Friday, November 30, 2012

"dulu ada niat nak..."


Assalamualaikum semua...dan hye2...
"dulu ada niat nak..." macam saspen tak? hehehe maaf la yea..
straight to the point terus la ea.. dulu saya ada niat nak buang tahi lalat ni..


macam awek ni haa.....nampak cantik je ek..
bukan apa..pernah kena perli dengan kawan pasal tahi lalat tu..
apa lagi...jadi self-esteem yang menyelubungi jiwa la..

lepas tu, bapak cakap...
"taw tak tahi lalat nisa ni special taw...
sama posisi dengan arwah unyang(moyang) dulu..
betul-betul beberapa hari dia meninggal, Nisa lahir ke dunia ni"

owh tahi lalat saya yang sering jadi bahan satu ketika dahulu..
betul-betul atas batang hidung ni...macam Ella penyanyi tu..
bila dah meningkat dewasa...tak rasa tu ianya satu ancaman..

paling kelakar masa form 5, betul-betul dah nak last paper..
"ehh keeba (gelaran kat sekolah) tu tahi lalat ko ke...mati2 aku ingat jerawat"
#lol dah nak habis sekolah baru nak noticed...bertuah punye member..

-autopublish-

Typo Friday #3


Assalamualaikum semua...mula la segmen typo friday.. kali ni nak citer pasal last day aku di praktikal...alahai...rasa berat je hati ni nak tinggalkan semua orang kat sini...sebab dah sayang, kenal rapat...tak pe insya-Allah panjan g unur saya datang lagi sini..

Esok kawan kelas konvo...nape sata tak konvo sama? ohhh sebab saya ni extend... ehh tak malu ke ngaku extend? nak malu buat apa...exten d pun sebab dulu pegang jawatan la..mau kasi tak nak serabut otak..tapi tu la ornag cakap tuah badan, rezeki orang semua lain-lain...betul tak saya caakpa ni...

haaaa saya perasan ada follower baru la kat sini...hai korang...alaa...stegur2 je..saya ni tak makan orang..kalau saya tak jejak lagi blog korang yang awesome tu...bagitau aje ok? maklum la...kadang2 saya ni isu pelupa makin menjadi2...lain dipikir lain pulak saya buat...tah la...apa nak jadi..

itu sajhaja dari saya...ape macam teruk sangat ke typo kali nieh?? masih nak tingkatkan prestasi..lepas ni..nak buat set timer kat sebelah time taip...tapi kena ada point ala nak cakap...ehh taip...kuikuikui...

selamat berhujung minggu, saya tak online hujung minggu...kot...rasanya la..hehehe...tapi kalau ada pape2 laaa tegur aje la senang citer...bye semua...adios...wasalam..

CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE


Assalamualaikum semua...seperti yang dijanjikan oleh Hairy nak buat contest,
saya datang nak support!!! *semangat*

klik header untuk terus ke contest..

sekarang Hairy tengah masyuk pasal BoxCreative dia.
Tengok banyak jugak hasil dia buat..dan dia tengah baik hati nak bagi 
kalender 2013.. tak kan korang tak nak kot...blogger retis ni..


tarikh contest ni 12/12/2012
cantik tarikh ni...sape punye besday jatuh tarikh ni..hehhe

kalau dapat kalender ni, memang show off sikit kat orang la..
motif?? hahaha saje...ohh tak boleh ek?
aah la..bongkak pulak nanti..okay..simpan elok2..
nak kasi bulat semua besday kawan, keluarga..

pakat memeriahkan contest Hazwan Hairy



Happy Graduation


Hello and good morning everyone..
I would like to wish Happy Graduation to all my classmates..
owhhh I'm not just yet to be graduated..

This all fellow ladies, just some of them..


I hope to see all of you pretty soon..
So, CONGRATULATION!!!
Don't make me to do speech here.. Coz I'm gonna cry..hehe
Nest time, it will be my graduation..
but for tomorrow it is all your day..

p/s: expecting graduation photo shoot with them..


Thursday, November 29, 2012

Dominate Your Fears at Astro Fear Factor House


Hello everyone... Have you heard about Astro Fear Factor House Roadshow? Now Astro corporate with Nuffnang to pick their lucky participant based on their blog post. I would like to try it out.


I remember when I used to watch this show Joe Rogan way back then. I was like "this is creepy..I won't do it.." Let just say I would like to challenge myself if I'll be able to participate in this event. 
When I say the lucky winner, it might turn nightmare but it will be good start as 2012 gonna end soon enough.. There will be 30 nuffnangs able to participate this event.. Can you feel the excitement? I do can feel it.. So, "What your biggest fear and how it affects your life?"  

I'm gonna say, I do have a lot fear of...but most I do afraid of drowning in deep water. I was in swimming class when I was in primary school but after I drown in deep pool, I was not swimming in deep pool...like ever..but I do love swimming...but just float my body..that's all I can do..so, I won't miss my swimming class..

I do heard about Astro's Fear Factor Malaysia host by Aaron Aziz.. Who do I might thought is going to win this competition? It's hard to pick who might be the winner.. Let just say, I would like to see Johan Ashaari win this game but it will be more interesting if Elfira Loy, the only girl contestant to win this Feat Factor Malaysia.

“Fear Factor House – 

Is your chance to experience Fear Factor live”

 The dateline to submit this entry is on 5.00pm, 9 December 2012 (Sunday). So, that's it guys...Dare to challenge yourself by joining this event. For more details, please view this website to know more ----> Fear Factor Malaysia

2012 GIVE AWAY BY IRAARINA & IZZAHLT


Hello everyone... I was been tag by Farisha for this GA..
Well, it's YEAR END GA...just like YEAR END SALE (Y.E.S)

click this banner for more detail

Wow there's a lot of sponsor involve in this GA..
The prizes to be won also look interesting..

I would like tag Miz ruha and Amercorner.com

It seems most of the blogger are kind to do their own GA...
Impress with you guys..because I really want to do my own GA...
just...someday...

just want to try write GA in English, I hope you don't mind...

Malaysia lawan Laos


Assalamualaikum semua...nak jugak update pasal game semalam..


tengok kat TV je la..tak pergi stadium tu..

Malaysia 4 Laos 1

masa first half dapat gol pertama dalam hati mula berdetik
"boleh menang hari ni...banyak gol.."
tiba-tiba....Loas bagi gol cantik pulak...tak pe..tunggu nanti time second half..

Bila masuk second half...rasa macam team Malaysia stress..
banyak aje foul nyer...memang time tu "korang..cool2.."
mampu doa dari rumah saje la..hehhe..

pastu...jerit "GOLLLLLL!!!!"
masuk goal yang kedua...mula saya teriak "nak lagi...kasi 3-1 Malaysia!!"
tak lama pastu 3-1...lagi la saya teriak "bagi 4-1"
dan....GOOOLLLL!!! lagi...
time tu saya rasa...masin betul ayat-ayat saya..
nak cakap kasi 5-1...tapi...tengok player semua macam dah penat..
dalam kata-kata saya, "tak pe la...cukup ni pun dah memadai"

Ini baru kata Hero Kalah dulu..
time ni je boleh aplikasi...pasni...susah nak dijangka..
apa-apa pun tahniah team Malaysia..
good team work, semangat yang tinggi...teruskan lagi..
pape pun game semalam memang good game...
sama ada dari Laos mahupun Malaysia

p/s: nampak saya terlebih semangat ke...ehehehe..

Wednesday, November 28, 2012

SEGMEN : PENCARIAN BLOGLIST DESEMBER AMERCORNER


Assalamualaikum... wahhh arini dapat pelawaan dari Amer 
(nama dah sama dengan adik saya AMEER)
besar betul hajat dia ni... 

klik banner ni untuk terus ke blog Amer

elok jugak sebagai bulan penutup tirai bagi tahun 2012 ni..
nak jugak menyemak bloglist kat blog orang lain
*muka tak tahu malu*

haaa...cepat korang...tarikh tamat pencarian bloglist 30 November
tarikh last saya praktikal *sob sob*

jom la korang...
untuk Amer salam perkenalan dari saya..
ehh baru perasan blog Amer Corner..ni pulak Anisa Corner..
geng!!! hihihihi... 

You won't believe what this baby girl name


Hello everyone... I was just look at Yahoo and found out about this


her name is Hashtag... as what most in twitter will do trending thing. 
how the society look at this name, they trending it into
#Foolishparents, #YourParentsHateYou, #StupidestNameEver

but for me... that baby not innocent..
I don't know what will happen to her when she's with her friend.
I hope they are not teasing, mocking her cruelty..

read more on this website Shine from Yahoo
isn't she look adorable... I guess her parent must be twitter-lover huh? 

Salah Anggap bila SMS


Assalamualikum semua...topik kali ni saya pilih random je..
yang semestinya ramai pernah mengalaminya kan?


Bila lain kita taip,lain interpretasi orang yang baca tu
boleh buat orang salah anggap...

niat hanya bertanya boleh buat macam nak cari gaduh..
niat untuk menceriakan tapi jadi makin hambar..
niat untuk beri semangat, katanya kita memerli dia..
niat hanya bergurau, katanya boleh buat hilang kawan..

apa-apa pun jika ni berlaku, adalah lebih baik telefon terus..
bila salah anggap ni berterusan...bahaya untuk kita terutama 
hubungan kita dengan orang yang kita hubungi..

masalah lain timbul bila semua ditulis huruf BESAR dan banyaknya tanda seru!!!!
bagi sesetengah huruf BESAR nada tegas dan tanda seru tu tandanya marah..

p/s: ada jugak sms dengan kawan in English...tapi once dah keluar English
tu maknanya saya marah dalam control..

jadi apa kata anda??


#47 Wordless Wednesday : Exam's gift


Hello everyone..It's W.E.D.N.E.S.D.A.Y


It was made by my friend, Ummu

Tuesday, November 27, 2012

bila course degree amat membantu


Assalamualaikum semua...harap semua sihat..
korang tahu ke saya ni amik degree apa??
Saya amik Statistik dan sekarang semester akhir.

Apa yang membantu course saya ni..
mula-mula saya nak tunjuk ni..


haaa perasan tak research for others tu..
dah lama dah berkecimpung bagi consultant especially untuk student yang nak buat 
Final year Report (FYP) yang ada berkaitan dengan Statistik.
buat Descriptive Stats, ANOVA Table, t-test semua tu la..
bermula saya semester 3...dan semester lepas paling banyak dapat sambutan..
Saje nak tambah pengalaman...sebab saya bercita-cita nak buat research paper sendiri..
tu yang cari pengalaman dengan cara begini..

antara yang menjadi pelanggan khidmat saya:
budak Business, Textile, Sains Sukan...banyak la..dah lupa..
owh budak fakulti sendiri pun ada..
nak kata pro guna SPSS tu...tak la sangat tapi...memang tu dikira macam playground saya..
harap dapat lagi la permintaan tu semester ni, sebab report saya dah SIAP!!
woooohoooo!!! *melompat kegembiraan*

bila buat benda ni...baru saya rasa memang betul la pilihan saya nak ke arah 
course ni... yang saya mula bertekad dari zaman Matrikulasi..

Are you in the circle?


Hello everyone.. Just want to share something..
Have you heard about Google+?
For me Google+ is like combination of facebook+subscribe+yahoo

well since I'm active in blogging, another medium for me is


what so special be apart of circle anyway..
for example you have blog, every post that you shared using Google+
everyone in your cirlce will get your post automatically..

for example like this


 you will get the notification..and you can just blog-walking with it..
Awesome right? I just give you this suggestion if you want to find another medium to blog-walking.

What I like the most about this, I can interact with blogger directly..
which I do it almost everyday..
I know boni kacak and Nasir Bravo from google+

Akhirnya follower #500 telah ditemui


Assalamualaikum semua...selamat hari Selasa (motif??)
akhirnya follower yang ke 500 untuk Anisa's Corner telah ditemui 

perghhhh...masyuk2..sebenarnya saya dah lama
follow blog Nakhoda Nurani ni.
Blog yang update pasal apa yang berlaku kat Masterchef dan..
saya tahu empunye blog tu sangat meminati Ziana Zain (opss stalker)
tak ingat bila saya baca tapi dah lama rasanya..
*ni nak promote blog ke orang nye...*

saya dengan blog tu sekadar silent reader..
sebab terlalu silent kan...maybe tak perasan la kehadiran saya kat blog tu..

Kepada Muz (saya panggil Muz je ek) teruskan berblog,
Salam perkenalan dari saya..harap lepas ni kita teruskan jejak-menjejaki..
eceh...dah macam buat Jejak Kasih pulak...

Monday, November 26, 2012

Nabila Medan Giveaway


Assalamualaikum semua...setelah puas blogwalking,
tiba-tiba nampak kena tag oleh
encik E'raz Fadli (saje nak bunyi formal,tiada apa-apa maksud lain ea)
dan...dulu saya pernah join segmen Nabila Medan dalam Segmen Tangkap Follower Sebanyak Mungkin
yang telah menaikkan blog Anisa's Corner lebih ramai pengunjung.

kali ni datang nak support giveaway..

klik banner ni untuk join

ramai sponsor yang terlibat..wahh..meriah ni..belum join lagi?
alaaaa jom la join sama..

kepada Nabila, dikesempatan ini saya nak ucap bebanyak terima kasih untuk segmen sebelum ni..
dan sekarang untuk giveaway ni...good luck!! fighting!! (^_^) 
tag miz ruha dan jue jaynee sebab mereka antara yang sering datang Anisa's Corner.

Segmen | Follow dan Blogwalking oleh Mialiana.com


Assalamualaikum semua...nak support segmen kak mia yang awesome ni..

klik banner ni nak join sama

jumlah follower sekarang? 497 nak masuk 500 follower..
kalau boleh nak kenal dengan semuanya...sudi tak korang nak kenal sama?

tagline untuk blog Mialiana.com


sesuai dengan tagline blog ni membuatkan lagi blog Mialiana.com 
sering menjadi tumpuan..
paling suka blog ni? support segmen blogger lain, banner yang gempakz
dan informasi yang menarik..

segmen ni berakhir 8/12/2012

sejak saya jadi follower blog ni, bertambah-tambah nak baca je rasanya...
terasa macam dah lama kenal pun ada..hehehe..
jadi salam perkenalan dari saya melalui segmen ni kepada yang datang.. 

Happy Birthday Bapak!!


Hello everyone..It is good to be back here..
Today is my dad's birthday...
Sorry for the late wish which usually I will be the first..
or second (after my brother) 

I can't wait to meet you after I finish my internship..
Thank you for everything... All your hard work, sacrifice and the love you did for our family..

You are definitely my best friend ever..
I remember when I talk about you in front of class, I cried so hard..
and I might cry now too..
I will try my best to be a good daughter to you..

with lots of love, ANISA xoxo

p/s: bapak will be sulking if I don't call him on phone because I will talk to him almost everyday.


me and my dad


Friday, November 23, 2012

Typo Friday #2


Assalamualaikum semua...okay teruskan dengan typo friday yang kedua...dengan matlamat kurangkan typo, tambahkan kelajuan menaip...so far so good kan...berdebar sebenarnya ni...agaka2 macam perpikir nak type apa kan... tengok follower blog ni dah naik dan naik laaaa....hye korang..

maaf la..mungkin ada yng saya tak sempat nk bertegur sape...kalau saya belum jengah blog tu...sape2 je taw...saya tak makan orang...cuma makan ais-krim, coklat tu konfirm makan la...tak tolak punyer...so minggu depan minggu last saya internship..akhirnya 2 sampai jugak 12 minggu kontrak internship..dapa t projek pun mantap..cuma nak bagi orang paham apa nak disampaikan...kalau ada kesempatan bulan denpan naka cari kerja terus...apa2 pun tak kisah..

 nak merasa bekerja...saya ni memang suka bekerja tapi pada yang sama rasa nak becruti je...haii apai nak jadi ek... so typo kali ni pasal saya aje la...kang citer pasal orang lain tak pasal2 ada yang kes sentap-menyentap ni...tak nak la...esok game netball...saje nak bersukan..keluarkan peluh...rindu main basketball sebenarnya...ni salah satu lepaskan rinfu la..kalau menang,rezeki la asyukur yang anmat..tengok la macam mana...okay, bye korang...selamat berhujung minggu...

p/s: ape macam typo ada ksikit korang kaa...ehehehe...hujung minggu saya tak online taw...pendek kata tak BW la..tapi boleh tinggalkan link apa semua kat post ni...thanks korang for dropping by...loyve yaaa

2012 Tahunku Yang Cantik | Anisa's Corner


Assalamualaikum semua.. kali ni saya hanya nak memeriahkan contest yang tengah mendapat sambutan hangat untuk menguji SEO yang saya hanya dengar sahaja dari blogger dalam dan luar negara. Terjah blog Syaifuddin Alias.

ramai jugak yang turut sponsor untuk contest ni CikTomFauziBluesMKSyahirnurmisnanezil networklepakk.comMy Arraziladfeamir.compenmerah.com, puanbee.com

kepada yang berminat, terus ke SEO Extravaganza untuk informasi syarat dan tamat contest ni.





2012 Tahunku Yang Cantik

Semestinya bagi saya tahun 2012 tahun yang sangat cantik bagiku. Sudah 2 tahun saya menapak dalam dunia blog ni, bermula dengan join segmen Lyssa dan Nabila Medan saya mula mendapat follower yang saya sendiri tak jangka dapat dalam masa 2 bulan ni. Walaupun dengan hanya join untuk beri sokongan tak sangka saya mula dapat pembaca setia yang tak henti-henti datang singgah Anisa's Corner. Ini juga buat saya lebih bersemangat untuk menulis dan terus menulis. Paling bermakna buat saya saya kini dapat kawan baru yang saya sendiri tak sangka saya akan berborak dan berinteraksi. 
Dahulu jujur saya katakan, saya segan untuk meletak gambar sendiri dalam Anisa's Corner ni. Kini tidak lagi, saya percaya rakan blogger saya boleh kenal rapat dengan saya.
Walaupun tak pernah gathering dengan blogger lain tapi teringin di hati ni nak jumpa mereka. Saya senang hati untuk cuba contest SEO ni.
Akhir kata dari saya,

majulah dunia blog untuk kita semua.

gambar saya pada awal tahun yang lalu


My mom vs Facebook


Hello friday..How are you? I'm definitely fine...Just want to spend my last week of internship.
Why my mum have related to facebook anyway..

see for yourself..


I was asking my mum that I want that kind of pillow..
It is so lovely to ask like this..
I know her taste on cute stuff just good...that's why I want her to buy it for me (^_^)
or...you guys can buy this for me..

p/s: Yeahh I call my mum as mummy and my dad Bapak,
which most of my friend said "weird" or "awesome.." or "classic"

Thursday, November 22, 2012

Di mana kedudukan blog ni (SEO Extravaganza)


Assalamualaikum semua....tadi saje la pergi check, mana la kedudukan Anisa's Corner 
untuk Contest SEO Extravaganza ni..


klik untuk besarkan image ni

jadi tak ramai pun girls yang join...Saya jauh ketinggalan..
Baru tahu tahap blog ni memang jauh lagi untuk menempuh dunia blog.
Hebat betul contest ni...apa-apa pun I'm glad to be part of it..

2012 Tahunku Yang Cantik | Anisa's Corner

ada rezeki ada la... kata pun niat nak try aje..
benda baik kan...tak salah try..hihihii..
kalau nak borak terus boleh la guna twitter saya @nysa14
mention saya taw..bye guys!!!

Segmen : Gila-gila Follow by Liyana Jasmi


Assalamualaikum semua... Wahhh Liyana Jasmi (ada kena-mengena dengan Liyana Jasmay ke?)
buat segmen la...sempena dapat 5A UPSR baru-baru ni..

klik banner ni untuk terus ke segmen

Liyana ajak saya terus dari page fan facebook Anisa's Corner *terharu*

setakat ni follower saya..

idam kan? jangka pendek ni...biar la 500 dulu..

nak tag mereka ni
dan Remy

mungkin anda yang tak ditag juga..boleh meriahkan sama..

tempoh segmen
 { 20 November 2012 ~ 20 December 2012 }

Let's get segment and blog-walking...Hadiah menarik menanti semua..



#19 Spontaneous Thursday | Pendapat


Assalamualaikum semua.. dan hye..harap semua sihat belaka..
apa spontan untuk hari ni.. pendapat..tak ada betul atau salah.
kita tengok macam mana penerimaan orang terhadap pendapat kita dan
penerimaan kita sendiri terhadap pendapat orang lain.

Hormat pendapat orang lain semestinya tak semua orang boleh buat.
pendapat sama jugak mengutarakan apa yang terbuku...
Pendapat berkaitan agama tak boleh main cakap je..kena ada asas..

Terbaru kes boikot barangan Israel..macam-macam pendapat saya baca,dengar..
salah mengutarakan pendapat, boleh buat orang lain salah faham..

apa kata anda?


Wednesday, November 21, 2012

Twitter SMS


Hello everyone..Have you heard about Twitter SMS?


I have been used this for long time. Prefer to use this for twitter rather than Facebook.
Thanks to qia..my friend, the one who introduce this to me..
I used Maxis tweet2me, read MORE for details.
RM1 per week. If you want to ask me out by this, I also know just like SMS.

You guys can update or even have conversation with me.
The weakness using this, others won't know which tweet are you tweet about..
for this matter you need to RT after you tweet something.

You can setting that you will received retweet, mention etc.
Other setting like time limit received an update and whose update you prefer to have.

p/s: sorry guys, I don't have this whatsapp thing.. 
This sure enough for me.. I can't sign in on facebook for..I don't know how long..
sorry guys..


#46 WW


Hye guys...and girls too


Nape la tak terfikir... (jawapan GA)


Assalamualaikum semua... Sape join GA Love is all around..??
Tadi baru tahu result apa la akak wantie belikan hadiah untuk suami dia..

owh kalau yang lupa GA ni la.. INI


jawapannya


nape saya tak terpikir...aduss...
hint dia boleh lipat...tang tu yang saya payah pikir sikit..
saya teka Baju Kemeja Jenama Orlando..
sebab pernah belikan birthday bapak..ooo...
tapi kalau harga cengitu..bukan beli sehelai la ek..

tiba-tiba teringat birthday bapak minggu depan...ayoyoyo...
siapa la bertuah betul teka ni..
tahniah kalau teka betul.. hehehe..
apa-apa pun seronok join GA ni..

mood tiba-tiba: hadiah apa sesuai untuk bapak ea...errrmm..

bapakku yang gunting rambutku macam tempurung kelapa

SEGMEN ERAZ FADLI : PENCARIAN BLOGLIST


Assalamualaikum semua.. wahhh korang tahu tak blogger Eraz buat segmen.
tiap-tiap hari tengok dia selalu support segmen blogger lain, hari ni saya nak support segmen dia pulak.


klik banner atas ni untuk join sama..
hari ni genap setahun blog erazfadli.com wahhhh setahun tapi follower ramai tu...*tabik hormat*

hari ni jugak last segmen ni 21 Nov 2012, 2359 
jadi kalau nak tersenarai dalam bloglist blogger yang retis ni...pakat meriah sama-sama okay?

-support other blogger segment to create better environment for blogger world-

Mina's Giveaway


Assalamualaikum semua... nak join Mina's giveaway



cik Mina, saya follower #501 awak..caya lahhh...

sponsor untuk giveaway ni pun banyak la...terbaik la awak Mina..
nanti ajar la saya dapat sponsor banyak gini

saya dah selesai follow blog yang sponsor-sponsor tu..
facebook...ehehe...macam tak boleh nak like..
sebab kat office ni...ehh jangan risau saya tak curi tulang pun...
kerja semua dah settle baik punya...tu yang join nieh..

apa lagi korang...sementara sempat ni join la..
hadiah semua memang best-best la..
saya ni...kalau ada rezeki, ada la..sekadar nak support giveaway yg giler cool ni..

tamat giveaway ni 22/12/12 waktu tempatan 0000
cepat korang....mana tahu rezeki korang dapat hadiah-hadiah ni..

Malaysia lawan Bangladesh


Siapa tengok game ni semalam?? SAYA!!! *angkat tangan*
tengok kat ASTRO 


Keputusan : Malaysia 1 Bangladesh 1

bagi saya perlawanan masa first half tu okay la bila Khairil (jersi no 14)
menjaringkan gol masa minit ke 23..
semalam ramai pemain dapat kad kuning tak kira la Malaysia atau Bangladesh.

masa second half, Zaquan injured..tak sampai 10 minit pun dia kat padang.
Hope tak teruk la nanti ada game penting tak main pulak..

Masa Bangladesh dapat gol 1 sebab free kick, 
penyokong Bangladesh time tu sorak keriangan..
geli hati pulak bila kawan update twitter 

"diharap kedai mamak tak tutup la...susah nanti aku nak breakfast..."

boleh dikatakan pemain Malaysia hanya main bahagian bawah je..
tak berani nak menyerang....hope diaorg lepas ni tak gentar untuk menyerang..

kawan yang sama update twitter lagi dengan menyatakan 
Team Bangladesh macam team Supa Strikas..saya agak menyokong disitu hehehehe..


ada rupa tak macam team Bangladesh semalam?

diharapkan team Malaysia terus mara dan peroleh kemenangan dalam perlawanan seterusnya..
p/s: dalam keadaan kepenatan saya ingatkan tak larat nak layan bola..tapi gagahkan diri nak tengok jugak..


Tuesday, November 20, 2012

Segmen : Jom Godek-godek Followers


Assalamualaikum semua.. saya ni aduhh tah la tak tahu nak update apa..
kalau sape yang baca post saya yang sebelum ni tahu la SINI

alang-alang tengah BW nampak la segmen yang ditag oleh Encik E'raz


follower yang sekarang ni...


nak tag semua wahahhaha *evil laugh* ohh opss
sebab tak tahu blogger mana yang free kan..

Jumlah follower inginkan??
tak ada pulak terpikirnya..kalau ada syukur..datang la jenguk blog ni..
jangan takut..blog ni bersih..kebudak-budakan je banyak.

kepada yana..tu ea nama awak..salam perkenalan dari saya
nanti kita saling kunjung-mengunjungi la ek..
dah macam nak ajak ke rumah pulak..tapi..apa salahnya..jom2

Entry pantas


Assalamualaikum kepada semua... sambil-sambil buat report FYP di tempat praktikal, 
cuba la cari kerja di jobstreet. Sementara sebulan untuk presentation depan lecturer kan... 


ada rezeki, ada la...kalau tak dapat tak apa de..
rezeki masing-masing tak ada sape boleh duga kan..
tu aje la.. err nampak sangat ke macam tak tahu nak tulis apa?

pelik sangat ke tajuk tu? 
tak tahu nak bagi tajuk apa..

Monday, November 19, 2012

Kisah Tandatangan ku


Assalamualaikum semua...hye jugak...
ada apa dengan tanda tangan saya..
nak tunjuk meh..


tiap kali beli buku...ni la saya akan letak..
macam autograf gitu..selalu aje bila pergi sign untuk berkenaan bank,
"uihhh sign dia macam artis pulak"

NADHIRA..nape letak sign macam ni?
sebab sign nama Nadhira..orang lebih mengenali nama saya dengan ANISA.
tak nak terkubur nama Nadhira,tu yang saya jadikan sign saya..

sejak darjah 6 lagi saya guna...tak pernah tukar..
korang macam mana pulak?

Pengalaman driving yang mendebarkan


Assalamualaikum kepada semua.. Pernah mengalaminya? 
Time tu waktu hujan sangat lebat..nak dijadikan dramatik, time tu tak boleh guna wiper...
apa lagi nak menangis time tu...hujan lebat yang amat...lalu highway pulak.. 
satu je harapan saya waktu tu bawak di lane paling kiri dan...
hanya bergantung pada line putih di tepi jalan...masa tu hanya tuhan saje yang tahu..

gagahkan diri drive jugak...kerana takut pulang agak lewat masa tu..
kereta, lori...time tu...sampai sekarang rasa debarannya..

masa tu saya rasa baru tahu line putih tu ada gunanya..
banyak membantu saya redah sepanjang perjalanan..
diharapkan tak lagi merasa perkara yang sama..

pinjam dari google image 

"kau blogger??"



Assalamualaikum semua..harap semuanya sihat belaka. Pernah ditanya soalan ni, "kau blogger ke?"
Saya pernah malah baru-baru jugak, bila cousin tanya. Dulu di fakulti ditanya oleh rakan-rakan. Alamak...diorang baca ke? Saya dah mindset awal-awal lagi sejak parents saya baca blog ni..bagi direct komen lagi.."your grammatical error just too...*out-of-words*"

Saya ni tak tahu boleh ke digelar blogger..Walaupun dah lama menapak kat sini tapi macam baru sangat merangkak..Yang penting saya belajar banyak benda dengan blog..
Nak memberi inspirasi pada orang lain, other people expectation tu selalu nya tinggi dengan hoping bila drop komen "please do follow me.." , blog ni mencerminkan diri kita siapa (saya yang minat kuning pun orang dah tahu just baca blog ni), bila ada blogger down sama-sama bagi positive words..saling mengenali blogger lain melalui segmen atau give away.

Saya ni berblog hanya sebab saya suka menulis+bercerita. Dari kecik hanya bercakap dengan teddy bear, dinding...dari luah kat benda2 tu yang memang nak tunggu respond memang mustahil..owh yea, kalau something personal saya luah tempat lain bukan di blog.. My own diary..

Thanks for read this. p/s: tinggal 2 minggu nak internship ni..tengah siapkan report dan bakal present kat depan bos minggu ni lagi. Wish me luck. Kalau sempat saya BW blog korang okay??

Saturday, November 17, 2012

Segmen BW Cuti-Cuti By Emas Putih Blog


Assalamualaikum semua dan hye..
Kali ni nak join segmen dari Emas Putih Blog

nak pi tepek banner ni dulu, klik banner ni direct ke empunya blog


Tarikh segmen 13/11/2012 sampai 26/11/2012

RM10 akan diberi kepada 3 blogger yang bertuah secara random.

support other blogger segment to have good connection in this blog world.


Hadiah dari KOREA dah sampai


Assalamualaikum semua.. Selamat berhujung minggu. 
Ingat tak pasal ni? ----> INI
Jadi seperti yang dijanjikan, semalam saya dapat bungkusan dari korea gara-gara masuk contest tu.


apa benda ni? CD PSY yang terbaru yang ada lagu Oppa Gangnam Style tu la. Lirik lagu-lagu lirik pun ada dalam bentuk begini..


ada 6 tu je kan? aah memang pun 6 je lagunya.. semua lagu ditulis sendiri oleh PSY.. belum dengar lagi semua lagunya.. menyusul nanti dalam kereta ke..tengok la macam mana.. Thanks Mnet for giving me this cool price gift.

p/s: menghabiskan hujung minggu di kampung halaman ku.

Friday, November 16, 2012

TYPO FRIDAY #1


Assalamualaikum kepada semua.. hari ni saya berketad nak join jugak typo friday nu...tahniah buat saya dapat jugak buat ni.. jeels tengok blogger lain dah buat, nak jugak kena demam typo ni.. uihhh seram gak ea...nak typo ni..baru tulis ni dah bepr typo yang saya buat..

presentation tadi kena baiki...tapi takpe...tak ada hal la..small matter je.. nasib kena tegur arini,kalau time presnt depan big boss mau kena psiko balik.. suka ayat ni "it's okay to be lalang" bukan teruk sanga t la lalang ni..ada baik dia kalau kita tengok secara simbolik..lalang bila ditebang acaner pun selagi ada akar..lalang tu tak akan apa-apa..

tak ada pa sgt la nak tulisnya untuk typo friday ni..saje nak try..ting tong untuk typo ni taka datang lagi...insya-Allah datang seru nanti..saya tulis banyak2 typo ni ha.. Genies betul encik MK SYahir tu ha...mana datang ilham pun tiba-tiba rasa curiga...

jepada semua yang datang blog ni, hujung minggu ni saya mungkin tak ada depan lapotp ngadap blogg. BMenjalankan tanggungkjawab sebagai anak sulung. Menmbantu apa yang aperlu..dah-dah rasa seram pulak nak tulis...dengan laju yang ihhh kalah la ferari dan typo yang melanmpua dsangat...

Salam Jumaat dan Maal Huijrah dari saya.. typo ni rbukan rekaan tapi betul-betul terjadi...harap sangat boleh tekan backspace tadi ni...

Segmen : Tambahkan Follower di Blog

Assalamualaikum kepada semua.. maaf la yea semua..
hari ni dan weekend maybe tak blogging dan blog-walking *sob sob*
tengah blog-walking tadi nampak kat blog MRS.BUDUBILIS tu yang rasa nak join sama la.

klik banner ni kalau nak join sama
tarikh segmen 15 nov sampai 20 nov 2012

nak ajak semua join segmen ni...
kepada cik aimi wardina sedap nama awak..
salam perkenalan dari saya dan harap bermula dengan segmen ni, kita akan terus 
keep in touch a.k.a saling support each other..
good luck buat segmen ni...jangan risau mesti ada yang join sama..
blog yang nice and simple.. lepas ni saya akan rajin-rajin singgah blog awak..

p/s: saya nak blog-walking blog korang tapi kena jaga adik la weekend ni..
kalau saya sempat, saya singgah ea..sorry taw korang..

Thursday, November 15, 2012

Breaking Down My Favourite Blog : NOVEMBER


Hye guys.. Now,it's time for Breaking Down Favourite Blog..
I will present to you..my choice for this month and 
I bet some of you already know this blogger..


I really enjoyed read this blog. He's imagination on writing seems like beyond from me.
Simple person. He always help other blogger and he creates his own group..
plus he's TYPO FRIDAY got a hit.. I will try to make one of this typo friday
where you just write anything BUT IGNORE the backspace button.
because it is typo.. so, it is okay to have error..

to Mr. MK, thank you for always drop by to my simple blog.
Keep on writing because you're writing really original..I mean that's who you are..
Never get bored to read your blog..and I'm definitely one of your blog fan..secretly..

10 perkara yang anda boleh diblogkan


Assalamualaikum semua...dan hye..pernah terjadi pada anda tak pasti apa nak diblogkan..mungkin terjadi kepada yang baru nak berjinak dengan blog..dan..kepada yang lama pun mesti ada jugak..Idea 10 perkara ni khas untuk anda.

1.Jadi diri sendiri. Itu adalah sebaiknya dengan kongsi pengalaman anda sama ada bercuti, menonton wayang, tunggu bas atau beli makanan pun boleh dijadikan bahan untuk diblogkan..tapi dinasihatkan kalau boleh menjatuhkan aib orang tu baik elakkan.

2.dari mana dapat sumber inspirasi kebanyakkan blogger akan ada sumber inspirasi blog dengan otai blogger dan blogger yang femus. Apa yang membuatkan anda bermotivasi nak buat blog? anda juga boleh berkongsi kata-kata hikmah atau Youtube video dan apa-apa buat anda berinspirasi.

3. Tutorial contoh blog yang penuh dengan tutorial Lyssa, Nisa Kay. Anda boleh buat tutorial yang melibatkan step-by-step..boleh dibuat melalui video ataupun gambar.

4. Peristiwa semasa/ trending apa-apa berkaitan isu semasa boleh diselitkan..dan tambahkan juga dengan pandangan anda tentang peristiwa tu..tak perlu panjang pun tak apa..

5.Buat list sumber contohnya Top 5 sumber (isi tempat kosong)

6. Cara penyelesaian boleh juga anda ceritakan apa yang anda selesaikan tak semestinya berkenaan blog..boleh juga cara penyelesaian enjin kereta untuk lebih lancar, handphone 'hang' nak buat macam mana dsb.

7.Buat review movie ataupun buku selalunya menjadi pilihan blogger. Anda juga boleh review produk kecantikan, barangan teknologi, restoran dsb.

8. Favourite post blog anda sendiri. Ini secara tak langsung boleh promote blog anda sendiri.

9. Kongsi blog kegemaran anda seperti blog ni saya buat secara bulanan. contoh : Breaking Down Favourite Blog : September

10. Pilih rakan anda yang memiliki shopping online atau promote blognya atau jualannya.. Secara tak langsung boleh bantu traffik blog anda dan juga rakan anda mendapat habuan yang sama.

Wednesday, November 14, 2012

#45 WW


hye guys... Just want to share memorable thing with you guys


when gothic meet with the geek.
Which one is me??

Cara mengatasi : Tak ada yang baca blog saya?


Assalamualaikum kepada semua...dengan post yang lalu, Sebab saya tak komen blog awak dapat sambutan saya teruskan dengan masalah bila ada blogger takut tak ada yang baca blognya. Kepada yang masih baru menjejak ke dunia blog atau berjinak dengan nya tak perlu khuatir jika tiada yang baca sebab saya ada jalan penyelesaiannya.. ohh kalau yang nak private kan...tu kes lain pulak..

3 cara yang mudah untuk selesaikan masalah ini

1. Dapatkan kumpulan kawan anda dan minta mereka komen, jika anda segan untuk memulakan dengan orang yang tak dikenali.

2. Join group mana-mana di facebook atau google+ terutamanya...dan minta mereka komen blog anda secara aktif. Group sebegini akan aktif share entry mereka dan disitu permulaan yang baik.

3. Komen pada blog lain atau orang kita panggil blog-walking. dengan ini secara tak langsung boleh buat blogger lain kenal anda.. tak perlu sombong untuk buat perkara ni.

Update kan blog secara konsisten dan promote blog anda dan secara automatik anda akan generate traffic dan komen. Ada juga yang memilih untuk menjadi silent reader di blog anda dengan itu,boleh perhatikan pada stats. Walaupun mereka tidak komen blog anda tapi yang pasti kamu ada pembaca yang baca blog anda.

Tuesday, November 13, 2012

Blog review special edition : temerity


Assalamualaikum semua.. hari ni nak buat blog review special edition.
kenapa? nanti saya cerita la...sabar okay?

klik header ni untuk pergi terus blog dia
blog yang sangat unik..cara penyampaian dia memang friendly..
cara lukisan dia mengingatkan pada adik saya.
walaupun post dia boleh dibilang, tapi saya kagum dengan dia..
dia dapat buat post yang sangat berkualiti..
follower dia, sangat jauh dari saya dengan jumlah post..
berbeza sangat... tapi bila masuk blog dia ni...macam ada aura dia tersendiri..

special edition sebab...saje je..hehehe..
nanti korang terjah sendiri yea...

 p/s: perasaan rendah diri menyelubungi hati ni bila singgah ke blog dia.

3 sebab kenapa saya BELUM komen blog awak lagi


Assalamualaikum kepada semua... Ini adalah 3 sebab kenapa saya tak komen blog awak lagi..



1. Saya tak jumpa mana nak komen
bila puas saya scroll nak mencari dimana perlu komen. 
dah seronok baca post awak tu..tapi sebab nak mencari kotak komen saya dah tak jadi nak komen.

2. Saya takut nak komen
kata orang pikir dulu sebelum tulis..dah puas pikir dah tu..
kalau cakap macam ni, takut disalah erti.. nak kata direct,kata saya ni tulis tak de insuran..
dah tersepit kat tengah-tengah, jadi saya tak komen la ea..

3. Saya tak nak mengaku
saya tak nak mengaku yang saya tak suka orang tu atau tak minat group tu contoh..
khuatir pandangan orang lain terhadap saya dan sekali gus buat saya tak selesa.
jadi dah dilema perasaan yang mungkin memerangkap saya kelak,
saya tak komen blog awak tu.

ini adalah sebab saya, awak pula bagaimana?

My Favourite Quote on Spiderman 3


Hye guys.. I want to share my favourite quote,
when I watch Spiderman 3 lately (marathon movie) I feel so inspire with it


"Whatever comes our way, whatever the battle is raging inside us, 
we always have a choice. My friend harry taught me that.
He chose to be best of himself. It's the choices that make us who we are,
and we can always choose to do what's right" 

-Peter Parker-

for me whether the choice wrong or not, you still need to make a choice
on your own..and that's what I most fear of..
I always ask other to make a choice for me. why?
because I'm afraid to do so...afraid that i might lose everything..
I have to change it...for my own good..

xoxo ANISA

Rahsia Kekal Remaja

Alhamdulillah diberi kesempatan untuk terus dan terus beri manfaat dengan pelbagai cara kepada ramai orang. Ternyata bukan mudah tetapi Ni...

Cerita Panas Blog Minggu Ini