Posts

Showing posts from August 26, 2012

trending twitter today: #AdamTakMandi

Image
Assalamualaikum... kali ni entry blog di-update dengan aktifnya... 

sekali lagi kawan aku ni jadi mangsa...dengan dia je terasa diri ni nak femus kat twitter...konon nak trending kan diri sendiri... Yang pasal #AdamTakMandi ni...tak tahu sape mulakan...tapi...banyak tweet yang mengatakan 
"it was the stupidest hashtag ever"
apa-apa pun...pendapat masing-masing kan...tapi pada pendapat saya, mungkin ada nak prank kan si adam ni... jadi saya ada impian sendiri nak hashtag kan diri sendiri supaya jadi trending...owh bukan la tujuan utuk mencapub pun...just for fun... one more thing, pasal #AdamTakMandi ni...jangan lak ada yang attack sape-sape nama Adam...tak bersalah hamba Allah tu...peace..chow..

merapu kuasa dua: edisi merdeka

Image
Assalamualaikum kepada semua...setelah penat pergi majlis akad nikah abang sedara saya (ceritanya bakal diupdate nanti) entry kali ni, cerita simpan agak lama...hmmm...kira-kira 24jam..
mulanya macam ni... malam raya merdeka cerita di tv3 mantra...jadi saya teringin nak tengok tapi dihalang oleh orang-orang rumah...disebabkan adik-adik ku agak tak boleh dengan cerita seram.. pastu tweet ku dibalas oleh kawan ku...suruh download kan aje cerita tu...cara zaman sekarang kan nak dapatkan cerita..
sambungan sikit...ting tong yang panjang..
tengok la..mula cerita nak streaming kasi power..laju la...last-last ke situ lak merepeknya...hahaha...nak menjawab ting tong mamat ni...uihhh pakai otak bro...bukan senang...
pesanan untuk yang baca entry ni: tweet yang diatas tu tidak berunsurkan politik..sekiranya ada secara langsung atau tidak langsung harap saya dapat feedback yang boleh menyatakan saya untuk saya delete entry ni...sekian...

Beraya di Rumah MB Perak (Hari Raya Pertama)

Image
Assalamualaikum kepada semua... entry kali ni nak cerita pengalaman beraya di rumah Menteri Besar Perak bersama sepupu saya, Alya dengan Sarah.. Cadangan datang dari Sarah..katanya tahun-tahun sebelum ni, MB Perak bagi duit raya sangat banyak.. jadi, dengan tak tahu apa akan terjadi terus buat keputusan untuk pergi Rumah Terbuka MB Perak.. katanya open house tu start pukul 2.30ptg jadi kami sampai sebelum 2.30...tu pun ramai orang..yang amat..nak masuk rumah MB tu pun...wooo ramai giler orang.. my uncle and aunty drop by kat tepi jalan...tu pun tak boleh lama..
ramai sangat-sangat... ingat nak terus serang dapatkan duit raya...tapi hold kejap dan terus cari makanan.. ada gerai lemang, cendol, ais-krim, nasi beriyani..  nak cari tempat untuk makan pun satu hal...sebab ada experience time raya terbuka di UiTM jadi saya bagi cadangan makan kat area depan bangunan terdekat..
dah selesai makan...tiba-tiba ada announcement, duit raya dah sedia untuk diberi kepada kanak-kanak yang hadir... …

Segment Heartbook: #2

Image
Assalamualaikum... hari ni terasa nak ikut segmen dari blogger ni.. klik sini dah lama sangat tak ikut segmen dari blogger...dah sampai masanya... jadi, syarat pertama letak tajuk done... second macam biasa copy banner, sat na...
done...follow blog ni pun dah...lama dah...cuma selalu jadi silent reader aje...syukur kerana diberi pilihan untuk tiada paksaan dalam tag blogger lain...tapi kalau ada yang nak ikut, tak ada la salahnya...
"Apa yang best bila tibanya Hari Raya...." yang bestnya bila hari raya ialah tiap-tiap tahun mesti beraya di Ipoh... pakai baju baru itu menambahkan lagi semangat nak beraya... raya kali ni dapat saya melaksanakan Solat Sunat Hari Raya... bermaafan di rumah atok,beratur panjang untuk bersalaman dah jadi perkara mesti buat di pagi raya.. memandangkan saya ni cucu pertama, maka saya yang paling depan.. duit raya...dulu memang paling excited kalau dapat...dah tua-tua ni...tak berapa nak kisah sangat.. adik-adik saya beratur panjang...hahaha bunyi …

Betul ke zalora.com ada problem?

Image
Assalamualaikum kepada semua.. semalam update status kat facebook..

betul ke zalora.com ada masalah?? saya ni pun baru tahu.. iklan zalora.com dah dimainkan, jadi kiranya ok la kan... itu pendapat secara pintas dari saya.. semalam sambil usha zalora.com banyak yang cantik...especially kasut..uihhh boleh jadi rambang mata...
ada yang cakap zalora.com dapat bad feedback..saya tak berani nak cakap apa-apa, tapi saya sangat hargai keprihatinan kawan-kawan saya yang mengatakan untuk lebih berhati-hati dengan zalora.com... boleh baca pengalaman sendiri blogger ni klik sini
ni pun sebenarnya nak usha zalora.com tapi sekadar cuci mata je...nak membelinya, tak pe la...simpan duit lagi ok kot.. belum jadi satu keperluan untuk shopping..apa-apa pun kalau betul apa yang dikatakan yang zalora.com ni ada problem, elok la mereka yang berkenaan cepat-cepat setelkan...

lama tak update blog: raya version 2012

Assalamualaikum korang dan hai2... maaf dah lama tak update blog.. macam banyak benda rasa tak sempat je.. ni pun curi-curi time nak update something.. dikesempatan ini saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri kepada semua blogger mahupun silent reader blog yang ku cintai ini.. Maaf andai ada entry dari blog ni buat anda sentap, kurang selesa dan mungkin annoying (mungkin hahaha) 
Insya-Allah from time to time akan update blog ni.. banyak benda nak cerita..tapi takut korang je tak terikut ceritanya hahaha.. hopefully la banyak.. tipu la tak rindu nak blogging dan blog-walking.. mana yang dah blog-walking tadi, dapat la lepaskan gian sikit.. 
raya kali ni amat bermakna bagi saya.. banyak rumah pak cik,mak cik yang dapat dikunjungi.. walaupun tak beraya di rumah kawan...maaf yea.. sebab tolong parents kat rumah melayan tetamu...jadi niat nak beraya kasi cancel la...hehehe.. apa-apa pun terima kasih kepada yang sudi jemput..