Posts

Showing posts from October 7, 2012

Perangai pelik saya...

Assalamualaikum semua...dan hye...kepada yang singgah...saya harap semua terhibur dengan apa yang saya post kan... memang suka bercerita... idea post kali ni...secara tiba-tiba..semua ada perangai pelik kan...nak tahu apa perangai pelik saya??
bagi saya pelik...tapi...itu la saya..ada banyak taw... antaranya suka tangkap gambar orang tidur... secara jujurnya, memang saya ada koleksi orang tidur... antara yang jadi mangsa adik-adik saya, kawan-kawan (terutama tidur dalam kelas) tapi lately saya tak dapat nak buat koleksi sangat...jadi perangai pelik saya ni...terkubur buat sementara waktu...
kedua...cakap sorang-sorang...uihhh gila ke hape...jangan risau...technically je macam cakap sorang-sorang...sebenarnya cakap dengan diri sendiri...dan yea...pernah jugak...terkantoi kat orang..sebab cakap agak kuat dengan diri sendiri tu...
korang pernah dengar cerita saya.. pasal...err... KATAK saya tak boleh langsung nampak kelibat katak...tak la sampai pengsan...just urgghhh tak boleh...dan cer…

5 love theme songs from n'sync

Image
hello everyone..It's already weekend..what are your plan for today? me? take care of my little brother and sister...and hoping they will go study for their final exams next week.. Today I would like to share n'sync songs...I heard it yesterday in the middle of highway..karaoke in car...sing out loud..That's how I got the idea for the post..
1. This I Promise You - one of the sweetest song that you guys out there can dedicate to someone you love...and I'm sure she will be love it.. 

2. I'll Never Stop - for this song when a guy will never stop to win that girl heart.... the guy won't never stop...good song to express the feeling..

3. I Want You Back - when a guy sorry for what he had done..well...even the music didn't sound romantic,because of the catchy tempo...but still good song to say sorry you know

4. I Drive Myself Crazy - this song when a guy so crazy about a girl...so madly crazy over think about it..

5. It's Gonna be Me - the guy want to tell …

Happy Birthday to Ameer!!

Image
Assalamualaikum kepada semua...dan hye jugak.. makin meriah orang berkunjung kat sini yea...selamat berkenalan semua... jangan malu-malu nak tegur saya balik.. jangan risau saya ni tak makan orang...tapi makan burger, ais-krim..*telan air liur* lapar pulak tiba-tiba...hehehe... okay2...cukup dengan mukadimah...
saya nak wish happy birthday kepada adik saya, Ameer

"good luck in what ever you do...  kalau nak suruh akak call, gtaw je...insya-Allah akak call yea.. pasal akak lebih ingat umur Justin Bieber dari umur adik akak sendiri... tu berlaku secara tak sedar..maaf kan kakak..
belajar elok2 kat UTP tu...terima kasih sebab selalu dengar 

apa je yang akak ceritakan...Ameer memang seorang pendengar yang baik..
rindu nak dengar bebelan akak kan...taw sangat...
nanti jumpa nanti boleh dengar bebelan akak sepuas2nya.. kalau ilham melukis tu datang, lukis je... walaupun akak pernah la tegur sebab asyik terperap duduk dalam bilik mengalahkan anak dara.. one more thing..be yourself..jadi adik ya…

PJ mana?

Assalamualaikum semua..dan hye.. terima kasih kerana review dan mungkin blog ni dah ada perminat setia kan *perasan yang amat*
ni satu lagi kisah benar...bukan kisah saya...
macam ceritaKisah Aku dan Drive-Thru atau pun
 macam cerita "Nama dalam phone tu..." tapi kisah ni....saya ada disekitar ketika kisah ni berlaku...jadi tukang gelak je.. ehehe...tak tahu la kelakar bagi korang...tapi yea untuk saya..
kisahnya bermula masa tu kelas Jepun semester 2.. yang bestnya kelas Jepun waktu malam..serious best...lain sikit suasananya.. nak dijadikan cerita ada sorang ni Afiq namanya.. selalu lambat datang kelas...tapi kadang-kadang antara paling awal.. sebab dia duduk jauh dari UiTM...
Afiq masuk kelas dengan cungap2, "sumimasen sensei...lambat datang.. rumah jauh la kat PJ sana tu..." Sensei cakap, "xpela...duduk2.." tiba-tiba ada one girl tanya...lupa pulak nama dia... "PJ mana ek? Petaling Jaya ke...Padang Jawa??" habis gelak satu kelas tu... dengan selamba Afiq jaw…

Review Hunger Game Novel

Image
hye guys...just finish read Hunger Game Novel by Suzanne Collins. I bought it when use voucher RM200 HERE It really takes lot of time to finish it due to time and my laziness


Why I read it? I mean there's Hunger Game Movie right? I understand more when I read this book than I watch the movie... I watch the movie at first and later on I read the novel.. I wondered a lot when I watch that movie such as why they need to impress the sponsor? do they have to kill one another?  why the Gamemaker fire the forest? 
Katniss Evergreen is a role model to me as she survive through out  this Hunger Game with her friend that same district, Pete.. I think Rue character like an angel come to safe Katniss.. Rue some sort of hero actually for me..
can't wait to read the second book Catching Fire and the third book Mocking Jay
love to read this trilogy adventure series -it's thrilling!!!-

Review Real Steel

Image
hye guys...now it's reviewing time about Real Steal Steel I just watch it last night on Fox Movie Premium HD (channel 433) 

here is the poster if you heard about it for the first time.. my rate for this movie 4 out of 5 and for me the interesting part is the plot.. it's about robot boxing and I'm watching with some actions on my own as well.. I was like "take that...and that...yeahhhh!!!"  I do learn something in this movie... believe on what ever you do.. do it with full of heart...when Max believe his robot, Atom can defeat Zeus..while not Charlie not believe that Max can.. how Max met Atom was one of interesting part too...it's like destiny.. and one thing that always I like to say "hero always been defeated first"
I would like to say out loud, I watched this movie because of Hugh Jackman I mean yeahhh...he is super awesome on become Wolverin (and handsome too *giggle*)and admit he was awesome in Real Steel too..
I love to watch when the last fight between…

Mega Giveaway dari www.yanayassin.com

Image
Assalamualaikum kepada semua... jadi kali ni nak join give away la...terima kasih kepada cik zaty sebab tag tak sangka *lap air mata* terharu, terkedu...semua la ada..
saya mulakannya...here goes mula2 kasi tepek dulu banner MEGA GA ni..


klik je banner tu kalau ada nak join sama.. ikut apa syarat-syarat yang telah ditetapkannya..

jadi ditanya pengalaman pahit manis masam payau berblog ni??
tak ada hal la nak cerita ni...nak dengar kan?
ehemmm...ehemmm..*gaya macam nak berucap* pengalaman pahitnya bila tak ada yang baca blog..hampa la sekejap ada la rasa nak give up dunia blog ni.. tapi...sebab suka bercerita dan ini la tempat saya bersosial.. jadi saya pilih untuk teruskan blog...
yang manisnya...bila saya jadi Projek Manager untuk event fashion show  fakulti saya (Dress To Impress) ada yang tanya saya... "Ni....Anime Girl ke?" owh yea Anime Girl tu nama blog nama saya yang dulu sebelum ditukarkan kepada Anisa's Corner 

dah lama la blog ni...untuk suka-suka..ada yang …

NuffnangX : stalk blogs more

Image
hye guys... have you heard about NuffnangX?? you can read this blog post to know the launched premier QiuQiu NuffnangX sort of facebook for blog world..

you can connect with your favourite blogs by following them and have direct conversation just like in facebook. so far I use it, the go to certain blog using this NuffnangX much more convenient and no need to wait the loading matter..  one thing that awesome is  you can download the NuffnangX apps direct to your smartphone....how cool is that.. if I have smartphone, I'm sure use NuffnangX to do all the blog-walking..
so..what you waiting for... do follow me on nuffnangX by typing  anisa-mylife.blogspot.comNuffanangX make blog world more easier to stalk..hehhe..

Cipta dialog paling menarik untuk doodle (Blog Fendy)

Image
Assalamualaikum semua...sejurus je saya nampak kat bloglist saya ni.. terus rasa sama-sama nak ting tong...hahahha...ni bukan contest atau segmen.. katanya saje ting tong sesama... dengan doodle yang kiut-miut...

"alahaii...lupa lagi kena buat apa...puas pusing satu kampung nak ingat.. katil tak kemas lagi rupanya..."
ni idea saya...sebab lately macam ni la situasi saya...saje guna contoh kemas katil..
p/s: tengah berusaha nak buat literature review report ni.. kena start all over again...sambil2 tu blog la hehhe nak sama2 ting tong...boleh2...pergi kat blog Fendy INI

My Fav Pic : kak odah's wedding

Image
Assalamualaikum semua...dan hye.. event ni dah lama berlaku...tapi saya suka dengan gambar ni...
antara event tak boleh nak lupakan...seronok!!!


special credit to Zulfadli sebab dia yang tangkap gambar ni...dan edit sekali... hari tu ada buat photoshoot tapi...apa la dia buat dengan gambar tu...
song of the week: One Thing by One Direction sweet gitu lagu ni... lirik pun...wahhh~~ *berangan*


Contest : Berapakah Jumlahnya?

Image
Assalamualaikum semua....dan hye... saya nampak segmen ni dari blog si Hazwan Hairy so...contest ni datang dari blog Jiwa Lara World

saya teka.... RM 130.00 over sangat ke?? sebab saya pun ada tabung macam ni... hahhaa...boleh timbang berat tak tuan punye blog?
dah nak habis pun contest ni...tunggu la jawapan nya nanti okay? hahahaha...excited...perlu ke tukar jawapan... tapi...urghhhh teruskan je la jawapan tu... mintak2 la kena...fuhhhh *baca selawat sikit*
p/s: ini post saya yang ke 500

M-E-N-T-A-L

Image
Assalamualaikum kepada semua...dan hye... kali ni nak share something yang ada someone share kat saya.. saya suka ayat ni...kalau korang suka...guna la..paham kan maksudnya..
"Salah satu tanda kita tidak mempunyai mental yang sihat adalah jika anda tidak puas hati  dan tak suka dengan kelebihan/ pencapaian orang lain"
jadi...dapatkan mental yang sihat yea semua... 


siapa yang belum baca ni..sila la nama dalam phone tu

#40 WW My Bookmark

Image
gift from my dorm-mate, Mimi... really love it...thanks Mimi..

"Nama dalam phone tu..."

Assalamualaikum kepada semua...dan hye...wahh...makin ramai datang meriahkan blog ni... jangan hairan kenapa saya boleh update dengan post banyak dalam satu hari... Blogger Sepenuh Masa? tak la....cuma tah sejak dua menjak ni...banyak pulak cerita...walaupun dah lama berlaku...contohnya cerita ni...kisah benar...

Kejadian ni berlaku semester lepas,bila semua sibuk dengan assignment group Berkampung di Laman Najib.. dan berlaku sehari sebelumnya...

semua tengah fokus dengan kerja masing-masing..tiba-tiba phone saya berbunyi lagu Keep Your Head Down by DBSK (sampai sekarang guna ringtone ni)

Arif : nisa ada orang call... Nazimah?? Siapa tu?

Saya : owh....angkat je....tengah buzy ni...

Arif : tak kan nak angkat je phone..

Saya : tu Nazim la...

Semua orang : haaa???? (kebetulan semua dalam lab...dan conversation jelas semua boleh dengar)

Arif : ye ke??? hehehehe *gelak jahat* hello~~ (tukar suara perempuan) yea Nazim...Nisa ni...
kemudian conversation phone antara mereka kabur...lepas tu,Arif mati…

Rak buku yang AWESOME

Image
hye guys...tadi search pasal rak buku..kenapa? sebab nak ada home library sendiri sebenarnya...sekarang pun kena kongsi dengan mummy.. mummy dengan koleksi bukunya...saya pun nak jugak untuk diri sendiri..
meh, tengok gambar ni....





























 source : theincrediblething
mana satu pilihan anda?

Segmen Miz ruHa | Lesen

Image
Assalamualaikum semua... tadi tengah blog-walking,nampak la satu segmen ni.. dari blog miZ ruHa yang menariknya...segmen ni,pasal lesen.. mula-mula saya letak banner yang kiut-miut ni..
pengalaman pasal lesen yea... saya dapat lesen lepas dapat result SPM 2007.. masa lesen L,kena renew sekali sebab tak lepas kat bukit tu 2 kali.. kali ketiga baru lepas..aihhh bercinta nak ngadap bukit tu.. Gambar kat dalam lesen,urghhhh serabai betul rupa saya... sebab baru lepas bangun tidur,lepas tu terus pergi tangkap gambar.. malu pulak nak tunjuk kat orang..
(ditambah kemudian) masa nak verify fingerprint time amik lesen... dua-dua belah ibu jari saya tak boleh baca..dan.. disebabkan itu juga saya di'cop' oleh JPJ as orang cacat... sebabkan finger print tak boleh baca.. ada jugak tanya nape tak amik lesen motor sekali.. saya....fobia naik motor sebenarnya... kalau orang ajak naik motor tu...maknanya saya percaya kat orang tu.. sebab...saya pernah tengok orang kemalangan motor kat area  Bukit Putus.. terse…

"Aduh Silaunya"

Image
Assalamualaikum kepada semua...dan hye...apa yang silau ni?? baru-baru ni...saya drive di highway..tiba-tiba... *flash camera* amik kau...kena caught on camera kat high way, betul-betul jalan Putrajaya ni... aduhhh sape yang kena ni? kereta aku ke?? jangan la...
rasa macam dah bawak slow... tapi serious bila malam, flash dia mak aiiihhh bila buta dua bijik mata ku ini...
saya dengar semua yang caught on camera tu...semua akan update terus secara online kat lawan web yang bertanggungjawab... disebabkan kadang-kadang ada jugak terlepas pandang dan tak berapa yakin mana camera nya....mungkin lepas ni...bawak kereta dengan speed average 50-60km/j...

berdasarkan pemerhatian saya sendiri, especially kat Putrajaya sendiri...bila nampak je signboard "Zon Operasi Kamera" semua kereta akan mula slow... korang macam mana bila hadapi perkara yang macam ni?



Nuffnang Screening Premier - TED

Image
Nuffnang proudly present screening premier TED.. Frankly, I am so excited and I've wait for so long to watch TED.. I've watch Behind The Scene (BTS on Channel E!) and it was awesome.. synopsis TED:
This story features John’s (Mark Wahlberg) relationship with his teddy bear Ted, since the day they’ve met. And like all toy stories (no pun intended), John’s friendship with Ted is tested when Lori (Mila Kunis), John’s girlfriend of four years, wants to move on to the next phase of their relationship. It’s not as depressed as it sounds though, check out the awesome trailer.

okay, can't wait for the excitement..get the details on screening
Date: 16 October 2012 (Tuesday)
Time: 9.00pm
Venue: GSC, Mid Valley
In order to win a pair of invites to watch TED, I am ready to give a try.. “If you were John in the movie, and Ted came alive, what would be the first thing both of you would do together?”
If I was John and Tedcame alive, I would like to shopping Ted some cool clothes..and…

Blogger Most Commenter

Image
hye guys...hope everyone is fine...yeahh it's monday.. I'm still trying to love monday... so..today I will like to introduce blogger Most Commenter at this blog since he follow my blog...he will be the first one to comment every post I publish.. Every blog I check in..he will be there too.. I'm so impress with him...he seems have this special power... can be everywhere at once (okay2...enough on bluffing here)
who is this person....well, go check his blog.. owh I've noticed he already change his header... so...for most commenter...I present you... Everythings everything... 
p/s: keep on writing okay mr.everything2... really like to read your post... treat this as something that I can do for your blog..

Multi-tasking

Assalamualaikum kepada semua...dan hye jugak... Multi-tasking..apa tu? okay2...ni bukan post pasal definition tu... semua orang tahu apa tu multi-tasking kan.... kata orang kampung seyh, "buek duo kojo dalam satu maso" (translate: buat dua kje dalam satu masa)

apa yang multi-tasking sangat... saya ni nampak macam sentiasa dengan blog kan...sebab...sekarang saya walaupun dengan kerja buat kan report...tapi sambil tu...blog la...risikonya.....saya akan lebih kepada blog (okay..nanti saya kurangkan BW) bila saya BW uishhh berpeluh la...macam berlari 3 kali padang, jalan satu taman...punya la...tipu..kan..

mungkin ada baik dan tak baik bila multi-tasking ni...tapi...saya cuba tak nampak kan multi-tasking saya yang sambil2 dengan blog ni...tak menjejas kan kerja saya...haaaa...korang pun sama... especially..kalau esok atau lusa ni...ada test ke...exam...boleh BW bila korang tak study...saje nak rest dari belajar...tapi...jangan lama-lama...nanti perkara kat blog tu...bukan masuk…

Kisah Aku dan Drive-Thru

Image
Assalamualaikum semua...dan hye2...hhehee...so, macam mana dengan hujung minggu? mesti best kan...?? bagus la kalau isi hujung minggu ni dengan aktiviti yang berfaedah..okay nak start cerita aku dan drive-thru ni...kisah benar...*nak mintak permission guna aku ea...thanks!!!*
kejadian ni berlaku dah lama...tapi dalam tahun ni...aku dengan naz masing-masing tengah lapar...nak berhenti kat rest area,malasnyaa yang amat..ish2..makan pun malas ke..hahaha..jangan salah faham..malas nak beratur...tapi makan mana malas la..
tunggu line drive thru di McD Senawang..bila turn aku nak buat order...
operator: yea selamat datang....apa pesanan cik yea...
aku: selamat datang jugak...saya nak....
naz: oiii..*siku-siku* nape selamat datang kat operator tu??
aku: ehh2...saya...saya...nak order...*detail order tak berapa ingat*
operator: yea...terima kasih cik..*gelak kecil*
aku : aku tak sedar apa aku cakap tadi naz..
naz : tapi cara ko tu macam confident je...siyes lawak la ko ni...
aku: errr...hahh…

Blogger ini minta maaf..

Image
Assalamualaikum semua..dan hye..kepada yang baru memeriah dan nak kenal-kenal blog ni...selamat datang saya ucapkan.. kenapa tiba-tiba minta maaf ni? jangan risau...isunya bukan besar pun.. sebenarnya tak ada masalah pun... blogger ni minta maaf pada saya..masa saya buat Wake Up Text kat dia tempoh hari.. nak dijadikan cerita..dia minta maaf sebab
nak tahu sebab apa??
blogger ni dah lama tak update blog dia.. hehehe...dia ni berkecimpung pun sebab boleh kata gara-gara saya.. saya cuma cerita pasal rindu kat kawan-kawan kawad klik SINI dan lepas tu...blogger ni aktif dengan blognya..

kepada shima...jangan risau...janji bila ada masa, update je blog tu...insya-Allah nisa datang menyinggah... just keep on writing,okay?? rasa comel pulak bila dia minta maaf tempoh hari...korang pun.. datang la singgah blog yang penuh hello kitty..
tuan punye blog memang gila hello kitty... dan dia juga doktor gigi.. (dah bunyi mcm pantun lak..)
sokong kawan bila dia free akan ku baca post dia.. insya-Al…