Posts

Showing posts from November 11, 2012

Segmen BW Cuti-Cuti By Emas Putih Blog

Image
Assalamualaikum semua dan hye.. Kali ni nak join segmen dari Emas Putih Blog
nak pi tepek banner ni dulu, klik banner ni direct ke empunya blog

Tarikh segmen 13/11/2012 sampai 26/11/2012
RM10 akan diberi kepada 3 blogger yang bertuah secara random.
support other blogger segment to have good connection in this blog world.

Hadiah dari KOREA dah sampai

Image
Assalamualaikum semua.. Selamat berhujung minggu.  Ingat tak pasal ni? ----> INI Jadi seperti yang dijanjikan, semalam saya dapat bungkusan dari korea gara-gara masuk contest tu.

apa benda ni? CD PSY yang terbaru yang ada lagu Oppa Gangnam Style tu la. Lirik lagu-lagu lirik pun ada dalam bentuk begini..

ada 6 tu je kan? aah memang pun 6 je lagunya.. semua lagu ditulis sendiri oleh PSY.. belum dengar lagi semua lagunya.. menyusul nanti dalam kereta ke..tengok la macam mana.. Thanks Mnet for giving me this cool price gift.
p/s: menghabiskan hujung minggu di kampung halaman ku.

TYPO FRIDAY #1

Assalamualaikum kepada semua.. hari ni saya berketad nak join jugak typo friday nu...tahniah buat saya dapat jugak buat ni.. jeels tengok blogger lain dah buat, nak jugak kena demam typo ni.. uihhh seram gak ea...nak typo ni..baru tulis ni dah bepr typo yang saya buat..

presentation tadi kena baiki...tapi takpe...tak ada hal la..small matter je.. nasib kena tegur arini,kalau time presnt depan big boss mau kena psiko balik.. suka ayat ni "it's okay to be lalang" bukan teruk sanga t la lalang ni..ada baik dia kalau kita tengok secara simbolik..lalang bila ditebang acaner pun selagi ada akar..lalang tu tak akan apa-apa..

tak ada pa sgt la nak tulisnya untuk typo friday ni..saje nak try..ting tong untuk typo ni taka datang lagi...insya-Allah datang seru nanti..saya tulis banyak2 typo ni ha.. Genies betul encik MK SYahir tu ha...mana datang ilham pun tiba-tiba rasa curiga...

jepada semua yang datang blog ni, hujung minggu ni saya mungkin tak ada depan lapotp ngadap blogg. BM…

Segmen : Tambahkan Follower di Blog

Image
Assalamualaikum kepada semua.. maaf la yea semua.. hari ni dan weekend maybe tak blogging dan blog-walking *sob sob* tengah blog-walking tadi nampak kat blog MRS.BUDUBILIS tu yang rasa nak join sama la.
tarikh segmen 15 nov sampai 20 nov 2012
nak ajak semua join segmen ni... kepada cik aimi wardina sedap nama awak.. salam perkenalan dari saya dan harap bermula dengan segmen ni, kita akan terus  keep in touch a.k.a saling support each other.. good luck buat segmen ni...jangan risau mesti ada yang join sama.. blog yang nice and simple.. lepas ni saya akan rajin-rajin singgah blog awak..
p/s: saya nak blog-walking blog korang tapi kena jaga adik la weekend ni.. kalau saya sempat, saya singgah ea..sorry taw korang..

Breaking Down My Favourite Blog : NOVEMBER

Image
Hye guys.. Now,it's time for Breaking Down Favourite Blog.. I will present to you..my choice for this month and  I bet some of you already know this blogger..
http://www.mksyahir.com/
I really enjoyed read this blog. He's imagination on writing seems like beyond from me. Simple person. He always help other blogger and he creates his own group.. plus he's TYPO FRIDAY got a hit.. I will try to make one of this typo friday where you just write anything BUT IGNORE the backspace button. because it is typo.. so, it is okay to have error..
to Mr. MK, thank you for always drop by to my simple blog. Keep on writing because you're writing really original..I mean that's who you are.. Never get bored to read your blog..and I'm definitely one of your blog fan..secretly..

10 perkara yang anda boleh diblogkan

Assalamualaikum semua...dan hye..pernah terjadi pada anda tak pasti apa nak diblogkan..mungkin terjadi kepada yang baru nak berjinak dengan blog..dan..kepada yang lama pun mesti ada jugak..Idea 10 perkara ni khas untuk anda.

1.Jadi diri sendiri. Itu adalah sebaiknya dengan kongsi pengalaman anda sama ada bercuti, menonton wayang, tunggu bas atau beli makanan pun boleh dijadikan bahan untuk diblogkan..tapi dinasihatkan kalau boleh menjatuhkan aib orang tu baik elakkan.

2.dari mana dapat sumber inspirasi kebanyakkan blogger akan ada sumber inspirasi blog dengan otai blogger dan blogger yang femus. Apa yang membuatkan anda bermotivasi nak buat blog? anda juga boleh berkongsi kata-kata hikmah atau Youtube video dan apa-apa buat anda berinspirasi.

3. Tutorial contoh blog yang penuh dengan tutorial Lyssa, Nisa Kay. Anda boleh buat tutorial yang melibatkan step-by-step..boleh dibuat melalui video ataupun gambar.

4. Peristiwa semasa/ trending apa-apa berkaitan isu semasa boleh diselitkan..da…

#45 WW

Image
hye guys... Just want to share memorable thing with you guys

when gothic meet with the geek.
Which one is me??

Cara mengatasi : Tak ada yang baca blog saya?

Assalamualaikum kepada semua...dengan post yang lalu, Sebab saya tak komen blog awak dapat sambutan saya teruskan dengan masalah bila ada blogger takut tak ada yang baca blognya. Kepada yang masih baru menjejak ke dunia blog atau berjinak dengan nya tak perlu khuatir jika tiada yang baca sebab saya ada jalan penyelesaiannya.. ohh kalau yang nak private kan...tu kes lain pulak..

3 cara yang mudah untuk selesaikan masalah ini

1. Dapatkan kumpulan kawan anda dan minta mereka komen, jika anda segan untuk memulakan dengan orang yang tak dikenali.

2. Join group mana-mana di facebook atau google+ terutamanya...dan minta mereka komen blog anda secara aktif. Group sebegini akan aktif share entry mereka dan disitu permulaan yang baik.

3. Komen pada blog lain atau orang kita panggil blog-walking. dengan ini secara tak langsung boleh buat blogger lain kenal anda.. tak perlu sombong untuk buat perkara ni.

Update kan blog secara konsisten dan promote blog anda dan secara automatik anda akan genera…

Blog review special edition : temerity

Image
Assalamualaikum semua.. hari ni nak buat blog review special edition. kenapa? nanti saya cerita la...sabar okay?
blog yang sangat unik..cara penyampaian dia memang friendly.. cara lukisan dia mengingatkan pada adik saya. walaupun post dia boleh dibilang, tapi saya kagum dengan dia.. dia dapat buat post yang sangat berkualiti.. follower dia, sangat jauh dari saya dengan jumlah post.. berbeza sangat... tapi bila masuk blog dia ni...macam ada aura dia tersendiri..
special edition sebab...saje je..hehehe.. nanti korang terjah sendiri yea... http://temetemerity.blogspot.com/
 p/s: perasaan rendah diri menyelubungi hati ni bila singgah ke blog dia.

3 sebab kenapa saya BELUM komen blog awak lagi

Image
Assalamualaikum kepada semua... Ini adalah 3 sebab kenapa saya tak komen blog awak lagi..


1. Saya tak jumpa mana nak komen bila puas saya scroll nak mencari dimana perlu komen.  dah seronok baca post awak tu..tapi sebab nak mencari kotak komen saya dah tak jadi nak komen.
2. Saya takut nak komen kata orang pikir dulu sebelum tulis..dah puas pikir dah tu.. kalau cakap macam ni, takut disalah erti.. nak kata direct,kata saya ni tulis tak de insuran.. dah tersepit kat tengah-tengah, jadi saya tak komen la ea..
3. Saya tak nak mengaku saya tak nak mengaku yang saya tak suka orang tu atau tak minat group tu contoh.. khuatir pandangan orang lain terhadap saya dan sekali gus buat saya tak selesa. jadi dah dilema perasaan yang mungkin memerangkap saya kelak, saya tak komen blog awak tu.
ini adalah sebab saya, awak pula bagaimana?

My Favourite Quote on Spiderman 3

Image
Hye guys.. I want to share my favourite quote, when I watch Spiderman 3 lately (marathon movie) I feel so inspire with it

"Whatever comes our way, whatever the battle is raging inside us,  we always have a choice. My friend harry taught me that. He chose to be best of himself. It's the choices that make us who we are, and we can always choose to do what's right" 
-Peter Parker-
for me whether the choice wrong or not, you still need to make a choice on your own..and that's what I most fear of.. I always ask other to make a choice for me. why? because I'm afraid to do so...afraid that i might lose everything.. I have to change it...for my own good..
xoxo ANISA

My follower #444

Image
hye guys... I would like to present my follower number 4-4-4
teacher wannabe is in the house!! nice review on movies.. I found this blog via apesal.com let just say, accidentally read this blog.
I just kept read his post non-stop, continue read another and another post.. just new at his blog, hoping to read more at his blog.
and I hope you guys too..sorry I'm not good on promote blog for the first time I just become follower.
p/s: I will keep forward on read this blog after this.. glad to know this blog..

Rosyam Nor datang singgah blog ni??

Image
Assalamualaikum semua.. kekecohan ASK2012 dengan isu 'cuit-cuit' Rosyam Nor tu dah settle ke belum?
komen saya? no komen la senang citer.. tapi tak kan la Rosyam nor singgah blog ni
nampak tak? masa dia jadi Captain Hook tu lama jugak la nak cam dia.. ingat kan pelakon mana yang jadi Captain Hook..

GA Love is all around

Image
Assalamualaikum semua.. nak join special giveaway..
mula-mula tepek banner ni
Pastu jawab soalan yang diberi,
Apa Hadiah Saya untuk Suami?
ni kena teka la kan? hehehe...alamak..suami sendiri pun tak ada.. nak refer kat siapa ni...ehh ada klu la..
Klunya:- Hadiahnya Besar dan boleh  lipat Bernilai RM 1,500.00 ke atas Ada 4 kaler, saya pilih kaler Kuning Masih Baru di Pasaran Jenama yang memang tersohor..
kuning dah warna kegemaran saya.. masih baru di pasaran? boleh lipat? tembak je boleh? sebab tak ada idea..
Baju kemeja jenama ORLANDO kepada yang mungkin tahu jawapan nak join GA ni...meh la..
hadiah akan diberi ikut kesesuaian yang join.

tarikh tutup 19 Nov 2012
p/s: kak wantie, saya cuba je taw..hahaa...salam perkenalan dari saya..
lepas ni saya rajinkan diri BW blog akak..

Jangan Berhenti Untuk Mulakannya

Image
Assalamualaikum kepada semua.. post kali ni hasil sharing knowledge seorang kakak di tempat saya tengah internship ni...minta kebenarannya untuk share jugak apa yang dikatakan..

suka dengan jawapan kakak tu,

Review Movie : Istanbul Aku Datang

Image
Assalamualaikum semua... sihat? jangan ada monday blues okay?  nak review movie Istanbul Aku Datang.


rate movie ni : 4 bintang genre : romantik komedi
cerita cinta yang lain dari yang lain..time tengok kat wayang ada jugak 
scene yang satu wayang akan gelak..  suka bila Dian (Lisa) keep update apa aje dia buat kat Istanbul dengan ending bila dia update blog dia "  xoxo PUBLISH "
good quote pun ada jugak...tak berapa ingat la.. uihhh ada scene yang saya pun hampir nanges (tipunye...memang nanges) time Dian kena tipu dengan si A dia urghhh  sian dia... okay2 tak nak citer lebih.. korang better tengok sendiri, tak best la saya ceritakan..
p/s: dah tengok citer ni baru tahu Istanbul lawa jugak pemandangan tempat tu.. teringin nak pergi!!! =)