Posts

Showing posts from September 30, 2012

Barney Stinson Blog

Image
Hye guys...It's me..again.. I was wondering this evening..was it really exist.. the Barney Stinson's Blog..if you watch  How I Met Your Mother (HIMYM)..you will know it..
because he always say this... "haven't you read my blog..??" *sigh* -barney stinson, HIMYM-
so..I decided to search for it.. and yes...he really have one..Barney's Blog so..I just want to share for those like this guy craziness too... (love to watch HIMYM)

SEGMEN LYSSA FAIZUREEN : Kenapa Aku Berblog?

Image
Assalamualaikum kepada semua...dan selamat berhujung minggu.. tadi singgah bloglist...uishhh hampir semua blogger join segmen ni.. dan memandangkan saya pun duduk dirumah aje..join sama la.. tak rugi pape pun kan...
kenapa saya berblog? boleh dikatakan mulanya sebab assignment lecturer.. kemudian..sendiri dah terjerebak..mula-mula tu lebih kepada personal.. kemudian, banyak blog-walking..seronok pulak rasanya... secara jujurnya, saya lebih banyak spend time kat blog...daripada facebook dengan twitter.. tapi...once dah ber-tweet2...mak aiiihh tak ingat dunia..*gaya gosip* so...to make it short...blog ni...for fun...tempat saya bersosial..
apa menariknya blog saya ni? cerita pasal personal life, apa yang saya pikir kan.. tapi...masih lagi takut nak luahkan semuanya... sebab masih lagi berfikir panjang sama ada nak publish atau tak untuk certain-certain post.. idola dalam dunia blog?? mak aiihhh banyak.. boleh katakan semua saya jadikan reference...seriously..
segmen ni sampai 9 malam j…

GIVEAWAY ENTRI KE-1000 BLOG AESYA ZAELOUS

Image
Assalamualaikum kepada semua...dan hye juga..yea..kamu tu.. Aesya Zaelous tengah berbesar hati nak buat give away sempena entri dia dah mencecah 1000 wooo...hebat tu...dan saya...nak support GA ni...pakat nak join la.. blog ni antara yang saya akan terjah.. mungkin sebab kartun dia yang comel gitu...hehhee kebanyakkan entri dia pun best jugak...ada je idea dia..

jadi berdasarkan syaratnya.. kena follow blog Aesya Zaelous..uihhh terlebih follow...so..QUALIFY!!!!
nak tag sape ea... boleh tak nak tag semua...terutama yang memang dah lama follow blog Aesya Zaelous ni..
meh la memeriahkan nya... 
support other blogger GA

"Jom follow - Aku Cuma Seorang Kulikutif !!! Ohsem giveaway "

Image
Assalamualaikum semua...dan hye2...yea..kamu di sana tu.. selamat datang semua...tak kira yang baru atau dh lama bertandang kat sini... nak join giveaway ni..

sebenarnya...dah lama tengok blogger dok join En.remy nyer give away ni.. baru jugak la jadi follower blog ni... Klik SINI kalau nak terjah blog yang AWESOME ni... 
nak promote blog ni...mengikut apa yang kawan blogger lain cakap.. En.Remy ni peramah orang nya...saya pun rasa macam tu... sebab dah nampak kelibat beliau merayau-rayau kat sini... saya harap blog AWESOME ni...akan di-list dalam 
Breaking Down My Favourite Blog untuk bulan-bulan akan datang... sebab en.hairy (salah seorang perkenalkan blog AWESOME ni) saya list kan beliau dalam  Breaking Down My Favourite Blog : September Selection (antara most post orang akan terjah sekarang ni)
tarikh tutup GA ni 2359, 15 Oktober 2012 so...sempat lagi...cepat-cepat...memeriahkan lagi suasana ni... *mercun berdas-das* nak ajak semua yang datang singgah sini,boleh?

Wake Up Text!!

Assalamualaikum...hye semua... apa wake up text ni....selalu kan ada wake up call macam radio Fly.Fm pernah buat satu ketika dulu.. so..memandangkan malam tadi, saya guna Whatchuwant.. still dengan favourite package saya.. Talk and Text Pack400 minit dan 400 sms selama 12jam
 (10 mlm (semalam) sampai 10 pagi (hari ni)) dengan hanya RM2 jadi saya hantar la message yang berbunyi begini
"ceriakan jumaat anda dengan senyuman...moga apa yang dirancang berjalan dengan lancar pesanan ikhlas ni dari cik nisa"
memandangkan kat contact list tak ramai...habis cousin, kawan matrik,uitm... semua jadi mangsa...dan yang paling best... macam-macam reaksi saya dapat... apa la demamnya saya ni..hehehe...apa alasan saya.. "saje rindu...boleh kan..." "saje...nak bagi baca message ni...suh sengeh sorang-sorang"
kalau korang yang jadi mangsa...ni la alasan saya... korang pun nak?? bak bagi nombor tepon...tapi celcom je la..
ada tips utk package Talk and Text pack
pandai budget …

music never sleep (lyric cut)

hye everyone... just want to share something about Music Never Sleep song
"If they try to hold me down
And kick me to the ground
I'll get back up every day every night
My love runs deep and music never sleeps tonight"

this lyric sure motivate me...when I'm giving up on something.. good words anyway...love to sing the chorus part as always..
"Every second every minute every hour I
Think of how you came right in and change my life
No more running, hiding, chasing someone else's dreams
I'm going harder pushing forward
Now we got no time to sleep"

this is bridge part... you are refer to something that very subjective in this song.. It could be a person...or your spirit for example.. no more running,hiding,chasing someone else dream.. It is all up to yourself, your dream...go for it...
For singer himself...Jason Chen... he just make his own song through you-tube, make his own vlog.. sing other people song...
enjoy listen to it... 

Whatchuwant is back with BIG surprises: Pimp My Ride

Image
Hello everyone...Are you Xpax user? Have you heard about Whatchuwant? I do heard about it...and yet..I've used this Whatchuwant package before...
check this out..
Whatchuwant Celcom Promotion (malay post) Xpax are so kind to give lots of cool prizes for this whole Whatchuwant campaign..
RM 10,000 perday...wooo..take it easy..there's more...keep yourself together..

Samsung 40” Full HD LED TV, the Pioneer Blu-Ray Front Surround System, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy Tab 2 7.0” and Nikon Coolpix Waterproof AW100!

It is not just amazing but.....super-awesome....

Nuffnang again promoting on Whatchuwant..and I don't want to miss it again... click on Whatchuwant website for further detail..

What is the surprise that they offer??? PIMP MY RIDE..
This is where your car could change into something much more awesome.. cool stereo, spinning wheels, car design in fire for examples..because Pimp My Ride one of my favourite reality show when it was hit way back then on MTV.. how they change the…

Sleeq : Cun Saja

Image
sebelum femus lagu Untuk Dia... layan lagu ni...paling suka chorusnya...
Lagu ini bukan di radio setiap hari untukmu
Lagu ini tidak perlu kau kembali kepadaku
Lagu ini hanya ingin kau fahami
Ku sudah teruskan hidupku
Semuanya cun saja
Semuanya cun saja Tak perlu tinggalkan pesanan
(Di pintu rumahku)
Tak perlu buat panggilan
(Di telefonku)
Oh tak perlu lagi kalau kau cuba minta maaf
Lupakan sahaja
Diriku cun saja Duduk di rumah seorang saja
Menulis lagu cinta
Menggunakan kisah ini 'tuk ceritakan Chorus
Lagu ini bukan di radio setiap hari untukmu
Lagu ini tidak perlu kau kembali kepadaku
Lagu ini hanya ingin kau fahami
Ku sudah teruskan hidupku
Semuanya cun saja Cun hidupku kini cun saja
Sejak kita memang cun semuanya
Sejak pisah itulah permulaannya
Untukku berhati-hati dengan buaya
Ngap ngap pendirianku tegap
Jumlah kali kita bertengkar memang genap

Untuk aku ke tahap ini
Silap kita memang patut sama-sama kene sepak pak pak
Tapi bukan niatku salahkan dirimu
Aku…

Review Movie : Hotel Transylvania

Image
Assalamualaikum kepada semua...dan hye jugak.. terima kasih kerana masih setia singgah ke blog ni... review movie kali ni pasal cerita Hotel Transylvania 
yang kini kutipan paling banyak untuk minggu ni iaitu sebanyak $42.5M genre: komedi dan animation
saya tempoh hari tonton 3D untuk cerita ni....bagi saya,memang best bila tengok ramai-ramai.. effect 3D yang part bila Dracula tiba-tiba naik angin...woooo....seram okay.. rating : 4 daripada 5
sinopsis ringkas Dracula (Adam Sandler) bina Hotel Transylvania untuk kaum-kaum sejenis dia monster dan sekeluarga mereka...bebas untuk jadi monster daripada diganggu oleh kaum manusia.. Anak Dracula, Mavis (Selena Gomez) nak sambut birthday yang ke 118.. time tu...semuanya berubah...bila ada seorang manusia datang hotel tu.. Jonathan (Andy Samberg)

bila tengok cerita ni..Dracula tu mengingat saya kat bapak saya... punya la protective untuk anaknya...sweet gitu...hehe..
siapa yang belum tengok,pergi la tengok...

last episode citer korea?

Image
Assalamualaikum semua... sebelum sibuk dengan internship ni, tv la sahabat sejati ku...ewahhh.. remote adalah perkara pertama yang saya cari sebelum cari makan.. jadi...dah internship ni....tv terpaksa tinggalkan dengan hati yang berat.. bukan kerana tv tu...tapi...sayang nak tinggalkan citer-citer best... alahai...tabahkan hati... *dramatik*

selalu ikut cerita Glass Castle dan Yes, Captain tu la bila dah ikut...nak lepaskan sayang... download je cerita tu?? kalau la streaming internet tu 200km/jam.. memang dah lama download pun...
tidakkkkkkkkkkkkkk!!!! *lebih dramatik* owh...tak pecah kan screen korang,saya menjerit ni...hihihi..over pulak... what to do...kalau la dapat tengok balik...

Lighter (Eminem ft Bruno Mars) Jason Chen version

Image
hye guys... this time I want to recommend you to watch this.. and if you noticed I always promote Jason Chen...let just say I'm sort of his fan.. go check it out...you might impress with it...

#39 WW : bad handwriting...

Image
Assalamualaikum and hye everyone..

cikgu : teruknya tulisan kamu...macam tulisan budak lelaki (sambil semak report kimia) saya : hehehe... *merah padam*
agak-agak kalau bagi alasan ni kat cikgu...diterima tak??

Guys who can cook....

Hye everyone..what is it about guys who can cook...? do girls like guy who can cook?? if you want my answer definitely YES!!! and yes I believe most of the guys will say other way round..
and believe me too...If you want a girl to impress you.. this cook thing might work... let just say, when guys can cook...most of girls look at you differently.. I mean differently...in a good way...
Don't you think guy who cook for his girl (okay for married couple) definitely sooooooo ROMANTIC... or it might also... Is it because... having a man who can cook better than you gives you a great excuse to avoid the kitchen work?
so...what do you think? 

Makanan yang menggembirakan saya...

Image
Assalamualaikum kepada semua yang singgah kat blog.. dan kepada follower yang baru meng-follow blog yang simple ni... kali ni saya nak share makanan yang boleh menggembirakan saya..
nak tahu, bila saya stress ke...rasa kepala nak meletup.. mula-mula saya akan cari AIS-KRIM..flavor apa?? harus la coklat.. tapi...semua saya balun aje...lebih-lebih lagi kalau ais-krim tu orang belanje.. tah kenapa...rasa ais-krim tu lagi sedap bila orang belanje..

tak kan tu je? ais-krim terpaksa ku tolak jika..tekak ku sakit atau....saya selsema+batuk...kan buat lagi teruk... kalau kes begini...boleh jadi...saya nak...BURGER...yummy.. kalau ada mayonise yang melimpah2...hahaha...okay tipu je... senang citer burgeryang macam mana saya suka  QUARTER POUNDER!!! apa?? ada geng suka ni jugak??  korang pulak macam mana?? apa makanan yang boleh menggembirakan korang..

pengalaman kena kejar dengan lembu..

Image
Assalamualaikum kepada semua.. berdasarkan pengalaman saya waktu nak pulang dari sekolah.. berjalan dengan kakak-kakak sedare ku...menaiki bas.. keletihan berjalan menuju ke rumah... bawak banyak beg bersama...dan salah satu nya beg yang berwarna MERAH..
tiba-tiba datang segerombolan lembu dari belakang.. saya cool aje...siap bagi laluan kat lembu tu... nak dijadikan cerita...ada seekor lembu jalan meluru ke arah saya..cuba nak menyadung2.. apa lagi pecut la saya lari.....masuk ke rumah...

abis saya kena gelak dengan kakak-kakak sedare ku...
"sape la suruh bawak beg merah tu...kan dah kena kejar..."
dan sejak itu....bila nampak lembu saya akan panggil namanya Salman.. kalau korang tahu...macam dalam citer Good Morning Cikgu tu la.. dan yang lebih ironiknya, lembu tu nyahut pulak bila panggil nama Salman..

Promoting: Girl Skateboard x Sanrio

Image
hye guys...are you a skateboard lover... hello kitty have collection of cool skateboard... check this out..
these special limited edition of collection with your favourite characters... for further entire collection at Sanrio..visit this website.. click here

kagumnyaaa...

Image
Assalamualaikum kepada semua... nak cerita something dengan korang ni...apa yang saya kagumnya.. korang boleh kira something tanpa sebarang bantuan?? tak kira la calculator ke...handphone ke...cuma congak je..
semalam saya hang out dengan kawan-kawan... kami order agak la banyak...tapi dengan sekadar dengar order terus aje dia beritahu total semuanya.. oooooo...impressive tu... saya yang sememangnya hidup dengan matematik ni pun...haiiihhh kalau boleh 2+3 pun kena guna calculator taw...  sape kata kerja amik order tak perlu matematik??