Posts

Showing posts from October 14, 2012

Anisa's BW-list are Now Open!!

Image
hye guys... It's weekend and if it is publish, this mean it is an autopost.. If you like to join my bw-list (blog-walking list), please leave your url link at comment down there..
No need to make any post or anything..
It is such an honour for me to put your precious blog in my bw-list.. I can blog-walking on my own without  'stealing' other blogger bloglist..
I would like to say thank you for your corporation and time to do so.. don't worry there will be no specific requirement to be in bloglist example : not following my blog
because I won't mind.. I just want my own bw-list..
maybe I might get 100 blogs link, buahahahaha *evil laugh*
and yeah...the more the merrier.. so, where to check the bloglist later on? It will be on top of the page of this blog..maybe on Monday.. and if let say, your blog is not on the list, just shoutbox to me or leave any notes left behind,okay?
one more thing : this promotion only for this weekend..
saturday and sunday only.. specif…

review product : Nescafe brown and creamy

Image
Hai semua... selalunya orang akan review produk kecantikan, pakaian dan sebagainya.. disebabkan dah suka Nescafe yang baru ni... Nescafe brown and creamy, macam iklan ada Aflin Shauki tu

bagi pendapat saya, rasa Nescafe ni sedap yang just nice.. tak terlalu coffee dan manisnya pun okay.. sesuai nak minum sebelum pergi kerja, tengah borak dengan kawan-kawan ke..
dalam banyak-banyak Nescafe,  this one dah curi perhatian saya..so why not u'olls try test jugak.. kepada coffee lover macam saya, you guys should grab this one..

Breaking Down My Favourite Blog : October

Image
hye guys... It's Breaking Down My Favourite Blog for this month.. and the winner goes to
Aesya Zealous
what I like about this blog is the drawing.. a bit childish but that's the thing make this blog more special than the other..
I follow most of her post and after awhile I will laugh at it.. It remind me of my childhood memory with her cute drawing.. one of her recently post 'Kaulah Kawan Baik Aku!' the way she make her story with drawings sure make me want to read more and more..
That will be my review about this cool blog.. check her blog...and I'm proudly presenting OCTOBER blog for Breaking Down My Favourite Blog..
to Aesya Zealous, keep on doing what you love best because there is someone who definitely going to read your blog. That person will be ME (^_^)   p/s: I was this blog secret admire which now...not a secret anymore

Trending : One Direction insult

Image
Hello everyone... Just now, I go to Yahoo! website for daily routine. Then I saw this trending "One Direction insult"
ohh dear..what just happen.. you know I'm huge of them 1D , as soon I saw this trending...what's going on.. you can read more by viewing this news.

what do I think? They (1D) might slip their word or say it without any intention. I mean I don't know 1D personalities but they are in centre of attention for worldwide, they must particular about this thing..

For worst, it might be Valen Halen do say bad things so the 1D end up to say harsh words..Did I just look at 1D that way? *supporter* ...I mean hey, if there is a person say bad things to you; you might end up insult that person back,rite? I just hope 1D not really insult Valen Halen like the news was report it..

SEGMEN : UPKAN FOLLOWERS SECARA MENDADAK

Image
Assalamualaikum kepada semua... pagi-pagi bukak blog tengok Kak Mia tag untuk segmen ni.. Saya bebesar hati untuk sertai sama.. okay, mula-mula kita tepek dulu banner yang kiut-miut ni..

ramai jugak yang join segmen ni...pada mulanya saya cuma wish selamat bersegmen je.. haa?? tarikh tutupnya 20/10 ?? fuhh nasib sempat..

nak print screen dulu follower yang ada

Spread the love (jiwang entry)

Image
hye guys... this is definitely not a song from David Archuletta but I'm just borrowing his song tittle..sorry for being romantic tonight.. set the mood here... " Love is in the air.."
To person that I love.. I just hope you will love me of who I am.. After you read this, I'm sure you will definitely smile because yeah...I'm talking about you..

Love me when I least deserves it,  because that is when I really need it…

“because being with you makes perfect sense”
― Tim McGraw

That's all from me..spread the love..
xoxo ANISA 

p/s : opss sorry guys for this 'jiwang' mood..
you can use this, if you want to... I give you permission..

telemovie : Neraka Abah

Image
Assalamualaikum semua...dan hye...semalam tengok cerika cerita Neraka Abah kat TV9.. bagi saya, penceritaannya bagus..ada permulaan dan klimaks yang menyayat hati.. pelakon yang berlakon pun memang mantap, betul-betul menjiwai watak...


sinopsis
Drama Neraka Abah (Ayah) malam ini mengisahkan tentang Kimi, seorang remaja yang terpaksa menanggung derita selepas kematian ibunya. Pak Kamil seperti hilang akal dan terus menyalahkan Kimi di atas pemergian isterinya yang tercinta. Sejak itu, Pak Kamil terus mengabaikan tanggungjawabnya sebagai seorang bapa, menjadi seorang pemabuk dan kaki judi sehingga menyebabkan Kimi terpaksa menguruskan hal adiknya, Acik sendirian dan menempuh pelbagai kesukaran.
Lakonan Azhan Rani (Kamil), Syafie Naswip (Kimi), Rykarl Iskandar (Acik), Zarina Zainoordin (Cikgu Saadah), Liza Abdullah (Esah), Amyza Aznan (Nab).

Lagu latar, Anugerah Terindah - Aril AF

sumber

tambah dengan lagu Aril yang sayu bertambah nangis saya dibuatnya... part yang menyayat hati…

Aktiviti Hujung Minggu Lepas

Image
Assalamualaikum kepada semua... macam dah lambat nak ceerita aktiviti hujung minggu lepas kan...saya nak cerita jugak hehehhee... aktiviti bersama Aslam (11tahun) dan Atiya (5tahun), jaga mereka sementara parents uruskan hal sekolah mereka.. Bapak beli lunch KFC...dan hari tu saya try DOuble Down...rasanya macam ayam goreng dan tengah-tengah ada cheese..lambat sikit nak habis,mungkin tak berapa lapar waktu tu... Atiya paling excited bila dapat ni...sanggup buat ni daripada menghabiskan makanannya...



bila tengok buat ni...nampak Atiya tu ada kearah kreatif...tapi...dia taknak dibantu oleh sesiapa...dan  saya hanya buatkan bahagian 'bumbung' sahaja... saya sedar waktu itu, kita jangan halang kekreatifan budak-budak...biarkan mereka berkembang dengan sendirinya...

Segmen : Aku terjah! Aku follow! Apakah itu?

Image
Assalamualaikum kepada semua dan hye...nak join segmen dari MYideakini[dot]com 
nama wahhh intelek sungguh...sungguh...bagi saya la..



ideanya nak tambah follower...tapi saya okay aje...lebih kepada nak sokong segmen blogger sahaja.. ada target yang jelas gitu...saya suka...tutup segmen bila dah capai 100 orang yang sertai..dan saya mungkin yang dah 100++ sebab baru perasan hari ni...sambil blog-walking fuuhhh penat sungguh rasanya...kuikuikui...

nak tag? sempat lagi ke? kebanyakkan yang dari bloglist saya dah join...jadi saya sekadar nak meramaikan aje yea? (mintak kebenaran dari tuan punya blog)

tag : nazlyizanmichelle and mrs.budubilis

serious meriah segmen ni... woot..woot...nak tunggu siapa pemenangnya....*muka excited*
cukup memadai kalau saya direview dari blog ini... (^_^)

kepada MYideakini[dot]com
dari masa ke semasa saya merajinkan diri blog-walking blog awak...dan memandangkan hari ni saya baru follow blog ni...jadi saya mengambil kesempatan perkenalan ni dengan sertai segmen ni...

Hadiah Dari Seorang Kawan

Image
Assalamualaikum semua...dan harap semuanya sihat sejahtera kehendaknya... bercerita pasal hadiah dari seorang kawan..bukan la sempena hari lahir ku yang lalu.. tapi hadiah ni sangat tak ternilai bagi ku....nak tahu apa hadiahnya...



saya hanya membantunya dalam menyiapkan Final Year Project (FYP) beliau pada semester yang lalu...dan syukur paper projeknya diterima dan sekarang tengah tunggu untuk upacara graduasi beliau pada hujung bulan November ini... Terima Kasih Fatin..suka sangat jaket ni...senang sangat tolong haritu...banyak membantu sepanjang saya bergelar pelajar Statistik...pengalaman yang bermakna bagi saya.. (^_^)