Posts

Showing posts from October 21, 2012

Ask : What's worse...

Image
Hello everyone... I just have something that I want to ask you. It might sound silly,  but it's something in my mind. 

I would just like to see people's comments on whether they find burping worse than farting or farting worse than burping? Farting is more embarressing but is it worse than burping? They are both rude but should they be done in public? What about doing it in front of a boyfriend/girlfriend? 

sincerely ask & curious, ANISA xoxo  p/s : for me, it's fine burping in public rather than farting =)

What's the function of this

Image
Hello everyone.. would like to say something and ask you guys  at the end of the post..
What's the function of this

first, the reactions for like and don't like (use my blog as example) but not use it.. I mean even not read it because don't know what to comment, you actually do something to reaction.. to show some reaction, not hard to do anyway..
secondly, Links to this post.. I don't know how to links to this post, should I remove it or just let it be??
lastly, Email this post (icon of envelope next to '5 comments')  is there someone use this..
Just want to know is it functioning... or it just part of 'decoration' for a blog to have..
-to create good blog for better blogging environment-

Tip untuk lelaki : ajak perempuan keluar

Image
Assalamualaikum semua...dan hye... tip ni khas untuk lelaki bila nak ajak perempuan keluar.. tak kira la kawan kelas ke, skandal ke.. oppss ada ke skandal...makwe ke..

berdasarkan pengalaman sendiri.. ad hoc tu apa? secara ringkas maksudnya waktu tu jugak...tak payah nak janji awal-awal.. maaf yea guna term komputer pulak..
contoh situasi saya  janji dengan member minggu depannya nak pergi beraya ke Melaka.. tapi biasa la perempuan ada pulak tiba-tiba plan.. ni tak boleh, tu tak boleh...
tapi lain pulak jadinya,bila.. "weii...jom keluar lunch kat sini.." "okay...set..aku otw sekarang"
apa pendapat korang pasal ni?
p/s: satu je tip...cukup kan..

Aku vs Mereka

Image
Assalamualaikum kepada semua.. nak tunjuk beberapa orang yang dikatakan saya mirip mereka..
masa sekolah dulu,kawan-kawan dok habaq...tah mana rupanya...
kalau gaduh dengan adik, dia panggil aku nama "oii..Sammy Chang!!"
kenyataan dari sepupu time kenduri dulu..
puas belek muka ni, mana yang samanya...
latest dari mak long dan kak siti, sabar je la..
lee min ho dalam citer faith

dan ini aku...bermodelkan ais krim..

sumber gambar semua dari google kecuali gambar last..

sama ke?? macam tak leh terima kenyataan..
p/s: hanya la sekadar bacaan ringan yang tak ada kena-mengena nak
perasan atau menjual publisiti murahan..

Common Denominator by Justin Bieber

Image
hye guys
one of the song that I like..good lyrics.. 
It's a math terms common denominator.. I guess he got inspire after doing some math homework.. without denominator no math problem could solve for fraction case..

I guess that's why when confession+girls+(love*jealous*act cute)=common denominator.
 even I was not thinking to do lyrics use my school subject.
one of the song before he became hits sensation. 


Songwriters: BIEBER, JUSTIN / CARR, LASHAUNDA OCTAVIS

Just a fraction of your love fills the air,
And I fall in love with you all over again,
You're the light that feeds the sun in my world,
I'd face a thousand years of pain for my girl.

Out of all the things in life that I could fear,
The only thing that would hurt me is if you weren't here
Woah oh oh oh

I don't want to go back
To just being one half of the equation
Do you understand what I'm sayin'?

Girl without you I'm lost
Can't fix this compass at heart
Between me and love,
You're the common deno…

#42 WW : Next to bride

Image
Hello everyone..ohh..Assalamualaikum too (^_^)

at this moment...not even the bride who nervous.. so as her friend...ME!!

Jimmy Choo jadi Professor UiTM

Image
Assalamualaikum kepada semua... Keratan akhbar hari ni, sumber Kosmo! Online

SHAH ALAM - Universiti Teknologi Mara (UiTM) melantik pereka kasut terkenal dan Duta Genovasi, Datuk Dr. Jimmy Choo sebagai Profesor di atas peranan beliau untuk membantu institusi tersebut melahirkan pereka kasut bertaraf dunia.

Naib Canselor UiTM, Prof. Datuk Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar berkata, melalui pelantikan itu, Jimmy akan bekerjasama dengan pihak universiti dari semasa ke semasa untuk menyumbang kepakaran beliau dan membawa pakar dalam rekaan kasut dari luar negara ke UiTM.

Menurut beliau, sebagai pereka kasut terkenal yang berasal dari Malaysia, adalah satu kerugian sekiranya UiTM tidak menggunakan kepakaran dan kemahiran Jimmy untuk memberi sumbangan kepada anak tempatan.

"Penganugerahan Profesor yang diberi oleh UiTM kepada beliau menandakan kerjasama yang lebih erat antara UiTM dan Jimmy untuk membawa pakar teknologi rekaan kasut dari luar negara ke UiTM pada masa depan,&qu…

Drama Quote

Image
Hello everyone... Just want to share a quote that I like.. based on To The Beautiful you..
Kang Tae-joon told this to Min Hyeon-jae

after translate... I don't remember which episode when it is mention.. but definitely I think it really make sense... do you agree with this quote?

I ask Choi Minho for a date... #dreaming but still no answer from him... lalalalala~~
WW #41: Choi Minho

Stylish Wedding App (iPhone)

Image
Hello everyone.. As I read blog from NuffnangX, I discover this awesome mobile apps just for the whole wedding process.. So, you don't need to do the invitation cards, wedding planner anymore...



Appy Couple with tagline "As Easy As Falling in Love" give a pleasant for the bride and groom to prepare their happiest day of their life. “I thought that those updates should be reserved for the people involved in that event,” said the co-founder Sharmeen Mitha-Sehgal.

What you have to do is choose your theme and fill up a few forms on the website. Then, add some details such as your own story (how both of you met), location of the wedding day, register form (to know whether you are on the list) and you might also know the profiles of all the guests.
The guests who invited need to download the apps so that they can know your latest update, add some photos regarding your preparation and maybe a wish from all your connection.





Over 7000 couples already sign up to use this app since it …

Hobi baru bila blogging

Image
Assalamualaikum kepada semua... sejak dua menjak ni, saya perasan saya ada hobi baru masa blogging... nak tahu apa??
KUMPUL HEADER-HEADER BLOG LAIN

sejak dah tukar laptop...jadi yang header lama2 semua...dah ter-delete... ni semua koleksi header blog mahupun banner segmen, give away, contest... ingat nak teruskan mengumpul...tujuan menggumpul?? lebih kurang macam souvenir bila datang blog mereka...
sebab saya nyer header simple sangat... minat tengok header blog lain...
owh...blog-walking, blog-jogging pun hobi masa blogging jugak

Review Blog #5 : Aku Cuma Seorang Kulikutif !!

Image
Assalamualaikum semua... ini blog yang terakhir untuk di-review... tepek dulu header blog ni..


siapa kenal?? wahhh ramai rupanya... saya mula kenal blog remy ni masa "Jom follow -Aku Cuma Seorang Kulikutif!!!"

sejak segmen tu, saya makin rajin datang blog dia...dan satu perkataan blog ni : TEMPTING!!
especially about the food....hahaha...nak marah remy sebab letak gambar makanan tu yang membuatkan saya sentiasa rasa terliur tak boleh jugak...senang citer ni Jalan-jalan Cari Makan punye blog...boleh tak buat label ni...

blogger yang rajin datang dan juga komen pada blog orang lain...bagusnya...suka-suka..
kepada remy hazza, terima kasih kerana terus support apa sahaja post yang saya tuliskan dalam blog ini....sebagai tanda penghargaan post ni khas untuk blog yang AWESOME!!!

haaa...yang belum singgah tu...pergi tengok blog tu sendiri...
yang masa review time GA tu, dengar dari orang...yang ini...dari perasaan sendiri...ewahhh...

p/s : remy, saya sentiasa baca blog yang penuh…

Review Blog #4 : Menulis Menconteng

Assalamualaikum semua....seperti yang dijanjikan BW-list saya akan review blog mereka...satu post, satu blog...jadi ni blog yang keempat -------> Menulis Menconteng

bagi saya blog yang simple but nice... ringkas dan padat post yang dituliskan...antara blogger yang rajin blog-walking, tapi kerana sebab tertentu beliau meminta maaf dalam post INI
mana header? haaa...tu...tak ada...betapa simple kan...

dari pemerhatian saya, perwatakan fendy (tuan punya blog) sama macam mana yang digambarkan pada blognya..jelas apa nak diperkatakan...tahu mana fokus dari segi tajuk post, isi dia...
Beliau akan selagi boleh akan reply semua komen yang ada...

jadi review yang simple khas untuk fendy, saya akan terus jadi komenter kat blog Menulis Menconteng tu yang paling top!!! *semangat*
teruskan menulis...dan kebanyakkan post dari saya, berilhamkan blog ni jugak..
contohnya : Seseorang perlu cakapkanCipta dialog paling menarikTutorial : Letak Widget Top Commentator

-datang la serbu, serang dan men…

Blog Review #3 : Miz Ruha

Image
Assalamualaikum kepada semua... review blog lagi.. kali ni Miz ruha punya turn...


saya mula kenal blog Miz ruha, bila join segmen Lesen beliau.. SINI
punya la excited dengar segmen ni, terus join...dan apa lagi time tu mula la kami berkenalan sambil singgah-menyinggah ke blog masing-masing...
baru-baru ni Miz Ruha dapat sponsor domain, uihhh tumpang happy la... rezeki dia... =)
kalau perasan kat sidebar blog Miz ruha ni ada cerpen pendek "Mak, Aku Mahu kahwin!" boleh la baca sekali...mungkin bagi idea ke...
haaa!!! awesome tak?? hehehe...singgah je blog ni...friendly empunya blog ni..rajin blog-walking jugak..opss ter-usha pulak...

kepada miz ruha, terima kasih sebab masih lagi setia datang blog saya yang serba banyak kekurangan sejak segmen Lesen tu... teruskan menulis, berkarya... chaiyok3!!!

Review blog #1

Review blog #2

Review Blog #2 : Jue Jayn

Image
Assalamualaikum semua....untuk blog review yang kedua ini khas untuk blog Jue Jaynee...


saya bebesar hati untuk review kan blog ni...dan saya harap anda semua blog datang terjah, serbu, serang (in a good way) dan follow pada blog yang serbu ungu ni...ohh, ada purple-lover jugak kat sana? dari header kita boleh tahu detail mengenai tuan punya blog...

saya mula kenal blog ni pun daripada Segmen Miz Ruha | Lesen dengan cerita lesen dia...

kepada Jue...teruskan menulis dan semoga berjaya dalam dunia blog yang penuh ranjau berduri ni...rajin-rajin blog-walking kat sini taw...kikikkikikiii

Baca ni jugak,yea....
Review Blog #1
-Sokong Blogger Lain untuk dunia blog yang selamat-

Segmen : 8 things about me

Image
Hye guys... I saw this segment 8 things...same like Miley Cyrus song '7 Things'...so, I decided to join in this segment...who knows I might use this list to make a song just like her...


the header for this segment look awesome, huh? click on the header to view Mr. Moustache's blog..
get ready to see my list..sincere from the bottom of my heart..before I forgot this segment is from 21/10/2012 until 01/11/2012

Eight things about me
already in last semester in UiTM Shah Alam for bachelor of Statistics.born in Kuala Lumpur, grow (childhood) in Kuantan and now live in Kuala Pilah..love yellow so much..the oldest from 5 of our siblings.sleppy-head especially in class..when eating time, I will one of the slowest to finish up..books are my thing.like to say sorry~~ a lot...Seven hobbies?? (that's a lot)
watch basketball game (NBA)Blogging!!!!read novels...teen novels..Listen to my MP3 Player watch tvplay around with my siblingstwittering!!!Six things that I hate
smokersannoying…

Review blog #1 : xXxCHAOSxXx

Image
Hello everyone... I have an awesome weekend, so before that I decide to open to everyone BW-list here. This blog is one of lucky blog for me to review, hope you guys enjoy it..


what do I like blog? Whenever I look at this blog, it really looks like mine..ohh tecnically..
the anime thing, write in English...just she has something extra Miss Everything Must Perfect VS Mr Clumsy will come out soon originally by her.. some sort of like manga... 

I really hope I can see more on this blog... I try to keep up everything that update in this blog...simple message to the owner of this blog, go for it... love to write and don't give up on what you like....even this is about the cosplay, because I love it too...


"COME ON, and check out this cool blog!!!"
p/s : the cosplay thing that I just own is Naruto cosplay Accessories -Black Bandeau (Akatsuki) and one interesting fact is when I was in high school, I was called Kiba (spell Kee-ba)

Tamat BW-list!!!

Assalamualaikum semua...memandangkan ni quick update..dan tak berapa rajin nak typing speaking london ni...maka dengan rasminya tamat la BW-list.. pada mulanya, saya berniat untuk ada list link url blog banyak-banyak untuk di blog-walking nnt.. sepanjang hujung minggu tak ada ala2 busy gitu, jadi post tu kekal sepanjang sabtu dan ahad.. seperti dalam POST ni..

dan dikesempatan ini, memandangkan tidak la berapa ramai join yang mungkin faktor hujung minggu atau internet yang tak berapa nak laju...tapi saya tetap happy sebab ada jugak respond... jadi saya bebesar hati nak promote blog yang meninggalkan link blog mereka sebagai tanda penghargaan dari saya dan terus masuk dalam ruangan blog-list kat sidebar belah kanan tu..

tunggu taw siri kemunculan promote blog mereka...saya akan review blog mereka satu blog dalam satu entry... jadi tunggu kemunculan mereka...dan jangan lupa check it out yoooo!!

mood : excited (^_^)