Posts

Showing posts from November 25, 2012

Bloglist Jue Jaynee

Image
Assalamualaikum semua.. dah nak hujung tahun ni, elok jugak kalau nak mencari bloglist.. nak blog anda disenaraikan dalam bloglist Jue?
klik terus header ni untuk pergi blog Jue.. dalam koleksi header saya...tu yang best kan..
Jue sangat rajin blog-walking.. boleh tengok sendiri, dia ada dalam top pengomen tegar blog Anisa's Corner ni.. saya perasan satu time tu Jue macam buat entry dalam bahasa indon.. rupanya dia punya audience ada dari sana.. betul tak Jue....ke saya tersalah pandang.. masih mencari identitinya tersendiri..dan saya sentiasa mendoakan dia dapat yang terbaik untuknya..
Buat Jue, teruskan menulis.. terima kasih kerana sudi memeriahkan blog Anisa's Corner.. tak ada supporter macam Jue, tak gerak kot blog ni.. *ehh saya ni promote blog...atau...promote Jue nieh*
sampai 15 Disember ni je taw..jangan lambat-lambat sangat.. nanti tangguh-tangguh lupa.---> berdasarkan pengalaman sendiri
-autopublish-
support other blogger..

Blow your mind with these pictures

Image
Hello everyone...Just want to share a few pictures.. Hope you don't mind..

dare to sit here??
and how about this picture

I like this one..

I bet all the zombie will focus on to run with it..
and I might think to do this to my car

all the picture are from Funny Jokes Google+ -autopublish- which one is your favourite?

"dulu ada niat nak..."

Image
Assalamualaikum semua...dan hye2... "dulu ada niat nak..." macam saspen tak? hehehe maaf la yea.. straight to the point terus la ea.. dulu saya ada niat nak buang tahi lalat ni..

macam awek ni haa.....nampak cantik je ek.. bukan apa..pernah kena perli dengan kawan pasal tahi lalat tu.. apa lagi...jadi self-esteem yang menyelubungi jiwa la..
lepas tu, bapak cakap... "taw tak tahi lalat nisa ni special taw... sama posisi dengan arwah unyang(moyang) dulu.. betul-betul beberapa hari dia meninggal, Nisa lahir ke dunia ni"
owh tahi lalat saya yang sering jadi bahan satu ketika dahulu.. betul-betul atas batang hidung ni...macam Ella penyanyi tu.. bila dah meningkat dewasa...tak rasa tu ianya satu ancaman..
paling kelakar masa form 5, betul-betul dah nak last paper.. "ehh keeba (gelaran kat sekolah) tu tahi lalat ko ke...mati2 aku ingat jerawat" #lol dah nak habis sekolah baru nak noticed...bertuah punye member..
-autopublish-

Typo Friday #3

Assalamualaikum semua...mula la segmen typo friday.. kali ni nak citer pasal last day aku di praktikal...alahai...rasa berat je hati ni nak tinggalkan semua orang kat sini...sebab dah sayang, kenal rapat...tak pe insya-Allah panjan g unur saya datang lagi sini..

Esok kawan kelas konvo...nape sata tak konvo sama? ohhh sebab saya ni extend... ehh tak malu ke ngaku extend? nak malu buat apa...exten d pun sebab dulu pegang jawatan la..mau kasi tak nak serabut otak..tapi tu la ornag cakap tuah badan, rezeki orang semua lain-lain...betul tak saya caakpa ni...

haaaa saya perasan ada follower baru la kat sini...hai korang...alaa...stegur2 je..saya ni tak makan orang..kalau saya tak jejak lagi blog korang yang awesome tu...bagitau aje ok? maklum la...kadang2 saya ni isu pelupa makin menjadi2...lain dipikir lain pulak saya buat...tah la...apa nak jadi..

itu sajhaja dari saya...ape macam teruk sangat ke typo kali nieh?? masih nak tingkatkan prestasi..lepas ni..nak buat set timer kat sebelah tim…

CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE

Image
Assalamualaikum semua...seperti yang dijanjikan oleh Hairy nak buat contest, saya datang nak support!!! *semangat*
klik header untuk terus ke contest..
sekarang Hairy tengah masyuk pasal BoxCreative dia. Tengok banyak jugak hasil dia buat..dan dia tengah baik hati nak bagi  kalender 2013.. tak kan korang tak nak kot...blogger retis ni..

tarikh contest ni 12/12/2012 cantik tarikh ni...sape punye besday jatuh tarikh ni..hehhe
kalau dapat kalender ni, memang show off sikit kat orang la.. motif?? hahaha saje...ohh tak boleh ek? aah la..bongkak pulak nanti..okay..simpan elok2.. nak kasi bulat semua besday kawan, keluarga..
pakat memeriahkan contest Hazwan Hairy

Happy Graduation

Image
Hello and good morning everyone.. I would like to wish Happy Graduation to all my classmates.. owhhh I'm not just yet to be graduated..
This all fellow ladies, just some of them..

I hope to see all of you pretty soon.. So, CONGRATULATION!!! Don't make me to do speech here.. Coz I'm gonna cry..hehe Nest time, it will be my graduation.. but for tomorrow it is all your day..
p/s: expecting graduation photo shoot with them..

Dominate Your Fears at Astro Fear Factor House

Image
Hello everyone... Have you heard about Astro Fear Factor House Roadshow? Now Astro corporate with Nuffnang to pick their lucky participant based on their blog post. I would like to try it out.

I remember when I used to watch this show Joe Rogan way back then. I was like "this is creepy..I won't do it.." Let just say I would like to challenge myself if I'll be able to participate in this event.  When I say the lucky winner, it might turn nightmare but it will be good start as 2012 gonna end soon enough.. There will be 30 nuffnangs able to participate this event.. Can you feel the excitement? I do can feel it.. So, "What your biggest fear and how it affects your life?"  
I'm gonna say, I do have a lot fear of...but most I do afraid of drowning in deep water. I was in swimming class when I was in primary school but after I drown in deep pool, I was not swimming in deep pool...like ever..but I do love swimming...but just float my body..that's all I can do.…

2012 GIVE AWAY BY IRAARINA & IZZAHLT

Image
Hello everyone... I was been tag by Farisha for this GA.. Well, it's YEAR END GA...just like YEAR END SALE (Y.E.S)
click this banner for more detail
Wow there's a lot of sponsor involve in this GA.. The prizes to be won also look interesting..
I would like tag Miz ruha and Amercorner.com
It seems most of the blogger are kind to do their own GA... Impress with you guys..because I really want to do my own GA... just...someday...
just want to try write GA in English, I hope you don't mind...

Malaysia lawan Laos

Image
Assalamualaikum semua...nak jugak update pasal game semalam..

tengok kat TV je la..tak pergi stadium tu..
Malaysia 4 Laos 1masa first half dapat gol pertama dalam hati mula berdetik "boleh menang hari ni...banyak gol.." tiba-tiba....Loas bagi gol cantik pulak...tak pe..tunggu nanti time second half..
Bila masuk second half...rasa macam team Malaysia stress.. banyak aje foul nyer...memang time tu "korang..cool2.." mampu doa dari rumah saje la..hehhe..
pastu...jerit "GOLLLLLL!!!!" masuk goal yang kedua...mula saya teriak "nak lagi...kasi 3-1 Malaysia!!" tak lama pastu 3-1...lagi la saya teriak "bagi 4-1" dan....GOOOLLLL!!! lagi... time tu saya rasa...masin betul ayat-ayat saya.. nak cakap kasi 5-1...tapi...tengok player semua macam dah penat.. dalam kata-kata saya, "tak pe la...cukup ni pun dah memadai"
Ini baru kata Hero Kalah dulu.. time ni je boleh aplikasi...pasni...susah nak dijangka.. apa-apa pun tahniah team Malaysia.. good team work, sem…

SEGMEN : PENCARIAN BLOGLIST DESEMBER AMERCORNER

Image
Assalamualaikum... wahhh arini dapat pelawaan dari Amer  (nama dah sama dengan adik saya AMEER) besar betul hajat dia ni... 
klik banner ni untuk terus ke blog Amer
elok jugak sebagai bulan penutup tirai bagi tahun 2012 ni.. nak jugak menyemak bloglist kat blog orang lain *muka tak tahu malu*
haaa...cepat korang...tarikh tamat pencarian bloglist 30 November tarikh last saya praktikal *sob sob*
jom la korang... untuk Amer salam perkenalan dari saya.. ehh baru perasan blog Amer Corner..ni pulak Anisa Corner.. geng!!! hihihihi...

You won't believe what this baby girl name

Image
Hello everyone... I was just look at Yahoo and found out about this

her name is Hashtag... as what most in twitter will do trending thing.  how the society look at this name, they trending it into #Foolishparents, #YourParentsHateYou, #StupidestNameEver
but for me... that baby not innocent.. I don't know what will happen to her when she's with her friend. I hope they are not teasing, mocking her cruelty..
read more on this website Shine from Yahoo isn't she look adorable... I guess her parent must be twitter-lover huh? 

Salah Anggap bila SMS

Image
Assalamualikum semua...topik kali ni saya pilih random je.. yang semestinya ramai pernah mengalaminya kan?

Bila lain kita taip,lain interpretasi orang yang baca tu boleh buat orang salah anggap...
niat hanya bertanya boleh buat macam nak cari gaduh.. niat untuk menceriakan tapi jadi makin hambar.. niat untuk beri semangat, katanya kita memerli dia.. niat hanya bergurau, katanya boleh buat hilang kawan..
apa-apa pun jika ni berlaku, adalah lebih baik telefon terus.. bila salah anggap ni berterusan...bahaya untuk kita terutama  hubungan kita dengan orang yang kita hubungi..
masalah lain timbul bila semua ditulis huruf BESAR dan banyaknya tanda seru!!!! bagi sesetengah huruf BESAR nada tegas dan tanda seru tu tandanya marah..
p/s: ada jugak sms dengan kawan in English...tapi once dah keluar English
tu maknanya saya marah dalam control.. jadi apa kata anda??

#47 Wordless Wednesday : Exam's gift

Image
Hello everyone..It's W.E.D.N.E.S.D.A.Y

It was made by my friend, Ummu

bila course degree amat membantu

Image
Assalamualaikum semua...harap semua sihat.. korang tahu ke saya ni amik degree apa?? Saya amik Statistik dan sekarang semester akhir.
Apa yang membantu course saya ni.. mula-mula saya nak tunjuk ni..

haaa perasan tak research for others tu.. dah lama dah berkecimpung bagi consultant especially untuk student yang nak buat  Final year Report (FYP) yang ada berkaitan dengan Statistik. buat Descriptive Stats, ANOVA Table, t-test semua tu la.. bermula saya semester 3...dan semester lepas paling banyak dapat sambutan.. Saje nak tambah pengalaman...sebab saya bercita-cita nak buat research paper sendiri.. tu yang cari pengalaman dengan cara begini..
antara yang menjadi pelanggan khidmat saya: budak Business, Textile, Sains Sukan...banyak la..dah lupa.. owh budak fakulti sendiri pun ada.. nak kata pro guna SPSS tu...tak la sangat tapi...memang tu dikira macam playground saya.. harap dapat lagi la permintaan tu semester ni, sebab report saya dah SIAP!! woooohoooo!!! *melompat kegembiraan*
bil…

Are you in the circle?

Image
Hello everyone.. Just want to share something.. Have you heard about Google+? For me Google+ is like combination of facebook+subscribe+yahoo
well since I'm active in blogging, another medium for me is

what so special be apart of circle anyway.. for example you have blog, every post that you shared using Google+ everyone in your cirlce will get your post automatically..
for example like this

 you will get the notification..and you can just blog-walking with it.. Awesome right? I just give you this suggestion if you want to find another medium to blog-walking.
What I like the most about this, I can interact with blogger directly.. which I do it almost everyday.. I know boni kacak and Nasir Bravo from google+

Akhirnya follower #500 telah ditemui

Image
Assalamualaikum semua...selamat hari Selasa (motif??) akhirnya follower yang ke 500 untuk Anisa's Corner telah ditemui  melalui Segmen | Follow dan Blogwalking oleh Mialiana.com
perghhhh...masyuk2..sebenarnya saya dah lama
follow blog Nakhoda Nurani ni. Blog yang update pasal apa yang berlaku kat Masterchef dan.. saya tahu empunye blog tu sangat meminati Ziana Zain (opss stalker) tak ingat bila saya baca tapi dah lama rasanya.. *ni nak promote blog ke orang nye...*
saya dengan blog tu sekadar silent reader.. sebab terlalu silent kan...maybe tak perasan la kehadiran saya kat blog tu..
Kepada Muz (saya panggil Muz je ek) teruskan berblog, Salam perkenalan dari saya..harap lepas ni kita teruskan jejak-menjejaki.. eceh...dah macam buat Jejak Kasih pulak...

Nabila Medan Giveaway

Image
Assalamualaikum semua...setelah puas blogwalking,
tiba-tiba nampak kena tag oleh encik E'raz Fadli (saje nak bunyi formal,tiada apa-apa maksud lain ea) dan...dulu saya pernah join segmen Nabila Medan dalam Segmen Tangkap Follower Sebanyak Mungkin yang telah menaikkan blog Anisa's Corner lebih ramai pengunjung.
kali ni datang nak support giveaway..
klik banner ni untuk join
ramai sponsor yang terlibat..wahh..meriah ni..belum join lagi? alaaaa jom la join sama..
kepada Nabila, dikesempatan ini saya nak ucap bebanyak terima kasih untuk segmen sebelum ni.. dan sekarang untuk giveaway ni...good luck!! fighting!! (^_^)  tag miz ruha dan jue jaynee sebab mereka antara yang sering datang Anisa's Corner.

Segmen | Follow dan Blogwalking oleh Mialiana.com

Image
Assalamualaikum semua...nak support segmen kak mia yang awesome ni..
klik banner ni nak join sama
jumlah follower sekarang? 497 nak masuk 500 follower.. kalau boleh nak kenal dengan semuanya...sudi tak korang nak kenal sama?
tagline untuk blog Mialiana.com
Smile...Smile...Smile...
sesuai dengan tagline blog ni membuatkan lagi blog Mialiana.com  sering menjadi tumpuan.. paling suka blog ni? support segmen blogger lain, banner yang gempakz dan informasi yang menarik..
segmen ni berakhir 8/12/2012
sejak saya jadi follower blog ni, bertambah-tambah nak baca je rasanya... terasa macam dah lama kenal pun ada..hehehe.. jadi salam perkenalan dari saya melalui segmen ni kepada yang datang.. 

Happy Birthday Bapak!!

Image
Hello everyone..It is good to be back here.. Today is my dad's birthday... Sorry for the late wish which usually I will be the first.. or second (after my brother) 
I can't wait to meet you after I finish my internship.. Thank you for everything... All your hard work, sacrifice and the love you did for our family..
You are definitely my best friend ever.. I remember when I talk about you in front of class, I cried so hard..
and I might cry now too.. I will try my best to be a good daughter to you..
with lots of love, ANISA xoxo
p/s: bapak will be sulking if I don't call him on phone because I will talk to him almost everyday.