Posts

Showing posts from September 16, 2012

4 Photograph-er & their blog

Image
hye guys...today I am still in the mood to promote blogs that I follow....this time around they share one thing  in common...which is....love to take beautiful pictures...that's why we call them...photograph-er (pronounce as photographer with slang) here goes...without any particular order..

1. Blog Eazy Izzuddin

one thing for sure that this guy have one in common with me....LOVE YELLOW so much...never bored to watch his pictures especially with his friends..

2.Firdaus Zulkifli Photography Blog

this is my schoolmate when I was studied in SAMURA... Most of his pictures are taken when he is with his friends in Japan...plus...the scenery was just nice to watch....It makes me feel that I want to be there...

3. Khairul Azkar

He is also my schoolmate in SAMURA...he is professional photographer...you guys can check his blog to see his piece...and creativity...maybe some of you know him..

4.Photography is my Passion

this blog seems to be one of my favourite blog about photographing.... I…

review buku: Sejak Bila Kami Berkawan?

Image
Assalamualaikum semua... hari ni nak kongsi review pasal buku yang saya baru habis baca semalam...


buku ditulis oleh Aini Naufail...Rayyan dan Naznin asyik bergaduh..dua-dua keras kepala...ada jugak dicerita macam mana mereka berdua bergaduh... riuh satu sekolah...bila disebut Naznin, orang mesti kait kan dengan Rayyan. Diselit jugak pasal orang tua Rayyan dan Naznin....
bila saya baca...asyik gaduh je Rayyan dengan Naznin...orang cakap jangan benci orang tu,nanti boleh jadi orang yang paling kita sayang...hehehe

rating : 3 setengah bintang dari lima....okay la tu...
bahan bacaan yang ringan dan tak perlu memerah otak...tengah nak cari lagi buku apa nak dibaca...hehehe tunggu review yang seterusnya dari saya..

Breaking Down My favourite Blog : September

Image
hye guys... I'm in the mood on promoting my favourite blog -------> Hairy


you guys should follow this awesome blog... one thing for sure this blog have good achievement...let just say, "Liku-liku kehidupan" blog sure give huge impact on me to continue blogging... I always blog-walking here...the entry sure never fail to impress me...
and......not to forget, he always promote other blogger's blog....he's good on review blog...(example: Review Blog "Special" part 3)
hahaha okay enough with the good expression...go just check him out huh?? I'm happy to select this blog for this month selection....woooohooooo~~~

p/s: to hairy, keep it up on your writing... I always read your blog...and thanks for commenting me...


ayat best cikgu

Assalamualaikum semua...dulu entry yang paling dapat sambutan ayat best lect.....kali ni nak selit sikit ayat best cikgu....nak menunjukkan betapa ada beberapa ayat cikgu melekat di kepala ni haaa....
dulu time ngantuk kat kelas....perkara yang pertama cikgu R akan tanya...
"korang dah buang air besar tak pagi ni??"
aiseh....tak kan nak ngaku kot... semua orang 1001 persoalan la.....macam pelik je soalan tu...macam tak ada tapisan pulak soalan tu ek...
alasan cikgu R ialah "kalau orang tu ngantuk kat kelas....maknanya dia tak buang air besar pagi tu...kasi toksin dalam badan keluar sikit...toksin tu la buat korang mengantuk tu..."
sejak dah cikgu R cakap tu...semua classmate mesti guna alasan ni...kalau ada diantara kami yang tido dalam kelas....terbaik....setuju tak dengan ayat cikgu R ni??
siapa yang belum baca ni: ayat best lect ayat best lect 2.0
insya-Allah kalau entry dapat sambutan,akan ku tulis lagi.. peringatan: mungkin ayat-ayat ini...tidak la 100% serupa..…

'gigit kasut'

Assalamualaikum semua...dan hye jugak.... pernah tak dengar istilah 'gigit kasut'?? saya dengarnya masa 2-3 tahun lepas....masa tu saya beli kasut baru....biasa la...kasut baru,bila 1st time pakai kita akan melecet....pernah kena kan??

tiba-tiba ada kawan cakap, "ni mesti ko tak "gigit" kasut tu kan??"
"kena ke gigit kasut tu??" saya balas dengan nada innocent....dalam pikiran, "tak akan la gigit kasut...nape nak kena gigit kasut??"

alasannya sebab 1st time pakai,tak biasa lagi....kalau 'gigit' kasut tu....tak ada la melecet...betul ke ni??
apa pendapat korang?? ni kes fakta atau auta semata-mata.....bagi cadangan jugak...kalau kaki melecet,mau buat apa....okay?

p/s: sejak dua menjak ni...rasa macam makin pendek entry kat blog ni......nanti saya akan usahakan panjang kan lagi....

teringin nak buat segmen,patut ke tak??

Assalamualaikum semua dan hye3.... saya ni ada simpan hasrat nak buat segmen...tapi saya perlukan kerjasama dari semua... duration?? kasi lama sikit la.... maybe sebulan... tapi mana yang dah buat tu, akan terus dilayan la... segmen apa nak buat?? ala-ala 'tempat nak selesaikan masalah'
owh...bukannya sampai nak kena belasah orang ke hape...tak...tak...

saya cerita secara ringkas la yea... korang ajukan apa-apa je masalah kat segmen tu...kalau saya boleh bagi cadangan, okay la kan....andai kata saya tak tahu nak jawab, saya terbuka siapa-siapa nak jawab...
bunyi macam senang je kan?? tak tahu lagi dapat tak nak buat.... rasanya okay tak?

dah selalu sangat orang promote blog....so,nak buat lain dari yang lain.... tengah memikirkan syarat-syarat jugak ni....andai kata risky, saya batalkan niat saya ni...nak tengok feedback dari semua


#37WW : Saya peminat liverpool??

Image
Assalamualaikum semua.... sebenarnya boleh la minat liverpool tapi saya lebih pada arsenal... dalam banyak-banyak jersi,liverpool paling banyak... maybe sebab bapak kot...die hard fan liverpool dari dia muda lagi..

bila salah bagi ucapan

Assalamualaikum semua...ni ada cerita yang sangat menggelikan hati ku ini...ahad yang lalu kan kenduri abang sedara saya masa hari Malaysia tu...biasa la fashion kawen sekarang nak semua family member, kawan-kawan bagi ucapan selamat pengantin baru...kitaorang pun tak terlepas buat jugak...

tiba la saat adik-beradik abang iz bagi ucapan....tahu apa yang salah dicakapnya??
"selamat pengantin baru abang iz... kitaorang nak adik taw lepas ni" (ayat bukan 100% sama)
what??? adik?? how come? habis terbahak-bahak semua gelak....adeiiii...cancel terus shooting tu.... ada jugak dikacaunya sebut cucu....hahahha....penat sangat kot time kenduri tu....
bukan adik yea...anak buah.... bahaya statement....anyway, hilang penat lepas gelak puas sebab ayat yang oppssss salah tu....hehehe....harapnya sepupu saya ni...tak fobia la pasni nak buat ucapan ek....sebab ramai lagi yang tak kawen lagi...tunggu turn je...

ada jugak ke tersasul buat ucapan cengini? cobaan2....ce citer sikit kalau ada.…

lambat update: bila 3 kereta ferari lalu sebelah

Assalamualaikum semua...ini salah satu entry yang lambat saya nak citer...alang-alang dah ingat saya teruskan nya... minggu lepas...hari ahad sebelum saya nak lapor diri ke tempat internship saya...

highway yang sesak...jadi saya cool je la...kejar masa tu memang la...sebab lepas sampai putrajaya terus nak gi beraya... pastu satu ferari lalu...dan saya "wooooo...." dalam hati ni....nak je join sekali nak pecut...pastu bebeapa saat kemudian datang lagi satu..."vrrrroooommmmm"

aiseh..ni dah buat hati ku bertambah panas ni...dua ferari dah potong guwa ni...hati ku berbisik....baru nak mood cool down balik,beberapa saat lepas tu...."vrrrroooommmmm" yang lagi hebat....
yang ironiknya...dah la sama pattern...hahaha dah kata ferari kan...warna merah...
time tu nak hati panas tak menjadi pulak....sebab 1. jalan sesak 2. sedar kereta tu tak ada la sehebat ferari tu... dan 3.masih sayang nyawa lagi...hehehe...kalau teringin sangat nak race,maybe nak layan go-kart.…

aktiviti hari ini ialah....

Assalamualaikum semua... semalam (16 September) kenduri abang sedare saya yang nikah time merdeka hari tu... kenduri belah laki la pulak hari ni...time hari Malaysia pulak tu... tugas semasa hari kejadian? jadi ketua door gift sebab saya yang paling besar diantara awek-awek kat rumah atok waktu tu... konco2 saya semua adik sedare yang berumur lingkungan seawal usia 2 tahun sampai la sebaya saya...perempuan aje la...biasa la kan...memang keje bagi door gift keje perempuan..

yang the boys?? semua jadi "majlis perbandaran" itu la title yang diberi oleh mummy saya kepada  mereka untuk mengemas pinggan mangkuk merangkap kebersihan seluruh kawasan kemah... masing-masing dengan tugas nya... alhamdulillah berjalan dengan lancar...senang ek...guna khidmat keluarga...hahaha...

time kenduri la jumpa sedara-mara...alang2 last day syawal kan... molek sangat la tu...
apa?? korang nak tengok gambar? insya-Allah la akan dikongsi dalam blog ni... cerita dulu je boleh kn??

jadi sekarang ni a…