..

Jadi worst post saya ni haaa.... #5 one word : KICAP kononnya post tu nak cakap sebenarnya saya makan mesti ada kicap...kalau tak ada kicap, tak sah...tapi tah nape la rasa macam alahai...teruk betul penulisan time tu... sape nak cabcaa ehh baca pasal kicap ni...tulis one word kicap...mungkin orang pikir...ohhh fakta kicap mungkin... jadi saya nak delete one word ni ap pada asalnya...tapi bila pikir balik...tak pe la...boleh tengok cikit apa la tak best nye post ut..ehh tu...

banyak nya typo...sorry korang sbb sekarang menulis atas bantal...meja dah kena curi dengan adik...time orang nak guna...dia pun sibuk je nak guna... urghhh sabar je la...dia tu..okay..okay anisa..harap tenang kan diri..

jadi lepas ni, saya …

Zon Membaca: Tak Pernah Merungut

Image
Assalamualaikum semua...dan salam jumaat dari saya.. Haa...ni curi masa update blog..sambil tunggu email ni, nak update blog.. Semalaman menghabiskan baca buku "Aku yang Kau Cinta" perghhh hebat tak? Bukan nak buat review pasal novel tu...belum lagi...nape bukan hari ni? Ohh sebab nak sekalikan dengan satu lagi novel saya beli tu.. tapi ingatkan nak hadiahkan pada kawan saya ni..sebab tajuk novel tu "Panggil Aku Kiah" tak tahu sama ada nak bagi atau tak...takut kawan tu rasa macam perli dia..sebab memang panggil dia kiah tapi dengan ejaan Qia..

Berbalik pada tajuk dalam novel "Aku yang Kau Cinta" watak Hans memang menarik perhatian saya..yang paling saya admire walaupun dia dibenci dengan kedua ibubapa nya sebab tak memiliki rupa paras yang cantik berbeza dengan adik-beradiknya yang lain...dia tak pernah merungut..
Walaupun dibenci tiap kali Hans balik ke kampung, dia tetap menyediakan makan untuk ibunya.. Tiap kali saya baca pasal tu, mesti rasa geram diha…

Nak jugak tulis versi ting tong

Assalamualaikum semua... apa tajuk atas ni hehehe... kalau dah typo friday...dah tentu tulis macam-macam..ohh kena plan baik punye untuk post esok..sebab nak balik kampung la weekend ni.. pi lawat nenek yang tak berapa nak sihat tu..

Tadi baru belek email, sebab dapat client suruh buat thesis...ehh bukan buat semua la...tolong aje..pastu dapat email dari bos tempat praktikal aritu..tarikh, masa bila saya kena present saya punya paper depan diaorang..Balik Putrajaya la nanti ni..suka-suka..

Sebenarnya tadi nak buat post pasal aritu pergi KarangKraf tempoh hari dengan kawan-kawan..alaaa yang kat Seksyen 15 Shah Alam tu.. "Kita ni memang beli yang ada kena-mengena dengan diri kita..yang sorang okay dah watak pun macam dia jugak, yang sorang ni nak cerita jumpa prince charming" nada menyakat kawan saya ni.

Memang tu la saya pun...nak beli buku novel mesti ada kena-mengena dengan diri ni...at least ada pada nama...konon senang nak menjiwai watak..tajuk buku saya beli tu "Ak…

Post Ben Ashaari: Masih relevankah SEGMEN dan GIVEAWAY

Assalamualaikum semua...dah baca post Abang Ben Ashaari pasal Masih relevankah SEGMEN dan GIVEAWAY dan yea...saya sebenarnya ada jugak terfikir akan perkara ni.. Lebih-lebih sekarang ni, segment saya untuk My Favourite Post 2012 tengah berlangsung... Lama jugak saya berfikir untuk buat segmen ni. Kalau perasan tengok syarat saya letakkan..semua tu adalah syarat yang saya sendiri nak join kalau orang lain buat.. tak ada kena tag, bebas dan tak mengejarkan apa-apa..

Sejujurnya, sepanjang saya masuk giveaway yang dulu langsung tak reti nak buat... Saya hanya boleh cakap, saya payah sikit nak join giveaway. Sebab biasa la banyak syarat yang harus dipenuhi dan selalunya WAJIB. Bagi saya, time tu aje kita follow, like fan page lepas habis giveaway habis macam tu je.. Aiseh, tak best la macam tu... Boleh je segmen saya yang tengah berlangsung ni, saya suruh like fan page atau follow twitter...tapi...tak apa la..macam dipaksakan.. Siapa pulak yang suka dipaksa..

Relevan ke segmen dan giveaway t…

My Next Big Project

Hye guys... So, how is it going for everyone? Hope you guys not having bad time.. Me? Just spend my holiday...while my friends busy working out their  technical report for our Final Year Project (FYP)
so, what is this my Next Project.. Since, right now I'm not that busy..stay at home and organized this segment for My Favourite Post 2012 which I'm so dilemma to pick the best Favourite Post of all..
okay back to my next big project.. I'm doing this some sort of short stories.. in Malay anyway.. Although I know, I'm not good in writing I just like to try it out..but the problem is.. I don't figure out the tittle for my story yet..
It's definitely not a love story but more to pursuing what you want to do..do what we do best.. So, I would like to give a few friend of mine to read it and listen to their comment and make improvement..
I just start the first chapter of the story last night. Do I look so nothing to do? hehe.. ohh in the mean time, I do need to revise a few things for my p…

Segmen : I Want Doodle From Miss Sammy

Image
Hello everyone.. It's time to join other people segment.. I need to support others too hihihihii.. So, did you saw my header up there??  yeahh..It was done by this blogger, Miss Sammy..
So, she's just kind want to give you guys  her doodle..you should stopping by at her blog to look at her artwork.

click the banner to go to the blogger segment's post.
and for those who want blog-walking+get new friends+doodle this is just a right segment for you..
for Sammy, you make your first segment..just like me.. so, keep up a good work.. I do hope you get good response for this segment.
I do request to Miss Sammy my own doodle before,want to see it...?
actually, it is like my own imaginary doll..just simple and cute.. well, the date end not decided yet..but you better hurry up..
I forgot to add up request colour for the doodle
ermm..let me think for a while..
I want purple combine with pink or blue (try either of it as long as it is nice)
if cannot combine..just purple..

My OWN Favourite Post 2012

Assalamualaikum semua...and hye guys.. Saya anjurkan Segmen My Favourite Post for 2012 kan.. korang dah join? terima kasih yea..banyak sangat ucap terima kasih minggu ni..hihii..
dan pilihan saya...of course
Kisah Aku dan Drive-Thru
dah baca?? nape saya pilih post ni?
sebab baca banyak kali pun saya still senyum..dan gelak bila terkenang kan.. kalau yang dah baca...ingat tak watak nama Naz.. tu la kawan saya yang konvo baru-baru ni.. *sorry Naz I've just promote you here*
dan....yang paling saya suka...tiap kali orang komen mesti gelak sakan.. boleh bayang la..just tak tahu la kalau ada gelak berguling-guling.. or...gelak sampai tak boleh berhenti.. tak ada la sampai macam tu kan...rasa la blog ni bergegar  akibat semua gelak ketawa.. so, saya success buat orang gelak secara tak sengaja la... kalau based dalam citer ni, memang nampak Nisa ni lurus orang nya.. alamak,terus mengaku la pulak kekekeke~~~
so, this is my choice..ala-ala contoh nak buat untuk segmen la ni.. kalau mukadimah panjang pun bole…

SENARAI PESERTA SEGMENT : MY FAVOURITE POST 2012

Assalamualaikum...wahh terharu sangat ramai yang join Segment : My Favourite Post 2012
 Korang mesti nak tengok jugak kan blogger lain punya favourite post kan.. kalau Nisa ada tertinggal, habaq taw...takut terlepas pandang je kan.. Ikhlas dari saya, terima kasih sebab join segmen Nisa ni..dan...teruskan berblog okay? Nisa pun nanti nak buat post pasal My Favourite Post 2012...tapi bukan sebagai peserta tapi..saje nak kongsi Nisa punya...


1. http://www.erazfadli.com/2012/12/segment-my-favorite-post-2012.html

2.  http://fahuna.blogspot.com/2012/12/segment-my-favorite-post-2012.html

3. http://fendy1302.blogspot.com/2012/12/segment-my-favorite-post-2012.html

4. http://www.aimisyahirah.com/2012/12/segment-my-favorite-post-2012.html

5. http://sheilashahfiekry.blogspot.com/2012/12/segmen-my-favorite-post-2012.html

6. http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/12/segment-my-favorite-post-2012.html

7. http://eppy25.blogspot.com/2012/12/segment-my-favorite-post-2012.html

8. http://blackpixiestale.blogsp…

Masih tak boleh bezakan

Assalamualaikum dan hye semua.. Pagi tadi ada urusan perlu diuruskan.. ohhh bukan la benda serious pun..apa yang masih tak boleh bezakan?? saya tak boleh bezakan... antara Teh O dan Tehurghhh...ingatkan dah boleh bezakan.. Masa sarapan tadi la..Bapak Nisa suruh hulurkan Teh O dia tapi nisa ingat tu Nisa punya.. bila dipikirkan apa Nisa order kan..Nisa order Teh.. what?? salah lagi la terdetik hati Nisa..
ada cara yang senang ke.. teringat bila nak order kat Kafe...sanggup call kawan, "nak tanya ni...(nada serious) teh yang mana ea.."
kalau tanya kat orang kafe mau kena gelak..
sape yang sama macam Nisa...atau Nisa je yang tak reti bezakan? habis kawan sanggup beli dua-dua serentak untuk bagi perbezaan dulu..

Pandangan bukan blogger terhadap blogger

Assalamualaikum semua...dan hye.. pernah korang amik tahu apa pandangan bukan blogger terhadap blogger? mungkin ada yang tak amik kisah..tapi apa-apa pun.. ianya hanyalah pandangan..
tanya pada rakan anda..pasal blogger.. blogger-blogger ternama akan disebut..
"blogger engineering best!!tak macam budak engineering.."  antara ayat rakan saya..
"best sangat ke blog ni??" uihhh belum cuba belum tahu...once dah asyik blog.. rasa nak lepaskan pun macam...berat je hati ni..
"tak pandai nak menulis.." kalau nak kata tak pandai menulis...tipu la.. cuma masalah idea je..
"biasa je blog dia ni...apa bestnya.." "tah apa-apa ayat dia...tapi tak paham nape ramai follower" mungkin blog tu kurang tarikan..blog saya pun kurang jugak.. tapi..hehehe redah aje la..tak boleh nak puaskan hati semua orang kan.. citarasa masing-masing pun berbeza..
antara response saya sendiri pernah dengar.. tapi tu yang buatkan dunia blog ni berwarna-warni yea tak?

Gambar Konvokesyen UiTM 77

Image
Assalamualaikum semua...ohh hai jugak..yea kamu tu... hhehee...jangan ada monday blues okay.. ni nak kongsi gambar konvo..ehh bukan saya konvo la.. kawan-kawan konvo...datang support..

habis je sidang terus mencari kawan-kawan.. nasib pakai baju tak lari sangat dengan warna jubah tu... nampak sedondon gitu..ecehh


yang ni je sempat tangkap gambar.. yang lain dengan ahli keluarga masing-masing..
ramai lagi sebenarnya.. saya pulak...dok nyempitkan diri hampir semua gambar.. wish congratulation kat semua...doakan terbaik untuk mereka  selepas bergelar graduan.. satu lagi, amik aura konvo la ni...bulan 5 insya-Allah turn saya pulak..  hari yang best dan penat (^_^)

Jom Join BLOGLIST AyuInsyirah tahun 2012

Image
Assalaualaikum semua.. ni nak join bloglist AyuInsyirah ni.. jom la korang, sempat lagi nak join ni..

perghhh nasib sempat join... asyik nak buat, tapi tak teringat...sorry yea.. maklum la banyak benor agenda..sampai terlupa.. terima la post saya sebagai tanda maaf saya yea..
chaiyok2 bina empayar bloglist yang bakal mengeggarkan dunia blog ni.. hehehe... 12/12/2012 pkl 12malam last korang boleh join.. apa?? tak join lagi...jom la korang..

Biar Betul?? (SEO Extravaganza)

Image
Assalamualaikum semua.. saje la tangan ni nak check kedudukan SEO Extravaganza lepas tu...rasa terbeliak bijik mata den ni haa ce tengok ni korang..