Posts

Showing posts from September 23, 2012

My Post was just too short??

Image
hye guys...how are you?? hope you guys do just fine.. me?? hahaha never feel better...what I mean is...when I'm on the road... my driving much better now..(not related,but you just listen to it,okay?)
Is it true?? my post are short? I mean...short like...you read it like maybe 15 seconds or something like that..
I don't know...maybe it is true...most of my post are short.. because I don't want people get boring to read it.. I'm more to straight forward... or...should I long it a little bit more?
how about you guys? what should I do? make it a bit longer than usual? or... Is it my English post make you guys feel uncomfortable? what should I do?

SEGMEN E'RAZ FADLI : BLOG-WALKING jommm!!!

Image
Assalamualaikum kepada semua...dan hye jugak... penutup segmen bagi bulan September..

klik kat banner ni kalau nak join... sebab lately tersangat rajin nak blog-walking...nk jogging malas.. join la ramai-ramai...semua dialu-alukan...
segmen ni sampai 1 Oktober 2012, jam 8.00 pagi...
ditunda ke 8 Oktober...boleh la siapa-siapa nak join lagi
kepada blog-walking sini...selamat datang... singgah la mana-mana..baca post yang lama-lama ke.. andai kata nak follow,tiada paksaan... saya lebih suka kalau anda rela hati follow saya...

That's Not My Name

Image
Assalamualaikum kepada semua...dan hye... post kali ni bukan nak suruh teka nama siapa2 pun... nak cerita satu incident yang berlaku pada diri saya ni...kira-kira 9 tahun yang lalu.. tiap kali saya pulang dari sekolah akan dijemput sama ada dari bapak ataupun pak ngah saya...  hari jumaat...belakang sekolah... ada bas sekolah yang dipenuhi dengan budak-budak lelaki... saya duduk diam-diam tunggu bapak jemput..bersama cousin.. tiba-tiba budak lelaki yang ramai tu..duduk menjerit tah nama siapa-siapa la..
"Siti!! Nur!! Aminah!!...." macam-macam nama la keluar...rupanya mereka tengah menjerit ke arah kami.. konon-konon ada diantara kami akan toleh... hahaha...tu yang terasa sesuai pulak lagu ni kat diaorang..

lagu That's Not My Name by the Ting Tings tak pernah tgk video klip macam mana...streaming tak berapa elok kan... agak2 video tak okay,habaq cheq na...tapi nak suh fokus part chorus je..
repeat benda sama je.."That's Not My Name"
haaa...berbalik pada ceri…

#3 patut ke tak: kes curi seat wayang??

Image
Assalamualaikum kepada semua...hye2 jugak... benda ni berlaku weekend yang lepas..pergi hangout dengan kawan-kawan kat Setia Alam Mall.. nak pergi tengok cerita Resident Evil.. disebabkan lambat masuk...tiba-tiba tengok seat kami ada orang duduk.. puas la check banyak kali...kot-kot la salah pandang... juling mata nak tengok...wayang dah gelap time tu... antara kami, masing-masing tolak suruh tanya...
akhirnya, saya sendiri pergi tanya... dan...memang yea...mereka yang salah...pelik jugak la...diaorang ni beli tiket ke tak... memang spot kami untuk tengah-tengah, dan tak berapa nak perlu dongak sangat.. kata orang kampung saya, "just nice la.."
setelah saya confirmkan...mereka beransur pergi seat paling depan...tempat yang tak ada orang... bertambah hairan la saya...tapi sedap sebab cerita dah start..peduli la...janji seat dah dapat.. hati senang, on aje tengok cerita... tak sangka ada jugak ea macam ni...sebab first time terkena...tu nak share kat post kali ni... ada yang …

ayat best member...

Image
Assalamualaikum kepada semua...memandangkan ayat-ayat yang dikeluarkan tak ada copyright.. jadi...saya mengambil keputusan meng-copyright kan di sini...
ayat ni datang dari cousin (akak sedare to be exact) disebabkan kemalasan saya untuk menggunakan signal kereta.. kena la setepek ayat ni...
"signal tu beli sekali dengan kereta...bukan beli asing-asing.. guna je la signal tu..."
alahaiii...disebabkan betul ayat tu...mengiya kan aje la...haaa!! lepas ni guna je ayat ni.. kepada yang malas nak guna signal tu...rajin-rajin la guna ea...
tunggu la kemunculan ayat seterusnya... hehehe...kalau ada...korang nak buat untuk jadi post korang pun boleh... (^_^)

sejak ber'mastautin' di Putrajaya...

Assalamualaikum semua... dah 3 minggu dah saya duduk kat Putrajaya ni...start internship lagi.. dah bermastautin kat sini, lain sikit suasananya bila kat Shah Alam dulu... kena keluar seawal 7.15pagi ke tempat kerja...walaupun push card punch card kena before 8.00 pagi...yang pastinya nak mencari parking bukan la senang...
bila double-park, pandai-pandai la letak nombor telefon kat dashboard kereta tu...

haaaa...dah duduk Putrajaya ni...uishhh slow-slow belajar pasal jalan kat sini...jalan shortcut....kalau jalan ni,pintas ke mana....jalan yang jam waktu sekian-sekian...dah boleh masuk la input tu...nak balik K.Pilah....saya boleh ikut sama ada exit Bangi atau Kajang....dua2 jalan saya dah cuba....

dulu...time tak bermastautin lagi kat sini...beria-ria nak datang sini....sekarang...nak keluar rumah pun...alahai...kena pikir banyak kali la...kat Putrajaya jugak, semua tempat boleh jogging...tak sama kalau kat Shah Alam...bila Taman Tasik tu penuh, terus cancel niat nak jogging....pada…

"memang semua nama Anisa macam ni ek..."

Image
Assalamualaikum semua... macam panjang pulak tajuk post kali ni...hahhaa... satu hari pergi main badminton dengan office-mate...macam-macam gelagat keluar dalam diri ni...gaya macam tak pernah main pun ada, gaya macam tadika atau orang panggil kanak-kanak ribena pun ada...tiba-tiba keluar la statement,

"memang semua nama Anisa macam ni ek..."

saya hanya mampu senyum aje la...katanya...kebetulan sahabat baik dia yang bernama Anisa juga,perangainya seakan-akan seperti saya...begini la reaksi saya sepanjang diceritakan..

aiseh....kepada semua Anisa sekalian...maaf la ek...dah burukkan nama kita...hehhee...but it wasn't so bad,rite??
maybe I should see it different way...mungkin dia nak puji tu....tapi..biasa la...perempuan ni...orang dah puji, tak tahu nak respond apa...hehehe... andai kata ada 7 yang nama Anisa....perangai seakan-akan macam saya...mungkin boleh buat kesimpulan tu....hahaha...dah macam tajuk research pulak...

5 Most Read Post of All Time

Image
hye everyone.. this is list of 5 post most read of all time at my blog...

1. 6 Jahanam
the story about real-life story of 6 Jahanam and not based on P.Ramlee's version..
2. ayat best lect
first post about ayat best lect...this is about punctuality...
3. Segmen : 5 blog best pilihan saya
all the 5 blog that I must visit... the segmen was organised by En.Ben 
4.topik hangat trend twitter : form 4
really love this flashback moment..that make my friend go crazy about it...
5.Segmen : Himpunan Nama-Nama
my first ever segmen.... so surprise that a lot of them participate it...

Segmen : Tangkap Follower Sebanyak Mungkin

Image
Assalamualaikum kepada semua...dan hye... saya telah dijemput oleh Zamani84 aiseh terharu pun ada...sebenarnya, memang nak join segmen ni.. tapi tah kenapa meragam pulak bila nak buat new post...
kiut miut banner ni... 1D pulak tu... comel2 kepada blogger sekalian...yang nak menangkap follower korang boleh join segmen ni.. tak perlu menangkap sama ada dengan cara memancing, membomoh (ish tak baik,berdosa taw) mahupun tangkap macam game polis and theif tu...dengan hanya join segmen ni..insya-Allah...ada yang rasa terpaut dihati, lalu.....klik butang follow kat tepi tu... okay cukup dengan merapu...tarikh tutup segmen ni 30 september, 11 malam
saya nak tag atau lebih sopan....saya nak mempelawa 
en.hairy dan.... everything's everythings
ni nak tolong korang berdua lagi banyak die hard fan ma...hehehe..mau tak??
owh lupa nak mention...sekarang follower ada... 240 nak tangkap follower seramai ni pun, uishhh macam-macam cara la... cara naruto, dragon ball Z, pokemon yang saya gunakan.…

#38 WW :s-i-c-k

Image
'batuk' all day...hurt badly..

ayat best lect 5.0

Assalamualaikum semua dan hye... rasa nak teruskan dengan ayat best lect sepanjang saya jadi student... ayatnya mungkin tak sama 100% tapi maknanya tak lari...insya-Allah...
masa dalam kelas QC (Quality Control), Prof Ishak tekun memberi contoh berkaitan quality control... dan...saya lewat hadir ke kelas waktu itu...atas sebab apa, saya tak ingat... dengan keadaan kalut, saya masuk ke kelas...tak pasal-pasal... dia keluarkan ayat ni...
"contohnya...kalau kita nak jadi pelajar yang berkualiti... hadir ke kelas patut lebih punctual...bayangkan ramai yang lewat, macam mana kita nak quality  control kan masalah ini..."
oo..oo...aiseh...tajam betul ayat tu...tertusuk di kalbu... bukan selalu saya lambat ke kelas...boleh dibilang dengan jari taw... tak hadir ke kelas...tak langsung...melainkan tak update kelas jadi cancel atau tak... biasa la...dah subjek QC, pesanan pun guna term-term QC la...
tobat dah lepas tu nak lewat ke kelas prof Ishak... tu je...I will like to dedicate this…

Minggu akhir Nada Cinta

Image

Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KADS1M)

Image
Assalamualaikum kepada semua...ni nak share pasal KADS1M ni...
Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KADS1M) diwujudkan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) dengan objektif untuk membantu mengurangkan kos sara hidup pelajar-pelajar Institusi Pengajian Tinggi (IPT) awam dan swasta seluruh negara. KADS1M diberi secara percuma kepada pelajar-pelajar IPT yang menepati kriteria-kriteria berikut: Mengikuti pengajian jangka panjang yang tempoh masanya 1 tahun dan ke atas (sijil, diploma, ijazah dan ke atas);Pengajian sepenuh masa; danWarganegara Malaysia. Diskaun yang ditawarkan oleh syarikat-syarikat yang mengambil bahagian adalah bagi pembelian barangan dan perkhidmatan terpilih dan tertakluk kepada kadar, terma serta syarat yang ditetapkan oleh syarikat masing-masing. SUMBER: KADS1M
p/s: saya tak berpeluang nak guna...hehehe...pape pun jangan disalahguna ea kawan-kawan...

reaksi blogger dengan new interface

Assalamualaikum semua....dan hye... entry bertubi-tubi dari saya hari ni...saya perasaan hampir semua blogger jadi tak keruan...contoh entry Sabar lah ye, Wahai Bloggers dari Lyssa

lain pulak dari saya...sebab saya dah memang sejak mula ada new interface blogger ni saya dah guna.... bagi pendapat saya, saya lebih suka begini.... memang yang old interface much more friendly tapi yang new lebih clear dari segi berapa kunjungan, traffic datang dari mana..

dan sekarang dah link kepada google+ (contohnya Anisa's Corner Google+ )
senang nak buat interaction dengan follower dari google+ especially yang silent reader... bila reaksi mereka suruh tukar balik interface, tak tahu saya nak response apa....sebab saya sebalik dengan reaksi tu...

tu sahaja dari saya...lama-lama nanti dah biasa la tu...sama kes macam timeline facebook kan...

jadi diri sendiri

Assalamualaikum semua...dan hye...kali ni nak share something... saya ni bukan la blogger yang aktif...tapi minat untuk menulis...nasihat saya kepada ada yang berkeinginan nak berkecimpung dunia blog ni...

jadi la diri anda sendiri... kalau anda jenis suka bergambar, terus kan... anda suka jalan-jalan cari makan,boleh buat review tempat-tempat best yang boleh orang pergi...kasi tahu price sekali yea...nak lagi mantap,cara nak pergi.... kalau kaki wayang...cerita kan apa yang korang tengok...
lepas baca People Want the Real You  pandangan kita terhadap persekitaran pun penting...entry yang kita tulis tu melambangkan peribadi kita sendiri... self confidence, brave tu semua ada bila kita menulis entry... tak semua orang berani untuk luahkan apa yang dia fikir, dia rasa dan sebagainya...
keep on writing people...create good thing around you...there is someone out there would love to hear your thought...it could be me,you know... (^_^)

tutorial pakai samping

Image
Assalamualaikum semua....kali ni nak share tutorial pakai samping yang tepi ikat bunga.... semalam sedare nak kenduri kawen,aiseh....tak da sape yang terer buat....sian pengantin nak bersiap...lastly, cari tutorial nak pakai samping....




haaa pengantin lelaki...kalau tak ada mak andam nanti,boleh buat sendiri...tengok tutorial ni...saya pun kena belajar...nanti adik-adik saya kang mencari jugak saya nanti...hehehe...so,saya tak boleh nak kelas kan tutorial ni just for guys...