Posts

Showing posts from November 4, 2012

jangan 'down'kan orang lain

Image
Assalamualaikum semua..konvo UiTM dah nak dekat dah..pasti ada yang mencari kerja atau pun dah dapat kerja.. Rezeki dia murah dia dapat dulu daripada orang lain...tapi seharusnya kepada yang dah dapat kerja tu, jangan 'down' kan orang lain..kesian kawan kita yang belum lagi yang dapat kerja tu...

saya tahu saya belum layak nak cakap apa-apa sebab masih lagi dengan internship ni..
Saya kagum dengan kawan saya ni, tak pernah kenal erti penat lelah.. Walaupun di sudut hati dia kecik hati, 'down' dengan kata-kata kawan yang dah berkerjaya ni tapi saya beri kata-kata semangat sekadar sokongan daripada saya..

kata-kata terakhir bila saya berjumpa dengan dia, 

"aku...tak nak apa-apa dari kau...apa aku buat tu aku tak nak dibalas dengan duit tapi ko janji dengan aku satu benda...dapat kerja yang baik dan halal...tu cukup untuk aku..."

harap apa yang dia tempuhi.. segala interview menjadikan perkara pahit manis masa dia dapat kerja yang akhirnya dia dapat nanti.. Doaku sen…

What do you think? (6 pictures)

Image
Hye guys...Just want to share some funny facts that you might end up nodding to yourself without you even noticed it.

This is always happen to me. how about you?

3 things that can 'spoil' your day in a blink

happen to me before, I will definitely make face.. take note guys..especially when the question need me to think or open book to find the answer.

when life and math combine together.. get the equation 2 Life = Happy+sad

even I'm math student, I also wonder about this
it is true... 
source from funny truths google+

Burn 200 Calories Gangnam Style!!

Image
Hye guys.. How are you? not feeling well?
I have something to share with all of you.. (I saw this when I was stalked using NuffnangX) since we here in Malaysia now always rain because of change monsun season, so it is recommend to do some exercise
with Gangnam Style!!! According to American Council on Exercise, the Gangnam-Style dancing really workout can burn 150-200 calories per half hour that is same like  you went for aerobic dance or 30 minutes basketball (which I always do during my studies) single tennis or leisurely cycling.
the secret is the beat do really help a lot, Watch the video once and you're bound to spring into action,  imitating those invisible-horse-riding/backward-walking/hey-sexy-lady-lunging motions,  every time you hear it. 

source Fit Like Us

SEGMEN : NASZ NAK KUMPUL 100 BLOGGER

Image
Assalamualaikum kepada semua... nak join segmen dari blogger Nasz. Dah lama perasan sebenarnya segmen ni tapi masalah saya tak dapat nak join Group Santai Bersama Nasz errr....bukan tak nak la...tapi sebab ni kat ofis kan... payah sikit nak masuk group tu.. 

dah lama ikut blog ni...dari awal-awal lagi saya ada blog..lama dah...serious lupa.. rasanya kan...nak kumpul sampai 100 ni sebab kata Remy sebab nanti senang Nasz nak buat kenduri senang..panggil je kita yang 100 blogger tu ek...style gak gitu..

tengah nak hujung tahun ni, orait gak nak gather2 ni...lagipun saya tak pernah gather blogger...takat dengan kawan yang blogger tu ada la.. teringin pulak nak buang button follower macam blog Nasz ni, letak subscribe by email je...tapi tunggu la gaya penulisan yang dah superb nanti...sebab still belajar lagi nak tulis power-power.. selalu gunakan blog international sebagai reference.. blog Nasz pun selalu jadi reference saya gak.. hehehe...

nak join?? jom la..selagi tak dapat 100 blogger, ta…

Starbucks Square Launches

Image
Hello everyone. I found this when I read at NuffnangX. New apps about Starbucks become the newest way to pay at Starbucks US Outlet around 7000 branches. It is almost the same like QR code or old scanner. 


Quick sneak peak :  It is started 2009 when Square first offer minimal credit card reader and by just plug into the headphone jack of the iPhone. Square also have wallet app that can directly link to a credit card or debit card so no need to use cash or waste more plastic bags onwards.

The coolest part of Square for paying is "open a tab" by  Tap the store or restaurant in the app before you even show up, and your name and your photo pop up on their Square-enabled register. You go in and place your order. They see it’s you from your picture and charge your account. You never hand them or scan anything out of your pocket at all. Easy huh??





read more on Wired

"you might think you won't use it, but you will"

Peraduan kira dan menang

Image
Assalamualaikum semua...dan hye ada dengar tak contest KFC yang kira dan menang tu?  dah kecoh kat TV nieh
so, ofis-mate nak masuk contest ni..dia mintak saya tolong kirakan.. ukuran diameter bucket tu, tinggi dan base dah pun diberi..
kemudian....saya telah amik kertas conteng untuk hasilkan pengiraan  calculus yang saya sebenarnya tak berapa ingat sangat

idea saya 1 bucket berapa besar dia.. pastu dah dapat volume 1 bucket boleh la buat ala2 equation atau tah la buntu-buntu... nak guna volume ke area... last-last saya guna gerak hati...tak tahu la dapat ke tak..

I should learn this

Image
Hye guys...It's me again..

I should learn how to do this.. not to get away from the police, silly..hehhe.. I'm not that bad to do...If I see police I'm sure will stop at the side of the road.. I mean I never had situation chase car with police before....
you know I just want to 'cilok' the parking spot or emergency situation something like that..
picture source from Funny GIF Google+

Another customize website you should visit : Adidas

Image
Hello everyone, yesterday I introduced to you the M&M customize website (here) today, it's Adidas turn..hehehe..
I show you by my example Women's shoe

first, there will be lot of shoe to select, to customize please select that can only be customize. next is to choose the shoe that you want

then at the left side of the bar, you can see and customize according what you like: style, performance, personalize and size
there are for men, women, original and performance that can be customize. other than shoes, you also can see other categories

why don't you try it yourself by visiting their website http://www.adidas.com/us/content/miadidas/
for me it is easy to do the customize but as you can see the price of it..
It will be an awesome gift to have..

Breaking Dawn Part 2

Image
Hello everybody... have you heard? It's coming soon hit in theater soon near you.

so, for Edward and Jacob team..or should I add Bella team (now she's vampire)  come on and watch this with your friends okay?

some of guys don't like to watch this.. because they are jealous of both Edward and Jacob.. just admit it,okay...

My Favourite Website

Image
Hello everyone.. I would like to share my favourite website that was introduced by my lecturer.


Personalize your own M&M
step 1 : choose colours either one colour or combination two or more colours
step 2 : Add images, clip-art & messages all of it will fit in that M&M
step 3 : select packaging three choices are bulk and DIY, Party Favors and Simple 7oz bag
suitable for parties, present, Father's Day, Mother's Day... this website sure friendly user and convenient to do..
so, why don't you try yourself   http://www.mymms.com/
I would love to do this but... I just need extra money to do so..

Kenali orang lain dengan sendirinya bukan...

Image
Assalamualaikum semua... meh saya sambung ayat tajuk post ni...panjang sangat ke? maaf la yea..apa saya nak tulis ni mungkin anda pernah kena.. contoh situasi

Biru : wehhh hijau ko tahu tak oren tu kan @#$%^&

Hijau : asal ko cakap gitu... ko kenal ke dia? ye ke? 

alahai sian pada si oren tu.. kan lebih baik si hijau tu kenal sendiri siapa tu si oren.. saya terima situasi yang sama...saya kenal si A ni sangat la baik tapi kawan saya yang K ni, boleh cakap A ni macam-macam... 

sampai saya tegur dia, "aku lebih kenal A tu...ko jangan buruk sangka sangat...ko dah bagi bad impression pada orang yang baru nak kenal si A tu...kalau ko ada di tempat si A,mesti ko sedih kan..."

prinsip saya berkawan yang sampai sekarang saya pegang,
walau sejahat mana orang tu, mesti ada baik dalam diri dia tu...

Should I change it?

Image
Hello everyone... I was typing at Google Search about Anisa's Corner then..I realized that I'm not the only one who use Anisa's Corner

should I change it? why I want to change it? I feel that there's no originality and 'copy cat' other blogger.
Can I change to Nysa's Corner or.. into something else... not too girlish and childish.. I don't know..any suggestion from you guys...

#44 WW : potong nenas?

Image
hye guys..

main potong je nenas tu... #urghhh kena belajar lagi ni.. nampak sopan eh... *blushing+perasan*

teringat satu kisah

Image
Assalamualaikum semua...dan selamat sejahtera semua..harap semua sihat belaka la yea..
Hari tu ada tengok kat TV pasal tarian Walinong Sari..dulu time sekolah rendah memang rajin saya join la pasal menari ni.. negeri Pahang memang kaya dengan budaya warisan tu yang saya suka.. begini nak dijadikan ceritanya..

tempat kejadian : bilik latihan

waktu tu cikgu suruh berlatih sendiri nak bagi sama, ingat rentak untuk persembahan seterusnya. Lepas tu, kawan saya bersuara, "kita rehat la dulu...cikgu tak de.."

ada yang membalas, "orait gak tu..penat dah berlatih pun"

tarian masa tu Tarian Gamelan, semua sekali ada 12 orang serentak dengan berlatih untuk Tarian Harmoni Jiwa Bangsa..

"aku ada cerita seram nak cerita ni, sape nak dengar?" ada sorang yang memberi cadangan.

"orait la..cerita je la.." hampir semua yang setuju tapi tidak pulak saya kerana risau digelar pengecut, beranikan diri untuk turut sama dengar cerita.

"okay..aku cerita korang nak tahu seko…

Cool Technology

Image
Hello everyone... just want to share this..

jewelery MP3 (?)
portable iron...so AWESOME
rain drum umbrella.. instead listen to the rain drop, now 'rain' sound like drum..woohoo
is this technology or what..
source : New Tech Google+

banyak mana sebenarnya

Image
Assalamualaikum kepada semua...dan hye jugak..
ada soalan sebenarnya, berapa banyak blog kita boleh follow? ada limit ke blog banyak mana je..
400? 600? 1000? tak tahu la berapa banyak blog saya follow.. yang dah lama menyepi, ada yang saya unfollow.. tak kira lagi blog yang dah tak wujud dah..
ada sape2 tahu blog berapa limit boleh follow??
dah macam over-dramatic pulak....sorry2..hehehe alternatif lain, saya follow blog guna goggle+ dan NuffnangX
jadi, ada sape2 tahu tak? even fb pun kalau lebih friend pun dah sampai tak boleh friend dah..

owh sebelum tu, nak cakap "hye2...kepada yang baru je ikut blog ni.. sama ada dari blogspot ni sendiri ataupun fan page... saya tahu saya ada silent reader jugak...so hye2.."

solution for a lonely person

Image
Hello everyone..  Do you feel lonely? Need someone..?
I have the right solution for you..

source from Creative- Google+
so, if someone call you freak for hugging this, hey!! don't blame okay?? hehehe
the girl in the picture sure look comfortable huh?
are you expecting I'm giving the list, is it?  GOTCHA!!! 

I made my decision | tutorial on how to centre the header

Image
Hello everyone... Have you already see it?? My blog already change the header, a gift from a friend. yesterday I told you guys that I might just put at my fb page HERE



it is because....
I have a problem how to center the header, then miss sammy give the tutorial via my blog (comment), Anisa+ and even my fan page. how I felt that I cause trouble to her..
simple tutorial from her
1. Dashboard>Design>Edit html>Tick Expand Widget Templates

2. look out for this code :
/* Content

3. copy this code :
.Header img {
margin-$startSide: auto; margin-$endSide: auto;}

4. put at the above  /* Content

5. save
is it helping you? because it is to me.. hehehe..  so, now I've decide to put at fb page and here too (^_^)

bila cbox ku tercemar

Image
Assalamualaikum semua...dan hye... hari ni 'serangan' post bertubi-tubi...  korang pernah tak rasa bila cbox tu dicemari... maksud dicemari kat sini bila, tekan nama kat cbox tu...
1. keluar link selain link blog
2. blog was removed?? what?? 
3. link tu keluar gambar hantu...I mean creepy face.. yea...saya pernah...tengah seronok nak BW tiba-tiba terserempak lak... nasib bek bukan cbox kat blog saya..


jadi, jangan salah gunakan cbox ke..atau pun yang panggil shout box sama la tu...seangkatan la tu..hehhee
kadang-kadang sampai bila nak tinggalkan jejak kat blogger lain,saya tulis macam ni
anisa : "klik nama saya ni untuk terus ke link anda ditag" (contoh aje) sape pernah dapat dari saya macam ni hehehe.. bukan niat nak perli,cuma takut ada pulak yang fobia nak jejak blog guna cbox tu..
keep the environment blog more peaceful and harmony..

Thanks for this cute header

Image
I would like to thank to miss sammy (that's what she called herself) for this cute header

At first, I have the difficulty on how to take the header from her blog. after the patient and little hardwork, in the end (LP song) I've GOT it...woooohoooo...
the header really suits me well.. another collection header for me.. so, it is too small to put in my blog however I proudly to put this header at my fan page fb..
No one make specially header for me. It is an honor to accept this cute header..

Tomorrow English Paper

Hello everyone.. Tomorrow is English Paper for SPM and because of it, I would like to share what I wrote during my SPM time for the essay part.
Write a story ending with:

“I had no idea it would end this way! “

I saw him walking toward me when I was at the cyber café. This guy who really adored me was Dustin Davidson. He was the most handsome guy in the school. No! Make it the most handsome guy in the universe. I was attracted to him since the first time, my eyes locked into his eyes. His sparkling green eyes always gave an aura of intelligence. His high cheekbones and thick fair black hair always took my breath away. Every time, his dazzling smile made my heart melt just like a hot knife cutting through butter. Overall, he looked like Brad Pitt to me.

The only one who knew about this feeling of mine was my best friend, Liz. She was a very encouraging friend to me. She even helped me hooked up with Dustin. I was just speechless of her encouragement. I was the girl who only f…

sebelum ada blog, saya..

Image
Assalamualaikum semua...dan hye...kali ni nak citer sebelum saya ada blog, saya ceritakan perjalanan ke mana saya bercuti bersama keluarga dengan buku tulis biasa.

ni adalah hasil penulisan saya masa darjah 1 lagi.
tahun 1997 ni..mak aihh lama dah ni.. siap buat garis lurus di belah kiri buku tu, siap hari dan tarikh di tiap sisi buku dan paling epik... tulisan sambung yang dipelajari masa darjah 1.
masa ni pertama kali saya ke Sabah dan tidak lagi jejak ke sana selepas tu..

buku yang saya gunakan... tebal juga hasil penulisan saya, di sekalikan dengan gambar, tiket penerbangan dan resit setiap restoran yang dikunjungi..

Segmen : 2nd Anniversary Giveaway by Qcey

Image
Assalamualaikum kepada semua..Segmen kali ni saya telah ditag dari Kak Mia (trimas kak!! hehehe)
jadi saya pun nak meramaikan segmen ni...Tamat segmen pada 10 November waktu tempatan 0002

mula-mula kena tepek dulu banner yang comel ni..klik banner ni, terus pergi ke blog empunye GA ni..



SYARAT-SYARAT GiveAway (copy paste)
1, WAJIB follow blog Qaseh Cinta EkmalYana dan like page MYexe Design
2. Letak banner GA dan  tajuk "2nd Anniversary Giveaway by QCEY" pada entry
3. Tag 2 orang rakan blogger (pastikan mereka tahu)
4. Jangan lupa tinggalkan link entry anda di sini....

wahhh dah ada anniversary giveaway..saya pulak belum berkesempatan nak buat giveaway..terbaik..apa lagi meh la meramaikan lagi suasana GA ni.. post permulaan untuk minggu ni saya mulakan dengan GA ni...terbaik la.. hadiah menarik menanti pemenang nanti..

saya nak tag semua orang boleh?? hahaha tamak pulak saya kan.. nak tag Jue dan Najihah
kalau sempat join la taw...korang pun join la...siapa tahu mungkin korang pe…