Posts

Showing posts from November 18, 2012

Typo Friday #2

Assalamualaikum semua...okay teruskan dengan typo friday yang kedua...dengan matlamat kurangkan typo, tambahkan kelajuan menaip...so far so good kan...berdebar sebenarnya ni...agaka2 macam perpikir nak type apa kan... tengok follower blog ni dah naik dan naik laaaa....hye korang..

maaf la..mungkin ada yng saya tak sempat nk bertegur sape...kalau saya belum jengah blog tu...sape2 je taw...saya tak makan orang...cuma makan ais-krim, coklat tu konfirm makan la...tak tolak punyer...so minggu depan minggu last saya internship..akhirnya 2 sampai jugak 12 minggu kontrak internship..dapa t projek pun mantap..cuma nak bagi orang paham apa nak disampaikan...kalau ada kesempatan bulan denpan naka cari kerja terus...apa2 pun tak kisah..

 nak merasa bekerja...saya ni memang suka bekerja tapi pada yang sama rasa nak becruti je...haii apai nak jadi ek... so typo kali ni pasal saya aje la...kang citer pasal orang lain tak pasal2 ada yang kes sentap-menyentap ni...tak nak la...esok game netball...saj…

2012 Tahunku Yang Cantik | Anisa's Corner

Image
Assalamualaikum semua.. kali ni saya hanya nak memeriahkan contest yang tengah mendapat sambutan hangat untuk menguji SEO yang saya hanya dengar sahaja dari blogger dalam dan luar negara. Terjah blog Syaifuddin Alias.
ramai jugak yang turut sponsor untuk contest ni CikTomFauziBluesMKSyahirnurmisnanezil networklepakk.comMy Arraziladfeamir.compenmerah.com, puanbee.com

kepada yang berminat, terus ke SEO Extravaganza untuk informasi syarat dan tamat contest ni.




2012 Tahunku Yang Cantik
Semestinya bagi saya tahun 2012 tahun yang sangat cantik bagiku. Sudah 2 tahun saya menapak dalam dunia blog ni, bermula dengan join segmen Lyssa dan Nabila Medan saya mula mendapat follower yang saya sendiri tak jangka dapat dalam masa 2 bulan ni. Walaupun dengan hanya join untuk beri sokongan tak sangka saya mula dapat pembaca setia yang tak henti-henti datang singgah Anisa's Corner. Ini juga buat saya lebih bersemangat untuk menulis dan terus menulis. Paling bermakna buat saya saya kini…

My mom vs Facebook

Image
Hello friday..How are you? I'm definitely fine...Just want to spend my last week of internship. Why my mum have related to facebook anyway..
see for yourself..

I was asking my mum that I want that kind of pillow.. It is so lovely to ask like this.. I know her taste on cute stuff just good...that's why I want her to buy it for me (^_^) or...you guys can buy this for me..
p/s: Yeahh I call my mum as mummy and my dad Bapak, which most of my friend said "weird" or "awesome.." or "classic"

Di mana kedudukan blog ni (SEO Extravaganza)

Image
Assalamualaikum semua....tadi saje la pergi check, mana la kedudukan Anisa's Corner  untuk Contest SEO Extravaganza ni..

klik untuk besarkan image ni
jadi tak ramai pun girls yang join...Saya jauh ketinggalan.. Baru tahu tahap blog ni memang jauh lagi untuk menempuh dunia blog. Hebat betul contest ni...apa-apa pun I'm glad to be part of it..
2012 Tahunku Yang Cantik | Anisa's Corner ada rezeki ada la... kata pun niat nak try aje.. benda baik kan...tak salah try..hihihii.. kalau nak borak terus boleh la guna twitter saya @nysa14 mention saya taw..bye guys!!!

Segmen : Gila-gila Follow by Liyana Jasmi

Image
Assalamualaikum semua... Wahhh Liyana Jasmi (ada kena-mengena dengan Liyana Jasmay ke?) buat segmen la...sempena dapat 5A UPSR baru-baru ni..
klik banner ni untuk terus ke segmen
Liyana ajak saya terus dari page fan facebook Anisa's Corner *terharu*
setakat ni follower saya..
idam kan? jangka pendek ni...biar la 500 dulu..
nak tag mereka ni Eraz  Fendy Miz ruha dan Remy
mungkin anda yang tak ditag juga..boleh meriahkan sama..
tempoh segmen { 20 November 2012 ~ 20 December 2012 }
Let's get segment and blog-walking...Hadiah menarik menanti semua..

#19 Spontaneous Thursday | Pendapat

Image
Assalamualaikum semua.. dan hye..harap semua sihat belaka.. apa spontan untuk hari ni.. pendapat..tak ada betul atau salah. kita tengok macam mana penerimaan orang terhadap pendapat kita dan penerimaan kita sendiri terhadap pendapat orang lain.
Hormat pendapat orang lain semestinya tak semua orang boleh buat. pendapat sama jugak mengutarakan apa yang terbuku... Pendapat berkaitan agama tak boleh main cakap je..kena ada asas..
Terbaru kes boikot barangan Israel..macam-macam pendapat saya baca,dengar.. salah mengutarakan pendapat, boleh buat orang lain salah faham..
apa kata anda?

Twitter SMS

Image
Hello everyone..Have you heard about Twitter SMS?

I have been used this for long time. Prefer to use this for twitter rather than Facebook.
Thanks to qia..my friend, the one who introduce this to me.. I used Maxis tweet2me, read MORE for details. RM1 per week. If you want to ask me out by this, I also know just like SMS.
You guys can update or even have conversation with me. The weakness using this, others won't know which tweet are you tweet about.. for this matter you need to RT after you tweet something.
You can setting that you will received retweet, mention etc. Other setting like time limit received an update and whose update you prefer to have.
p/s: sorry guys, I don't have this whatsapp thing..  This sure enough for me.. I can't sign in on facebook for..I don't know how long..
sorry guys..


#46 WW

Image
Hye guys...and girls too

Nape la tak terfikir... (jawapan GA)

Image
Assalamualaikum semua... Sape join GA Love is all around..?? Tadi baru tahu result apa la akak wantie belikan hadiah untuk suami dia..
owh kalau yang lupa GA ni la.. INI

jawapannya

nape saya tak terpikir...aduss... hint dia boleh lipat...tang tu yang saya payah pikir sikit..
saya teka Baju Kemeja Jenama Orlando..
sebab pernah belikan birthday bapak..ooo...
tapi kalau harga cengitu..bukan beli sehelai la ek..

tiba-tiba teringat birthday bapak minggu depan...ayoyoyo... siapa la bertuah betul teka ni.. tahniah kalau teka betul.. hehehe.. apa-apa pun seronok join GA ni..
mood tiba-tiba: hadiah apa sesuai untuk bapak ea...errrmm..


SEGMEN ERAZ FADLI : PENCARIAN BLOGLIST

Image
Assalamualaikum semua.. wahhh korang tahu tak blogger Eraz buat segmen. tiap-tiap hari tengok dia selalu support segmen blogger lain, hari ni saya nak support segmen dia pulak.

klik banner atas ni untuk join sama.. hari ni genap setahun blog erazfadli.com wahhhh setahun tapi follower ramai tu...*tabik hormat*
hari ni jugak last segmen ni 21 Nov 2012, 2359  jadi kalau nak tersenarai dalam bloglist blogger yang retis ni...pakat meriah sama-sama okay?
-support other blogger segment to create better environment for blogger world-

Mina's Giveaway

Image
Assalamualaikum semua... nak join Mina's giveaway


cik Mina, saya follower #501 awak..caya lahhh...
sponsor untuk giveaway ni pun banyak la...terbaik la awak Mina.. nanti ajar la saya dapat sponsor banyak gini
saya dah selesai follow blog yang sponsor-sponsor tu.. facebook...ehehe...macam tak boleh nak like.. sebab kat office ni...ehh jangan risau saya tak curi tulang pun... kerja semua dah settle baik punya...tu yang join nieh..
apa lagi korang...sementara sempat ni join la.. hadiah semua memang best-best la.. saya ni...kalau ada rezeki, ada la..sekadar nak support giveaway yg giler cool ni..
tamat giveaway ni 22/12/12 waktu tempatan 0000 cepat korang....mana tahu rezeki korang dapat hadiah-hadiah ni..

Malaysia lawan Bangladesh

Image
Siapa tengok game ni semalam?? SAYA!!! *angkat tangan* tengok kat ASTRO 

Keputusan : Malaysia 1 Bangladesh 1
bagi saya perlawanan masa first half tu okay la bila Khairil (jersi no 14) menjaringkan gol masa minit ke 23.. semalam ramai pemain dapat kad kuning tak kira la Malaysia atau Bangladesh.
masa second half, Zaquan injured..tak sampai 10 minit pun dia kat padang. Hope tak teruk la nanti ada game penting tak main pulak..
Masa Bangladesh dapat gol 1 sebab free kick,  penyokong Bangladesh time tu sorak keriangan.. geli hati pulak bila kawan update twitter 
"diharap kedai mamak tak tutup la...susah nanti aku nak breakfast..."
boleh dikatakan pemain Malaysia hanya main bahagian bawah je.. tak berani nak menyerang....hope diaorg lepas ni tak gentar untuk menyerang..
kawan yang sama update twitter lagi dengan menyatakan  Team Bangladesh macam team Supa Strikas..saya agak menyokong disitu hehehehe..

ada rupa tak macam team Bangladesh semalam?
diharapkan team Malaysia terus mara…

Segmen : Jom Godek-godek Followers

Image
Assalamualaikum semua.. saya ni aduhh tah la tak tahu nak update apa.. kalau sape yang baca post saya yang sebelum ni tahu la SINI
alang-alang tengah BW nampak la segmen yang ditag oleh Encik E'raz
follower yang sekarang ni...

nak tag semua wahahhaha *evil laugh* ohh opss sebab tak tahu blogger mana yang free kan..
Jumlah follower inginkan?? tak ada pulak terpikirnya..kalau ada syukur..datang la jenguk blog ni.. jangan takut..blog ni bersih..kebudak-budakan je banyak.
kepada yana..tu ea nama awak..salam perkenalan dari saya nanti kita saling kunjung-mengunjungi la ek.. dah macam nak ajak ke rumah pulak..tapi..apa salahnya..jom2

Entry pantas

Image
Assalamualaikum kepada semua... sambil-sambil buat report FYP di tempat praktikal,  cuba la cari kerja di jobstreet. Sementara sebulan untuk presentation depan lecturer kan... 

ada rezeki, ada la...kalau tak dapat tak apa de.. rezeki masing-masing tak ada sape boleh duga kan.. tu aje la.. err nampak sangat ke macam tak tahu nak tulis apa?
pelik sangat ke tajuk tu?  tak tahu nak bagi tajuk apa..

Kisah Tandatangan ku

Image
Assalamualaikum semua...hye jugak... ada apa dengan tanda tangan saya.. nak tunjuk meh..

tiap kali beli buku...ni la saya akan letak.. macam autograf gitu..selalu aje bila pergi sign untuk berkenaan bank, "uihhh sign dia macam artis pulak"
NADHIRA..nape letak sign macam ni? sebab sign nama Nadhira..orang lebih mengenali nama saya dengan ANISA. tak nak terkubur nama Nadhira,tu yang saya jadikan sign saya..
sejak darjah 6 lagi saya guna...tak pernah tukar.. korang macam mana pulak?

Pengalaman driving yang mendebarkan

Image
Assalamualaikum kepada semua.. Pernah mengalaminya?  Time tu waktu hujan sangat lebat..nak dijadikan dramatik, time tu tak boleh guna wiper... apa lagi nak menangis time tu...hujan lebat yang amat...lalu highway pulak..  satu je harapan saya waktu tu bawak di lane paling kiri dan... hanya bergantung pada line putih di tepi jalan...masa tu hanya tuhan saje yang tahu..
gagahkan diri drive jugak...kerana takut pulang agak lewat masa tu.. kereta, lori...time tu...sampai sekarang rasa debarannya..
masa tu saya rasa baru tahu line putih tu ada gunanya.. banyak membantu saya redah sepanjang perjalanan.. diharapkan tak lagi merasa perkara yang sama..

"kau blogger??"

Assalamualaikum semua..harap semuanya sihat belaka. Pernah ditanya soalan ni, "kau blogger ke?"
Saya pernah malah baru-baru jugak, bila cousin tanya. Dulu di fakulti ditanya oleh rakan-rakan. Alamak...diorang baca ke? Saya dah mindset awal-awal lagi sejak parents saya baca blog ni..bagi direct komen lagi.."your grammatical error just too...*out-of-words*"

Saya ni tak tahu boleh ke digelar blogger..Walaupun dah lama menapak kat sini tapi macam baru sangat merangkak..Yang penting saya belajar banyak benda dengan blog..
Nak memberi inspirasi pada orang lain, other people expectation tu selalu nya tinggi dengan hoping bila drop komen "please do follow me.." , blog ni mencerminkan diri kita siapa (saya yang minat kuning pun orang dah tahu just baca blog ni), bila ada blogger down sama-sama bagi positive words..saling mengenali blogger lain melalui segmen atau give away.

Saya ni berblog hanya sebab saya suka menulis+bercerita. Dari kecik hanya bercakap dengan …